مردم مناطق سیل‌زده، نگران اسناد مالکیت خود نباشند

۱۳۹۸/۰۲/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۲۹۲۶
مردم مناطق سیل‌زده، نگران اسناد مالکیت خود نباشند

رییس قوه قضاییه، یکی از مهم‌ترین معضلات امروز دستگاه قضایی را کثرت ورودی پرونده‌ها و حل این معضل را در گرو یک اقدام جهادی از سوی همه دستگاه‌ها و آحاد جامعه دانست.

به گزارش «تعادل» از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله سید ابراهیم رییسی در جلسه مسوولان عالی قضایی با تبریک نیمه شعبان، سالروز میلاد با سعادت حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج)، و روز جهانی مستضعفین، بر ضرورت ادامه روند امدادرسانی به سیل‌زدگان تاکید کرد و گفت: امروز یکی از مهم‌ترین وظایف دستگاه‌های اجرایی، نهادهای گوناگون و همه مردم عزیز، تلاش برای کاستن از آلام هموطنان سیل زده است و ضمن قدردانی از همه خدمات ارایه شده و امدادرسانی‌ها از سوی دستگاه‌های خدمت رسان، نباید فراموش کنیم که نیازهای مردم مناطق آسیب‌دیده، بیش از خدماتی است که ارایه شده و همچنان باید این امدادرسانی‌ها ادامه یابد.

 رییس قوه قضاییه با اشاره به وظایف دستگاه قضایی برای کمک به سیل‌زدگان، تصریح کرد: یکی از نگرانی‌هایی که مردم عزیز مناطق سیل زده دارند، مربوط به اسناد مالکیتشان است. در این زمینه، دستگاه قضایی اطمینان می‌دهد که هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد و مردم مطمئن باشند که در صورت از بین رفتن اسنادشان، صدور اسناد المثنی با مانعی روبرو نیست.  آیت‌الله رییسی، یکی دیگر از وظایف قوه قضاییه برای کاهش درد و رنج مردم سیل زده را تلاش در جهت تامین امنیت مناطق آسیب دیده عنوان کرد و گفت: دادستان‌های محترم این مناطق و روسای کل دادگستری استان‌ها، تمهیدات لازم را برای تامین امنیت هر چه بیشتر شهرهای درگیر سیل اندیشیده‌اند و مردم بدانند که دستگاه‌های انتظامی و امنیتی نیز از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نمی‌کنند.

رییس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود، یکی از مهم‌ترین معضلات امروز دستگاه قضایی را کثرت ورودی پرونده‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: این روند نگران‌کننده، زیبنده نظام و جامعه اسلامی ما نیست. بر همین مبنا لازم است با یک نگاه تحولی با این معضل مواجه شویم.

 آیت‌الله رییسی ادامه داد: از همه کارشناسان، صاحب‌نظران و دانشگاهیان دعوت می‌کنم که با یک کار کارشناسی و آکادمیک، دلایل شکل‌گیری نزاع‌ها و دعاوی در جامعه را که نهایتا منتهی به تشکیل پرونده‌های کثیر قضایی می‌شود، مورد تدقیق و پژوهش قرار دهند. از سوی دیگر، انتظار می‌رود که دستگاه‌های فرهنگی در اجرای وظایف قانونی خود، فرهنگسازی در راستای کاهش جرایم و آسیب‌های اجتماعی، کنترل خشونت و سایر نقاطی که منجر به شکل‌گیری پرونده‌های قضایی می‌شود را در دستور کار قرار دهند. رییس قوه قضاییه، مساجد را یکی از نهادهای مهم فرهنگی برشمرد و با تاکید بر نقش و تاثیر مساجد در کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: رسانه‌ها از جمله صداوسیما نیز باید فرهنگسازی لازم را صورت دهند تا بتوانیم مشکلات فرهنگی منتهی به کثرت ورودی پرونده‌ها را رفع کنیم.

 آیت‌الله رییسی، همه دستگاه‌های کشور را در کاهش آسیب‌های اجتماعی و جرایم، واجد نقش و وظیفه دانست و تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که موجب شکل‌گیری پرونده‌های قضایی می‌شود، مسائل اقتصادی است. در این زمینه، همه تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران باید در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی خود، نگاه لازم به کاهش آسیب‌های اجتماعی را داشته باشند و به این موضوع توجه کنند که تصمیم‌شان موجب افزایش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی و ایجاد نزاع و اختلاف در میان مردم نشود.

 رییس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت یک اقدام جهادی و نگاه تحولی از سوی همه دستگاه‌ها از جمله مجموعه‌های مرتبط در خود دستگاه قضایی برای کاهش ورودی پرونده‌ها و کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه انجام شده و ان شاءالله ابلاغ خواهد شد اما نباید فراموش کنیم که کاهش آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از جرایم، صرفا یک کار قضایی نیست و با بخشنامه و دستورالعمل محقق نمی‌شود بلکه اولا نیاز به فعال‌تر شدن ظرفیت‌های دستگاه‌های فرهنگی دارد و ثانیا با هم افزایی همه قوا، دستگاه‌ها و نهادها میسر است.

 آیت‌الله رییسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت فاجعه بار انسانی در یمن، گفت: حرکت امریکا به ویژه رییس‌جمهور این کشور در وتو کردن منع ادامه حمایت امریکا از ائتلاف سعودی در یمن، شرایط را برای مردم مظلوم و بی‌گناه این کشور دشوارتر می‌سازد و براساس آنچه رسما نهادهای حقوق بشری مورد تایید خودشان هم اعلام کرده‌اند، بر خلاف تمام موازین حقوق بشری و میثاق‌های بین‌المللی است.

 رییس دستگاه قضایی با بیان اینکه وجدان‌های بیدار در جهان، هیچ کدام از این جنایات را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت، افزود: تمام این اقدامات از ناحیه کشوری که همواره داعیه‌دار حقوق بشر است و به این بهانه تاکنون آتش‌های فراوانی را در نقاط مختلف جهان افروخته یا اقدام به تهدید و تحریم کرده است، دولت ایالات متحده را بیش از پیش نزد افکار عمومی جهان رسوا می‌سازد و برگ دیگری به دفتر تاریک عملکرد جنایتکارانه امریکا اضافه خواهد کرد.