تلاش می‌کنیم حقوق‌ اسفند از نیمه دوم ماه پرداخت شود

۱۳۹۷/۱۱/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۹۵۵۹
تلاش می‌کنیم حقوق‌ اسفند از نیمه دوم ماه پرداخت شود

گروه بنگاه‌ها|

در هفته‌های منتهی به ایام پایانی سال بسیاری از خانواده‌ها چشم به برنامه‌ریزی‌های اقتصادی دولت دارند تا با مشخص شدن زمان واریز حقوق اسفندماه و متعاقب آن عیدی پایان سال، فرآیند خریدهای نوروزی را کلید بزنند و گلیم مطالبات خود را از آب گرانی‌های افسارگسیخته بیرون بکشند، رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم حقوق‌ اسفند را از نیمه دوم آن پرداخت کنیم، گفت: یارانه اسفند ماه نیز زودتر از موعد مقرر پرداخت می‌شود.محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه هیات دولت درباره واریز عیدی کارمندان و بازنشستگان اظهار کرد: تخصیص عیدی همه افرادی که مشمول دریافت عیدی می‌شوند قبل از ۲۲ بهمن داده شده است، خزانه هم مبالغ آن را آماده کرده است. هر دستگاهی که لیست کارکنان خود را تهیه کرده و درخواست وجه داده است، این مبلغ را دریافت کرده است.وی ادامه داد: روز یک‌شنبه ۲۱ بهمن من به یک وزیر سه بار تماس گرفتم که عیدی آنها آماده است و برای دریافت آن اقدام کنند اما آنها اظهار کردند مشکلی در تهیه لیست کارمندان خود دارند. به هر حال عیدی همه دستگاه‌ها آماده است و الان خزانه هم دنبال این است که دستگاه‌ها وجه خود را دریافت کنند.وی تاکید کرد: اکنون دیگر عذر هیچ دستگاهی موجه نخواهد بود که لیست خود را تهیه نکند و به خزانه ندهد. این قصور مربوط به خود دستگاه‌های اجرایی است زیرا عیدی‌ها آماده است.رییس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: تلاش می‌کنیم یارانه بهمن ماه تا ۲۶ این ماه و یارانه اسفند را هم قبل از ۲۶ اسفند پرداخت کنیم. همچنین تلاش می‌کنیم حقوق‌ها را از نیمه دوم اسفند پرداخت کنیم.به گفته او در این هفته ۵,۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی تخفیف مضاعف داده می‌شود.رییس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: این سازمان با وجود همه مضایق فعالیت‌های خود را به گونه‌ای تنظیم کرده است تا همه مطالبات بخش‌های مختلف را پرداخت کند.

  سرانجام اصلاح ساختار

نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگار «تعادل» در مورد اصلاح ساختار بودجه خاطرنشان کرد: ویرایش دوم بودجه بر اساس نظرات رهبری انجام شد تا در هزینه‌ها صرفه جویی شود. ما ۴۳۷ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی را به ۴۰۷ هزار میلیارد تومان کاهش دادیم. اما مجلس لطف کرد و این رقم را کمی افزایش داد، نظر رهبری این است که اصلاحی در ساختار منابع و مصالح انجام دهیم. در تبصره ۲۱ لایحه بودجه این اصلاح را با هماهنگی شورای عالی هماهنگی اقتصادی پیش بینی کردیم که فعلاً کمیسیون تلفیق تشخیص داده است که آن را حذف کند. به هر حال ما برای اصلاح ساختار بودجه آمادگی داریم و برنامه‌ریزی هم کرده‌ایم.نوبخت با اشاره به اینکه برنامه ما برای اصلاح ساختار بودجه آماده است تصریح کرد: گفتن اصلاح ساختار بودجه ساده، ولی اجرای آن سخت بوده و مثل شیری است که بخواهیم آن را خالکوبی کنیم، زیرا دستگاه‌ها به همین وضع عادی عادت کردند و اصلاح ساختار بودجه شاید موجب کاهش دریافتی آنها شود، بنابراین آنها برای تحول آماده نیستند.او ادامه داد: در اقتصاد ما ۴۵ هزار میلیارد تومان معافیت مالی و نه فرار مالیاتی وجود دارد. که من آدرس می‌دهم کدام دستگاه‌ها از معافیت مالی استفاده می‌کنند. همچنین ۹۳۴ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و آشکار می‌دهیم. ما یارانه زیادی می‌دهیم که هدفمند هم نیست و حتی افراد با درآمد بیشتر از یارانه بیشتر استفاده می‌کنند. اصلاح ساختار بودجه یعنی اصلاح همین موارد. اگر جامعه این آمادگی را داشته باشد ما برای اصلاح بودجه برنامه داریم.وی در پایان گفت: ما بودجه را بر اساس مصوبه مجلس اجرایی می‌کنیم و هر چه اصلاح در بودجه انجام شد در مرحله اجرا اعمال خواهیم کرد.

