اخبار
۶ برنامه بانک مرکزی برای اقتصاد
رییس کل بانک مرکزی در یک یادداشت اینستاگرامی ۶ برنامه بانک مرکزی برای اقتصاد را اعلام کرد که شامل تامین ارز کالاهای اساسی، برگشت ارز صادراتی، ثبات بازار ارز، تامین سرمایه در گردش، عملیات بازار باز، و ایجاد مکانیسم مالی است.
به گزارش تعادل، در یادداشت عبدالناصر همتی آمده است: بانک مرکزی قبلا تدابیر لازم برای مقابله و خنثی کردن فشارهای اقتصادی امریکا را اتخاذ، و آرایش متناسب با هدف کنترل بازار ارز و مهار تورم را در دستور کار قرار داده است. همتی در مورد این تدابیر گفته است: تلاش برای حفظ وتقویت ثبات نسبی بازار ارز، از طریق عملیاتی کردن بازار متشکل ارزی و تقویت و ارتقای عملکرد سامانه نیما وتأمین تراز ارزی کشور یکی از 6 برنامه بانک مرکزی است. همچنین تنظیم سیاستهای ارزی برای رشد صادرات غیر نفتی و برگشت ارز به چرخه اقتصاد کشور، برنامه دوم از سیاستهای بانک مرکزی است. از سوی دیگر، تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و ضروری در اجرای سیاست دولت در حمایت از اقشار آسیبپذیر برنامه سوم این بانک است. همچنین فعالسازی عملیات بازار باز باهدف کنترل نرخ اوراق و کمک به دولت در انتشار اوراق خزانه به عنوان برنامه چهارم بانک مرکزی معرفی شده است. از سوی دیگر تأمین نقدینگی و سرمایه درگردش برای حفظ و رونق تولید از طریق نظام بانکی، در چارچوب برنامههای طراحی شده برای کنترل رشد نقدینگی به عنوان برنامه پنجم بانک مرکزی در راستای رونق تولید و حمایت از تولید مورد توجه قرار گرفته است. برنامه ششم بانک مرکزی نیز برقراری مکانیسم مالی با کشورهای همسایه و دوست وایجاد تعامل بین وزارت صمت وگمرک با بانک مرکزی به منظور واردات ازطریق تهاتر است.
گرامیداشت مقام روز معلم در دانشگاه خاتم
مراسم گرامیداشت مقام معلم و تقدیر از استادان دانشگاه خاتم و بانکپاسارگاد، در تاریخ 11اردیبهشت سال 1398، در محل دانشگاه خاتم و با حضور مدیرعامل بانکپاسارگاد و دانشگاه خاتم، اعضای هیاتامنای دانشگاه، جمعی از مدیران بانک و استادان و معلمان برگزار شد. قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: دانشگاه خاتم یکی از دانشگاههای مطرح کشور و سرآمد در جهان خواهد شد به گزارش روابطعمومی بانکپاسارگاد، در این مراسم دکتر باقری قائممقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن بزرگداشت مقام معلم گفت: امروز اگر شاهد این هستیم که بیش از 90 درصد از اعضای جامعه از سواد مطلوب برخوردار هستند و نیروی کارشناسی در تمام سطوح به اندازه کافی وجود دارد، حاصل زحمات شبانهروزی استادان و معلمان عزیز کشور است و ما قدردان همه این عزیزان هستیم. وی ادامه داد: از اینکه شعار کیفیت را در دانشگاه خاتم انتخاب کردهاید به شما تبریک میگویم. اینکه تلاش میکنید زمینه را برای یادگیری جوانان این مرز و بوم فراهم کنید، جای تقدیر دارد. رویکرد دانشگاه خاتم در بحث توسعه کیفی بیشک مورد حمایت همه مدیران در آموزش عالی است. در حال حاضر نیز شعار ما در آموزش عالی، بازگشت به کیفیت پس از پشت سرگذاشتن توسعه کمی است. امروز توجه به بخش خصوصی در آموزش عالی هم بر اساس تکالیف قانونی و هم بر اساس احساس نیاز، یکی از ضرورتهای مهم جامعه ما است. وی تصریح کرد: دانشگاه خاتم حتماً با چنین رویکرد و برنامهای و با وجود استادان با انگیزه، میتواند یکی از دانشگاههای مطرح کشور و سرآمد در جهان شود. رییس دانشگاه خاتم نیز اظهار داشت دانشگاه خاتم نقطه اتکاء بزرگترین تحولات علمی و دانشی کشور خواهد شد دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانکپاسارگاد و رییس دانشگاه خاتم نیز ضمن گرامیداشت مقام والای معلم گفت: علوم همگی فرزند فلسفه هستند، ولی در جامعه ما با وجود غنای بسیار زیادی که در این علم داریم، نقش کمرنگی در سایر علوم دارد. علت اینکه ما درس فلسفه را به عنوان رشته دوره دکترا در دانشگاه خاتم انتخاب کردهایم، پر کردن این خلأ بود. وی ادامه داد: امروز تهاجم تکنولوژی و تکنیک در زندگی طبیعی انسان بیداد میکند. علومی هم که تکنولوژی را میآورند، ثمرات مثبت آن را بدون توجه به اثرات منفی آن ترویج میکنند. انسان در حال دور شدن از طبیعت انسانی است. ما باید به دنبال طبیعتی انسانی و انسانی طبیعی باشیم. تحولات علمی آنچنان سریع اتفاق میافتد و تهاجمات تکنیکی آنچنان انسان را احاطه کرده است، که نمیتوان فردا را به راحتی پیشبینی کرد. رییس دانشگاه خاتم تصریح کرد: دانشگاهها در دنیا باید جواب این سوال را بدهند که اگر تکنیکی ارایه شد، تبعات منفی آن را چگونه باید مرتفع کرد؟ دانشگاه خاتم یکی از اهدافش این است که بتواند رابطه علوم را با علم مادر فلسفه به درستی برقرار کند. وی تأکید کرد: ما عین آنچه را که در انواع رشتههای مهندسی و علوم انسانی مطرح است، در گروه مالی پاسارگاد داریم. سرمایهگذاریهایی که ما در هلدینگ پاسارگاد انجام دادهایم، تمام این علوم را شامل میشود. به عنوان مثال در حوزه معدن، ما از معدن تا محصول نهایی را در فلزات و مس داریم. در حال حاضر از اسفند ماه، تولید مس کاتد در شهر بابک از طریق تکنولوژی بایولیچینگ یا کشت باکتری آغاز شده است که در نتیجه آن دو کارخانه حذف میشوند.