رشد قیمت مسکن همگام با نرخ تورم سال 98

۱۳۹۷/۱۲/۲۷ - ۰۵:۱۰:۳۲
کد خبر: ۱۴۱۷۷۹

رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره آینده بازار مسکن اعلام کرد که در سال آینده با جهش قیمت مسکن مواجه نمی‌شویم و قیمت‌ها همگام با نرخ تورم افزایش می‌یابد، اظهارات این مقام مسوول در حالی است که سال گذشته مسوولان حوزه مسکن پیش‌بینی می‌کردند که درسال 97، قیمت‌ها همگام با نرخ تورم رشد کند اما در سال جاری شاهد رشد حدود 70 درصدی قیمت‌ها بودیم.

مصطفی‌قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه قیمت مسکن قرار نیست بعد از عید به‌طور عجیب و غریبی بالا برود و نهایتاً معادل تورم خواهد بود، گفت: این تصور که مسائل را به برهه‌های زمانی قبل و بعد از اتفاقات تقسیم کنیم همواره در جامعه ایران وجود داشته و دارد.

‌قلی خسروی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یک نگاه در ایران وجود دارد که همواره مسائل را به بازه‌های زمانی قبل و بعد از اتفاقات تقسیم می‌کند. قبل از عید، بعد از عید؛ قبل از انتخابات، بعد از انتخابات؛ قبل از ماه رمضان، بعد از ماه رمضان و این انگاره همیشه وجود داشته و امسال هم دیده می‌شود. به همین دلیل غالباً در ماه‌های پایانی سال حجم معاملات برخی کالاها از جمله مسکن رشد می‌کند که به افزایش نسبی قیمت منجر می‌شود.

او افزود: بسیاری افراد تصور می‌کنند قیمت خانه و سایر کالاها قرار است در سال ۱۳۹۸ دچار جهش شود اما با توجه به تجربه ۵۰ سال‌های که در حوزه املاک دارم می‌گویم سال آینده مطلقاً جهش قیمت اتفاق نمی‌افتد و قیمت مسکن نهایتاً معادل نرخ تورم افزایش می‌یابد.

به گفته رییس اتحادیه مشاوران املاک، زمانی که در سال ۱۳۹۱ قیمت ارز به صورت ناگهانی رشد کرد قیمت ملک هم مانند سایر کالاها 3 برابر شد. بعد که قیمت دلار به ۴۰۰۰ تومان رسید، شاهد ثبات بازار مسکن بودیم که تا 5 سال ادامه یافت اما مجدداً در سال ۱۳۹۷ پرش قیمت ارز و کاهش ساخت و ساز، اثر خود را در بازار مسکن گذاشت.

خسروی با اشاره به اینکه کلید ایجاد تعادل در بازار مسکن، تناسب بین عرضه و تقاضا است، گفت: مشاوران املاک امانت‌فروش مردم هستند و در افزایش قیمت تأثیر آن‌چنانی ندارند.

او ادامه داد: مشاوران املاک سیاست‌گذار مسکن نیستند که نقش عمده‌ای در رشد قیمت‌ها داشته باشند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران بیان کرد: نیمه اول سال ۱۳۹۷ بازار مسکن شرایط نسبتاً خوبی داشت و معاملات رونق گرفته بود اما در نیمه دوم با توجه به افزایش قیمت‌ها و کاهش توان خرید مردم به کسادی بازار رسیدیم.

او با بیان اینکه بر مبنای نظر کارشناسان باید سالانه یک تا ۱.۵ میلیون مسکن در کشور ساخته شود، گفت: در سال‌های رونق که ساخت و ساز مناسب بوده ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار واحد مسکونی تولید می‌شد و در سال‌های اخیر بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد در نوسان بوده اما برای سال آینده از این جهت که تغییرات مدیریتی در وزارت راه و شهرسازی انجام شده است.

خسروی با اشاره به اهمیت صنعتی‌سازی برای افزایش کیفیت و کاهش قیمت مسکن گفت: توصیه بنده به وزیر راه و شهرسازی این است که بحث صنعتی‌سازی را به جد دنبال کنند. یک ساختمان ۵ طبقه نباید بیش از ۸ ماه بیشتر طول بکشد زیرا طولانی شدن دوره ساخت روی قیمت تمام شده مسکن تأثیر می‌گذارد و موجب خواب سرمایه و تورم طول دوره ساخت می‌شود.