قول می‌دهیم کمبود دارو و تجهیزات پزشکی نداشته باشیم

۱۳۹۷/۱۲/۱۸ - ۰۰:۵۸:۵۵
کد خبر: ۱۴۱۱۰۰
قول می‌دهیم کمبود دارو و تجهیزات پزشکی نداشته باشیم

وزیر بهداشت با اشاره به تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز سال آینده، گفت: به مردم قول می‌دهیم که با وجود فشارهای تحریم، پدیده‌ای تحت عنوان کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در کشور نخواهیم داشت.

وزیر بهداشت با اشاره به تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز سال آینده، گفت: به مردم قول می‌دهیم که با وجود فشارهای تحریم، پدیده‌ای تحت عنوان کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در کشور نخواهیم داشت. همکاران من باید بدانند در سال ۹۸ چگونه مدیریت کنند که کمترین آسیب به مردم به ویژه تهیدستان و مردم ساکن در مناطق دوردست و محروم، وارد شود و بیشترین حمایت از منابع دولتی از آنها انجام شود و دارو و تجهیزات پزشکی به عنوان کالاهای ضروری و اساسی چگونه تامین شود تا حتی یک روز اضطراب کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در مناطق مختلف کشور نداشته باشند و چگونه منابع را هزینه کنیم که صرفه‌جویی‌های بیشتری داشته باشیم و چگونه بیمه سلامت را حمایت کنیم که مردم با سقف بسته‌ای روبه‌رو نشوند.  وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه آموزش سعی ما این است نیروهایی با منابع ملی تربیت کنیم که گرهی از مشکلات ملی باز کنند، افزود: باید به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، مهارت‌های کافی را آموزش دهیم و جایگاه‌های مناسب در نظام ارایه خدمت برای آنها تعریف کنیم و از دانشگاه‌ها به عنوان مراکزی که حل مشکلات مردم را بر عهده دارند و تربیت نیروی مورد نیاز نظام ارایه خدمت را بر عهده گرفته‌اند و نقشی که در اقتصاد ملی دارند، بتوانیم از آنها استفاده کنیم. بنابر اعلام وبدا،  نمکی تاکید کرد: امیدواریم که در بهار سال آینده، پرونده الکترونیک سلامت را به عنوان یک ابزار و جاده مهم برای خدمات نظام سلامت مهیا کنیم و همکاران ما در دانشگاه‌ها بسیج شده‌اند که تا پایان خردادماه بتوانیم پرونده الکترونیک سلامت را در اکثر مناطق کشور، تکمیل کنیم.  وی با اشاره به تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز سال آینده، گفت: به مردم قول می‌دهیم که با وجود فشارهای تحریم، پدیده‌ای تحت عنوان کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در کشور نخواهیم داشت. البته اولویت ما حمایت از دارو و تجهیزات پزشکی تولید داخلی است و اگر عزیزانی در کشور بضاعت تولید آنها را داشته باشند، اجازه واردات دارو و تجهیزات پزشکی را نمی‌دهیم. وزیر بهداشت تاکید کرد: مطالبات شرکت‌های تجهیزات پزشکی با مکانیزم‌هایی در حال پرداخت است و مشکلات آن در حال برطرف شدن است و حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از مطالبات این شرکت‌ها پرداخت شده، اما بخش دیگر آن مربوط به مطالبات وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی است که قول داده‌اند تا قبل از پایان سال، مقدار قابل توجهی از این مطالبات به وزارت بهداشت پرداخت شود و اولویت اول ما، پرداخت بدهی‌های حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است. بنابر اعلام وبدا، نمکی در یکصد و هشتمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور که در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه ساماندهی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در وزارت بهداشت ضرورت داشت، گفت: اولین کاری که در وزارت بهداشت کردم در همین حوزه بود. در حوزه تجهیزات پزشکی، دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مظلوم واقع شدند و تجهیزاتی که به آنها نیاز نداشتند را از طریق خرید متمرکز به آنها می‌دادیم. درست است که اگر خرید متمرکز داشته باشیم، قدرت چانه‌زنی بالا می‌رود اما تجهیزات و وسایلی که نیازی نیست نباید خریداری و در دانشگاه‌ها انبار شود.

وزیر بهداشت در ادامه افزود: تمایل داریم که روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی با مسوولان استان از جمله استانداران و نمایندگان مجلس تعامل داشته باشند اما رییس دانشگاه را زیرسقف کسی نخواهم برد. نمکی تاکید کرد: نباید دانشگاه‌ها سیاسی شوند و اجازه نخواهیم داد واگن وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی به سیاست بسته شود. وزیر و رییس دانشگاه‌ها برای تمام آحاد ملت فارغ از هر نوع نژاد، قومیت، دین و فرقه و حتی برای زندانیان محکوم به اعدام باید کار کنند.

وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاه‌ها گفت: شما حق ندارید به جناحی سرویس ویژه بدهید یا به منطقه‌ای که نماینده آن از یک حزب و یاجناح خاص است، امکانات ندهید. اگر مسوول یا نماینده‌ای با هر نگاه سیاسی، امکاناتی را مطالبه کرد که مطابق با قانون و حق مردم است، حتما اجازه آن را بدهید. بنابراین باید با گفتمان، رفاقت و صمیمیت کارها را پیش ببرید. وی با بیان اینکه سال آینده از نظر تحریم‌های ظالمانه، سال دشواری برای کشور خواهد بود، گفت: باید مصرف داروهای غیر‌ضروری را کاهش داده و به نسخه نویسی الکترونیکی اهمیت دهیم. از سوی دیگر اگر دارو یا محصولی در حوزه سلامت، تولید داخل داشته باشد اجازه واردات محصول خارجی به کشور را نخواهیم داد؛ چون در این صورت شاهد نابودی صنایع داخلی هستیم. باید به کارخانه‌ها، تولید‌کننده‌ها و صنعتگران داخلی کمک کنیم و آنها را در پیچ و خم اداری، گرفتار نکنیم.

وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: در حوزه پرستاری جذب ۹۵۰۰ نیروی پرستاری که برای سال ۹۸ ضروری و لازم است، زمینه‌ها فراهم شده و در سال ۹۹ نیز به همین مقدار نیرو نیاز است که اقدامات لازم برای آن انجام خواهد شد.