اخبار کشاورزی

۱۳۹۸/۰۱/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۲۳۳۸

خسارت سیل به کشاورزی ۱۵هزار میلیارد تومان شد

رییس دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی توضیحاتی در مورد میزان خسارت‌های ناشی از سیل در حوزه کشاورزی ارایه کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید‌محمد موسوی گفت: «بر اساس اطلاعاتی که از سازمان هواشناسی و ایستگاه‌های باران‌سنجی دریافت شده است، دوره بازگشت این‌بارندگی‌ها 100ساله است، بطوری که در برخی مناطق طی 24 ساعت میزان بارندگی‌ها به 400 میلی‌متر رسید».

موسوی با بیان اینکه، میزان خسارت‌ها در حوزه کشاورزی، حدود 15هزار میلیارد تومان در 26 استان برآورد شده است، ادامه داد: «75 درصد این خسارت‌ها به چهار استان خوزستان، گلستان، لرستان و مازندران اختصاص دارد و 50 درصد این خسارات در خوزستان رخ داده است».

موسوی سپس به اقدامات نهاد وزارت جهاد کشاورزی در مواجهه با این آسیب‌ها اشاره کرد و گفت: «به‌محض بروز این خسارت‌ها، همه امکانات برای امدادرسانی به این مناطق بسیج شد؛ طوری که هزار دستگاه خودروی سبک و سنگین به این مناطق انتقال یافت و 40هزار تن نهاده دامی تأمین شد و در این مدت 600 هزار رأس دام جابه‌جا شده است».

وی در ادامه جزییات بیشتری از خسارت‌ها ارایه کرد و گفت: «30 درصد اراضی کشاورزی در این مناطق بطور 100درصدی تخریب شده است. همچنین، 159 هکتار گلخانه، 1400 دامداری روستایی، 52 هزار کلونی زنبورداری، 1300 واحد آبزی‌پروری خسارت دیده و 27 هزار رأس دام تلف شده ضمن اینکه به 10 هزار کیلومتر شبکه فرعی آبیاری و 2 هزار ایستگاه پمپاژ رودخانه به اراضی کشاورزی آسیب وارد شده است».

موسوی ادامه داد: «این وزارتخانه قصد دارد 3هزار میلیارد تومان کمک بلاعوض و 6هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت با سود حداکثر 4 درصد به خسارت‌دیدگان اعطا کند. همچنین به 5هزار میلیارد تومان اعتبار برای احیای زیرساخت‌ها نیاز داریم».

وی در بخش دیگری از سخنانش به نیاز استان‌ها اشاره کرد و گفت: «100 هزار تن علوفه، داروهای دامی، سموم و آفت‌کش‌ها، بذور دانه‌های روغنی، سبزی و صیفی و ماشین‌آلات سنگین لایروبی و تسطیح از جمله نیازهای غیر مالی استان‌هاست».

موسوی با اعلام اینکه «60 درصد کل خسارت‌ها به بخش کشاورزی وارد آمده است» ادامه داد: «معیشت یک میلیون نفر بطور مستقیم تحت تأثیر این خسارت‌ها قرار دارد».

یک مقام مسوول: با کشت برنج در خوزستان موافقم

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه با کشت برنج در استان خوزستان به دلیل شرایط فعلی سیل در منطقه موافق هستم، ‌گفت: «کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی استان» باید آن را بررسی کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سیل‌های مکرر در استان خوزستان به کشاورزی این منطقه به ویژه گندمکاران خسارت جدی وارد کرده است و زمین‌های کشاورزی آنها غرق در آب شده است.  برخی کارشناسان و خود کشاورزان این منطقه معتقد هستند حالا که آب با پای خودش به مزارع آمده و زمین کشاورزی را غرقآب کرده است، اقدام به کشت برنج کنند تا حداقل از خسارتی که به آنها وارد شده کاسته شود. مانعی که در برابر این کار وجود دارد، ممنوعیت کشت برنج را «کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی استان» اعلام کرده است. این کارگروه کشت برنج در همه استان‌های کشور به غیر از گیلان و مازندران را ممنوع‌کرده است؛ یعنی اگر کشاورزی خارج از دو استان یادشده بخواهد اقدام به کشت برنج کند، با آن مقابله و احتمالا جریمه هم می‌شود.  در این زمینه با عزیز کریمی مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت‌وگو کردیم. وی در پاسخ به این سوال که در شرایط فعلی که گندمکاران استان خوزستان خسارت دیده و با توجه به بارندگی‌ و سیل اخیر، مزارع کشاورزان غرقآب شده است آیا احتمال صدور مجوز برای کشت برنج در استان خوزستان وجود دارد؟ گفت: صدور مجوز یا ممنوعیت کشت برنج در استان‌ها توسط کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی هر استان به ریاست استاندار تعیین و ابلاغ می‌شود.  وی ادامه داد: اگر بخواهم نظر شخصی خودم را بیان کنم، کاملا در شرایط فعلی موافق هستم که در استان خوزستان به دلیل وقوع شرایط فعلی و مهیا بودن شرایط برای کشت برنج، ممنوعیت برداشته و مجوز کشت صادر شود.  کریمی در پاسخ به اینکه آیا وزارت جهاد کشاورزی برای صدور چنین مجوزی این سوی این کارگروه تلاش می‌کند، گفت: فعلا این استان درگیر برداشت غلات است و فصل کشت برنج در این منطقه هم تیرماه است، اما ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا با بررسی‌های بیشتر، اگر شرایط بارندگی ادامه یابد، مجوز کشت برنج در این منطقه داده شود.  به گفته مدیرکل دفتر امور غلات و کشت برنج کشت برنج در استان‌هایی به غیر از استان گیلان و مازندران ممنوع یا محدود است.  کریمی در توصیف محدودیت گفت: تبصره‌ای وجود دارد که می‌گوید اگر مناطقی بتوانند با روش‌های مختلف از جمله خشکه کاری به ازای مصرف یک مترمکعب آب ۶۰۰ گرم ماده خشک تولید کنند، می‌توانند بدون در نظر گرفتن ممنوعیت، برنج کشت کنند.