اخبار

۱۳۹۷/۱۱/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۹۴۰۹

فرصت جدید برای واردکنندگان خودرو

شاتا|وزارت صنعت، معدن و تجارت، دستورالعمل بلامانع بودن ثبت سفارش جدید خودروهای در گمرک مانده را، ابلاغ کرد که بر اساس آن، مجوز مربوطه تا تاریخ ۱۶ اردیبهشت سال آینده معتبر است. رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، دستورالعمل بند ۷ مصوبه ۱۶ دی ماه هیات دولت در خصوص ترخیص خودروهای در گمرک مانده را، ابلاغ کرد. بر این اساس، امکان ثبت سفارش برای خودروهای دارای قبض انبار در اماکن گمرکی، بدون انتقال ارز در سامانه جامع تجارت فراهم می‌شود. دستورالعمل ابلاغی از سوی وزیر صنعت، ۲۱ بند دارد که در بند ۱۲ رفع تعهد ارزی گروهی از واردکنندگانی که از ثبت سفارش‌های بانکی استفاده کرده‌اند، موکول به ارایه پروانه گمرکی و پرداخت مابه التفاوت به بانک عامل حداکثر تا ۹ ماه از تاریخ ترخیص است. بر اساس بند ۹ دستور العمل مذکور، ثبت سفارش‌ها تنها تا تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۹۸ معتبر خواهند بود.

بخش معدن کمترین آسیب‌پذیری تحریمی را دارد

ایسنا| وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: توانستیم تحریم‌ها را مدیریت کنیم؛ چرا که تولید ادامه دارد. رضا رحمانی بیان کرد: پیش از همه‌چیز، ابتدا باید بپذیریم که در جنگ تمام عیار اقتصادی و رسانه‌ای قرار داریم و با توجه به این شرایط در تصمیمات تغییر ایجاد می‌شود و ضرورت دارد متناسب با تهاجم دشمن، دفاع کرده و اجازه توقف تولید را ندهیم.

 او با بیان اینکه هدف جنگ اقتصادی سقوط کارخانجات است، تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب نیز بارها در فرمایشات‌شان به حفظ تولید و اشتغال تاکید کرده‌اند. رحمانی خاطرنشان کرد: وجود همدلی و همت جمعی، استفاده از توان مردمی و تفویض اختیارات به استانداران و بخش خصوصی اصلی‌ترین شروط پیروزی در جنگ اقتصادی و فتح قله‌هاست.

وزیر صنعت با تاکید بر نقش معدن در شرایط تحریم، خاطرنشان کرد: معتقدم بخش معدن شاه بیت و پتانسیل بی‌بدیل در کشورمان است که کمترین آسیب‌پذیری را در زمان تحریم دارد؛ از این‌رو انقلاب معدنی را باید شروع کنیم. او با بیان اینکه ارزش تولید صنایع معدنی ۲۰ میلیارد دلار است، گفت: اوایل انقلاب تعداد معدن حدود ۱۹۵ واحد بود که اکنون به حدود ۱۰ هزار واحد رسیده است. وزیر صنعت با بیان اینکه رفع خودکفایی در بخش‌های مختلف از اولویت‌های ماست، اظهار کرد: خوشبختانه در بخش فولاد به خودکفایی رسیده‌ایم و به دنبال راه‌اندازی کارخانه نفلین سینیت برای تولید مواد اولیه آلومینیوم و خودکفایی در این زمینه هستیم. او در رابطه با نقش معادن در توسعه روستاها، خاطرنشان کرد: با توجه به قرارگیری معادن در روستاها، ایجاد واحدهای بهره‌برداری از معادن منجر به توسعه مناطق محروم می‌شود. معتقدم با راه‌اندازی پروژه ذوب و ایجاد شهرک تخصصی مس شاهد توسعه ورزقان خواهیم بود.

رحمانی در خصوص میزان اشتغال‌زایی صنایع معدنی نیز بیان کرد: ۱۳۰ هزار نفر در بخش معدن و ۶۵۰ هزار نفر در بخش صنایع معدنی در سطح کشور فعالیت می‌کنند که اشتغال پایدار به شمار می‌رود. او درباره ذخایر قطعی مس ورزقان، گفت: بر اساس بررسی‌های کارشناسی، مس ورزقان ۳۸۰ میلیون تن ذخایر قطعی داشت که این آمار به ۸۹۰ میلیون تن رسیده و برای ۴۰ سال آینده مشکلی بابت استخراج مس از این معدن نخواهیم داشت. او اضافه کرد: به تازگی ذخایر سنگ آهن در مرکز ایران نیز حدود دو سه برابر شده است، ذخیره پنج هزار تنی فولاد در اوایل انقلاب هم به ۳۳ میلیون تن رسیده است. وزیر صنعت با تاکید بر ضرورت جلوگیری از خام‌فروشی، گفت: ضرورت دارد زنجیره تبدیل مس به کنسانتره، سپس کاتد مس و فرآوری آن در صنایع پایین دستی فراهم شود؛ چرا که تشکیل این زنجیره ارزش افزوده دارد. برای جلوگیری از خام فروشی ما عوارض صادرات خام فروشی را همه ساله افزایش می‌دهیم. او تصریح کرد: همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، امسال در کشور موفق به ثبت رکورد در تولید مس کاتد شده‌ایم. وزیر صنعت به ضرورت ایفای نقش صنعت در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد و گفت: مس سونگون ورزقان در پروژه بزرگراه «خواجه - ورزقان» ایفای نقش می‌کند.

رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی منصوب شد

با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت، علی رهبری به سمت ریاست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی منصوب شد. به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، طی حکمی از سوی رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، علی رهبری به سمت ریاست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی منصوب شد. در حکم انتصاب او به سمت ریاست مرکز توسعه تجارت الکترونیک آمده است: با توجه به سوابق و تجربیات ارزشمند جناب عالی، به موجب این حکم به سمت «رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی» منصوب می‌شوید.

انتظار دارد با به کارگیری خلاقیت و مساعی خود و بهره‌برداری بهینه از توانمندی‌های موجود و با تاکید بر جلب مشارکت کلیه همکاران، انجمن‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی و همچنین استفاده از ابزارها و استانداردهای ملی و بین‌المللی نسبت به توسعه کاربردهای تجارت الکترونیکی در کشور و توسعه تبادلات ملی و بین‌المللی و ارایه پیشنهادات اثربخش، موجبات پیشرفت امور را فراهم نمایید.