  صفوف گوشت قرمز برچیده می‌شود

دیگر چهره خبر ساز کابینه در روزهایی که موضوع گرانی‌های دامنه‌دار مرغ و گوشت و سایر اقلام مصرفی افکار عمومی ایرانیان را معطوف خویش ساخته، وزیر جهاد کشاورزی است که او هم دیروز به میان خبرنگاران آمد تا درباره راهبردهای وزارتخانه مطبوعش برای مهار گرانی‌ها و توزیع مرغ و گوشت قرمز صحبت کند.وزیر جهاد کشاورزی از تصمیم این وزارتخانه برای عرضه هدفمند گوشت قرمز به گروه‌های هدف خبر داد و اظهار کرد: با این کار صفوف ایجاد شده بر چیده می‌شود.حجتی، درباره وضعیت بازار گوشت قرمز در کشور، اظهار کرد: تصمیمی اتخاذ شده است تا گوشت قرمز به صورت هدفمند توزیع شود تا با این کار بتوانیم جلوی نشتی که در گوشه و کنار بازار وجود داشت را بگیریم. وقتی گوشت به صورت هدفمند توزیع شود و در اختیار گروه‌های هدف قرار بگیرد، صفوفی که در این بخش به ویژه بخش گوشت منجمد ایجاد شده است بر چیده خواهد شد.وی در ادامه خاطرنشان کرد: قرار بر این شد تا گوشت‌هایی که وارد می‌شوند به صورت هدفمند و با همکاری وزارت صنعت و ستاد تنظیم بازار در اختیار گروه‌های هدف قرار بگیرند و دیگر به صورت پراکنده توزیع نشوند.وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ هزار تن گوشت در بنادر و سردخانه‌های کشور موجود است و روند واردات گوشت همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشتارگاه‌های کشور فعال شده‌اند و قراردادهایی نیز با بخش‌های خصوصی و شرکت پشتیبانی امور دام منعقد شده است. امیدواریم با اتخاذ این راهکارها آرام آرام به قیمت تعادلی در بخش گوشت برسیم.حجتی در ادامه اظهاراتش با ابراز امیدواری از نتیجه بخش بودن سیاست‌های اتخاذ شده، یادآور شد: امیدواریم که با توزیع هدفمند گوشت بخشی از تقاضا در این زمینه به ویژه تقاضای آنهایی که درآمد ثابت دارند را تأمین کنیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره واگذاری مسوولیت تنظیم بازار شب عید به وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: مسوولیت واگذار شده به وزارت جهاد کشاورزی مربوط به بخش میوه‌های سیب و پرتقال است که به لطف خدا این نیاز در حال حاضر تأمین شده است. در دی ماه سیب مورد نیاز شب عید خریداری و به کلیه استان‌ها ارسال شد. بخشی از نیاز پرتقال نیز خریداری شده است و به استان‌ها منتقل شده است و ان‌شاء‌الله تا پایان ماه جاری به تمام نیاز در بخش پرتقال تأمین و به استان‌ها ارسال می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی، گفت‌: در زمان مقرری که هر ساله از سوی سازمان تنظیم بازار اعلام می‌شود، ان‌شاء‌الله عرضه میوه‌های شب عید آغاز و این میوه‌ها در اختیار همگان قرار می‌گیرد.