روند کاهشی تعداد مشترکین سیم‌کارت در ایران

۱۳۹۷/۱۲/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۰۵۲۸

رگولاتوری| تعداد مشترکین تلفن همراه که در چند سال اخیر تقریباً همواره با روند افزایشی روبرو بوده، در سه‌ماهه سوم سال جاری، یک روند کاهشی را طی کرده است.

تعداد مشترکین اپراتورهای تلفن همراه در سال جاری، در حالی که تا پایان خردادماه بیش از ۹۰ میلیون نفر بوده و تا پایان شهریورماه به بیش از ۹۱ میلیون رسید، بر اساس آخرین آمار منتشره توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تا پایان آذرماه سال جاری، به بیش از ۸۸ میلیون رسیده که هرچند هم‌چنان ضریب نفوذی بیشتر از ۱۰۰ درصد را نشان می‌دهد، اما از کاهش استفاده از سیم‌کارت در سه ماه سوم سال حکایت دارد.از سال ۱۳۹۲ تا آذر سال جاری، تعداد مشترکان سیم‌کارت‌های اپراتورهای مختلف از ۶۴ میلیون به بیش از ۸۸ میلیون رسیده است. البته این آمار نشان‌دهنده سیم‌کارت‌های فعال است، در حالی که از میان سیم‌کارت‌های فروخته‌شده توسط اپراتورها، شاید نزدیک به نیمی از آنها غیرفعال باشد، یعنی ممکن است کاربری سیم‌کارتی را خریداری کرده و برای مدتی از آن استفاده نکند.بیش‌تر بودن ضریب نفوذ سیم‌کارت از ۱۰۰ درصد، نشان می‌دهد که تعداد سیم‌کارت‌های موجود، از جمعیت ایران بیشتر است که این موضوع اگرچه می‌تواند حاکی از چند سیم‌کارته بودن افراد باشد، اما نشان می‌دهد به احتمال زیاد کمتر کسی در ایران حضور دارد که حتی یک سیم‌کارت هم نداشته باشد. با وجود این، در سه ماهه سوم سال جاری، تعداد سیم‌کارت‌ها روند کاهشی را طی کرده است.تعداد مشترکین تلفن همراه در سال ۱۳۹۲، ۶۴ میلیون و ۱۲ هزار و ۷۶۳ و ضریب نفوذ ۸۳.۲۰ درصد بوده است. این عدد در خردادماه سال جاری به ۹۰ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۹۶۷ نفر با ضریب نفوذ ۱۰۹.۹۸ درصد و در شهریورماه سال جاری به ۹۱ میلیون و ۵۴۷ هزار ۷۰۹ با ضریب نفوذ ۱۱۱.۵۳ درصد رسیده بود. اما آخرین آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان می‌دهد که تا پایان آذرماه سال جاری، تعداد مشترکین تلفن همراه، ۸۸ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۴۴۲ نفر با ضریب نفوذ ۱۰۸.۰۹ درصد است.

 

تلسکوپ جدید فعالیت «کپلر» را ادامه می‌دهد

دیلی میل| ناسا قصد دارد تلسکوپی بسازد که فعالیت کپلر را ادامه می‌دهد. تخمین زده می‌شود تلسکوپ جدید بتواند ۱۴۰۰ سیاره جدید را کشف کند.

یکی از ماموریت‌های آتی ناسا مربوط به ساخت تلسکوپی جدید است که ۱۰۰ بار قدرتمندتر از هابل است و می‌تواند ۱۴۰۰ سیاره را کشف کند.

تلسکوپ مذکور که WFIRST نام گرفته می‌تواند تصویری واضح‌تر از جهان را نشان می‌دهد. ماموریت مذکور با هزینه‌ای معادل ۳.۲۵ میلیارد دلار انجام می‌شود.  به هرحال WFIRST فعالیت‌های کپلر را ادامه می‌دهد. تلسکوپ کپلر بیش از ۲۶۰۰ سیاره خارج از منظومه شمسی را کشف کرد. این ماموریت در حال حاضر در مرحله طراحی است اما به گفته ناسا در اواسط ۲۰۲۰ آغاز می‌شود .هدف اصلی آن نیز مطالعه انرژی تاریک و مطالعه سیاره‌های خارج از منظومه شمسی است. WFIRST با روش میکرولنزینگ گرانشی می‌تواند حدود ۱۴۰۰ سیاره جدید خارج از منظومه شمسی را رصد کند.   میکرولنز گرانشی یک پدیده نجومی است که به دلیل اثر لنز گرانشی به وجود می‌آید. با کمک این روش می‌توان اشیای آسمانی از جمله سیاره و ستاره را بدون توجه به نور منتشر شده، رصد کرد. «متیو پنی» محقق ارشد این پژوهش و محقق مقطع پست دکترا در دانشگاه ایالتی اوهایو می‌گوید: ما قصد داریم نوع منظومه‌های این سیارات را شناسایی کنیم.