فائو احتمال عمدی بودن حمله ملخها به ایران را بررسی میکند
رییس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه فائو با اعزام نماینده خود به ایران احتمال عمدی بودن حمله ملخها به ایران را بررسی میکند گفت: کشورهای همسایه در سالهای گذشته همکاری بیشتری برای مبارزه با ملخهای مهاجم داشتهاند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا درگاهی رییس سازمان حفظ نباتات کشور روز گذشته در نشست خبری افزود: ملخهای صحرایی آفتهای خطرناکی و همهچیزخواری هستند و هر از نوع گیاهی که در مقابلشان باشد تغذیه میکنند.
وی افزود: این ملخها بطور معمول 59 کشور دنیا را مورد تهاجم قرار میدهند که کانون اصلی آنها شمال و شرق آفریقاست. رییس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: این ملخها 30 درصد اراضی دنیا را در اختیار دارند و تا زمانی که غذایشان کم شود به دیگر کشورها از جمله ایران حملهور میشوند.
درگاهی تصریح کرد: ملخهایی که به ایران حمله میکنند بطور معمول از شمال آفریقا به شبهجزیره عربستان رفته و از آنجا به ایران میآیند هر چند که ملخهایی نیز به صورت دستههای پراکنده در خود عربستان حضور دارند.
وی گفت: این ملخها طول پروازی زیادی دارند بطوریکه میتوانند در روز 200 تا 400 کیلومتر پرواز کنند که این امر مشکلاتی را برای کانون کوبی (سمپاشی) آنها ایجاد میکند.
وی گفت: در گذشته ملخهای مهاجمی نیز از سمت پاکستان و هندوستان به ایران حملهور شده بودند اما ملخهایی که اکنون به ایران آمدهاند از سمت شمال آفریقا و شبه جزیره عربستان هستند. رییس سازمان حفظ نباتات تاکید کرد: این سطح از حمله ملخها به کشور در 40 سال گذشته بیسابقه بوده است و ما در سالهای پیش تنها در سطحی بالغ بر 2 تا 3 هزار هکتار برخورد داشتیم که اکنون به 51 هزار هکتار رسیده که این رقم باید تا 200 هزار هکتار افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ملخها انواع مختلفی دارد گفت: همه ملخها قابلیت پرواز را ندارند و تنها جهنده هستند اما این دسته از ملخها خطرناک و همهچیز خوار هستند و همه گیاهان را میخورند و با توجه به آروارههای قوی که دارند میتوانند پوست درختان را نیز بخورند.
درگاهی گفت: ملخهایی که به ایران حمله کردهاند 50 میلیون قطعه هستند و فعالیت آنها ادامه دارد و ما طی روزهای آینده مبارزه خواهیم داشت.
وی گفت: این ملخها ابتدا تغذیه کوچکی میخورند و بعد اقدام به جفتگیری و تخمریزی میکنند بنابراین لازم است که قبل از مرحله تخمریزی با آنها مبارزه صورت گیرد.