اخبار کلان
اطلس نقاط بحرانی استان تهران تدوین شد
معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت استان تهران از نهایی شدن تدوین اطلس نقاط بحرانی استان تهران خبر داد.
شهرام عدالتی، نظارت براجرای اسناد توسعهای استان از سوی دستگاههای اجرایی را اولین و اساسیترین برنامه معاونت توسعه و برنامهریزی در سال 98 خواند و اظهار کرد: برای به ثمر نشستن این اسناد، بیش از دو سال وقت گذاشته و تلاشهای شبانه روزی انجام شده است. حال، در مسیر رصد و پیمایش اسناد توسعهای هستیم و از هیچ کوششی برای اجرای آن دریغ نخواهیم کرد.
وی همچنین از آغاز تهیه اطلس نقاط بحرانی استان تهران و تدوین آن تا اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد وگفت: تاکنون نقشهای نداشتهایم تا نقاطی را به عنوان مرکز صیانت و حفاظت استان معرفی کرده و آن را مبنای عمل همه دستگاههای اجرایی قرار دهد.
معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت استان تهران افزود: کار تهیه و تدوین اطلس نقاط بحرانی استان تهران تا اوایل اردیبهشت ماه سال جاری نهایی شده و مفاد آن در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران به تصویب خواهد رسید. این اطلس ذیل سند آمایش و یک نوع ضابطه و مقررات است.
عدالتی ادامه داد: روستایی به نام مرتضی گرد در استان تهران در یک شب با صدور مجوزهایی تبدیل به یک نقطه بحرانی در استان تهران شد و امروز بسیاری از کانونهای جمعیتی استان تهران در 20 سال قبل که نقاط کوچک جمعیتی بودند که اگر مدیریت میشد امروز به نقاطی با بیش از یک میلیون جمعیت نمیرسید.
معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با بیان اینکه تهران هنوز هم مقصد اصلی مهاجرت در کشور است، گفت: پایتخت میتواند مقصد مهاجرتهای اکولوژیک (مهاجرتهایی با مبنای زیست محیطی) هم باشد. ریزگردها و توفان شن در بسیاری از شهرهای جنوبی کشور از جمله در استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، سلامت و معیشت مردم را درگیر کرده و اگر فکری برای آن نکنیم، مقصد مهاجرت آنها باز هم، پایتخت خواهد بود. وی اضافه کرد: اگر امروز نگران دریاچه ارومیه نباشیم، توفانهای نمک در آن، بخش وسیعی از آذربایجان را درگیر خواهد کرد.
عدالتی در ادامه به شاخصهای اطلس نقاط بحرانی استان تهران اشاره کرد و توضیح داد: استان تهران چند مساله مهم و بحرانی دارد، شکلگیری کانونهای سکونتی غیررسمی از جمله آنها است و یکی از اهداف این اطلس، شناسایی کانونهای جدید جمعیتی بوده و از طریق رصد آن اجازه ساخت و ساز مسکونی نخواهد داد.
وی ادامه داد: بسیاری از نقاط در حوزههای صنعتی، کارگاهی و تولیدی، مجوز رسمی نداشته و ضوابط زیست محیطی را رعایت نمیکنند و همچنان بدون نظارت فعال هستند که معروفترین آنها در خرم دشت، پردیس، تپه سیف و .. است. همچنین در بالای حوضه آبریز سد ماملو بسیاری از فعالیتهای رنگرزی بدون رعایت ضوابط در حال فعالیت است که سلامت ساکنان پایتخت را به خطر میاندازد.همچنین تعدادی کانونهای جدید شناسایی کردهایم که میتواند تبدیل به خرم دشتها و تپه سیفهای جدید باشد.
عدالتی کوه خواری، طبیعت خواری به ویژه در شمال و شرق استان تهران را از دیگر کانونهای بحرانی استان تهران عنوان کرد و افزود: در چنین فضاهایی که در آن سوداگری اتفاق میافتد، نباید اجازه ساخت و ساز داده شود، اطلس نقاط بحرانی این نقاط را شناسایی و سند آمایش سرزمینی در این موارد به کمک ما خواهد آمد.
حمایت سازمان اموال تملیکی از سیلزدگان
معاون فروش سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی گفت: تاکنون ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان شامل تجهیزات و ابزار آلات مورد نیاز و مواد خوراکی در اختیار ارگانهای مختلف از جمله هلال احمر، کمیته امداد و بهزیستی قرار گرفته است.
علیرضا روحی علیایی معاون بهرهبرداری و فروش سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به سیل اخیر و درگیر شدن استانهای مختلف، اظهارداشت: در این مدت سازمان اموال تملیکی توانست خدماتی مناسبی برای رفع برخی مشکلات به استانهای درخواستکننده ارایه دهد. معاون بهرهبرداری و فروش سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی افزود: براساس گزارشها تاکنون ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان شامل تجهیزات و ابزارآلات مورد نیاز و مواد خوراکی در اختیار ارگانهای مختلف از جمله هلال احمر، کمیته امداد و بهزیستی قرار گرفته است. وی با اشاره به اینکه ارزش اقلام واگذار شده پایینتر از قیمتهای روز بازار است، تصریح کرد: این سازمان آمادگی دارد تا در حد امکانات و موجودی انبارها بخشی از کالاهای مورد نیاز مردم را بنا به خواسته ارگانهای مربوطه برطرف کند.
علیایی تاکید کرد: تاکنون هیچ ارگانی درخواستی برای دریافت کالاهایی اعم از لوازم خانگی و کالاهای بادوام نداده است که احتمالا به دلیل تثبیت فضا و برنامهریزی و تکمیل اطلاعات سیلزدگان هستند.