اخبار
شناسایی ۳۰۰ نمونه بدافزار اندرویدی
ماهر| مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای از کشف ۳۰۰ نمونه از یک اپلیکیشن مخرب در فروشگاههای اندرویدی خبر داد که با دانلود خودکار روی دستگاه کاربر، قربانی میگیرد.مرکز ماهر در اطلاعیهای از شناسایی بدافزارهای RTR خبر داد و هویت توسعهدهنده این بدافزارها را فاش کرد.بدافزارهای RTR دستهای از بدافزارها هستند که توسط توسعهدهنده متخلفی با نام مستعار RTR منتشر شدهاند. براساس بررسیهای انجام شده از سوی مرکز ماهر، تاکنون بیش از ۳۰۰ نمونه از بدافزارهای RTR شناسایی شده است.برخی از این بدافزارها در فروشگاههای اندرویدی کافهبازار، مایکت، گوگلپلی و ایران اپس منتشر شدهاند و برخی دیگر از طریق تبلیغات تلگرامی و دانلود خودکار توسط دیگر برنامهها روی دستگاه قربانیان قرار گرفتهاند.بهطور کلی بدافزارهای RTR را میتوان در ۵ شاخه مختلف بدافزارهای مخفی شونده که از نامهای مستهجن برای جذب مخاطب استفاده میکنند، . نسخههای جعلی و غیررسمی تلگرام که از آنها برای فروش عضو، ارسال تبلیغات در گروهها و… استفاده میکنند، برنامههای کاربردی که اغلب با استفاده از سرویسهای ارسال هشدار، عملیات مخرب مختلفی روی دستگاه قربانی انجام میدهند، بدافزارهای ارزشافزوده، که برای چندین شرکت مختلف ارزشافزوده، بدافزارهای واسطی را منتشر کرده و از این طریق به عضوگیری برای این سرویسها پرداختهاندو برنامههایی همنام با برنامههای محبوب و معروف خارجی مانند برخی پیامرسانها دستهبندی کرد.
توییتر حساب کاربری تروریستها را حذف کرد
رویترز| توییتر در نیمه دوم ۲۰۱۸ میلادی بیش از ۱۶۶ هزار حساب کاربری مروج تروریسم را حذف کرده است. این شرکت برای این منظور از ابزارهایی با دقت ۹۱ درصدی استفاده کرده است.
این شرکت در کنار فیسبوک و گوگل از سوی مقامات و دولتهای سراسر جهان تحت فشار است تا محتوای افراطگرایانه را حذف کند، در غیر این صورت با قوانین سختتری روبرو خواهد شد.علاوه بر آن، توییتر اعلام کرده برای این منظور ابزارهایی را به کار گرفته که با دقت ۹۱ درصدی حسابهای کاربری مروج تروریسم را حذف میکند.بهطور دقیق توییتر بین جولای و دسامبر سال گذشته میلادی ۱۶۶۱۵۳ حساب کاربری مروج تروریسم را حذف کرده است. حال آنکه در ۶ ماه قبل از آن این شبکه اجتماعی ۲۰۵۱۵۶ حساب کاربری را حذف کرده بود. مقایسه بین این آمار نشاندهنده کاهشی ۱۹ درصدی در میزان حذف حسابهای کاربری مروج تروریسم در توییتر است.در همین راستا معاون سیاستهای عمومی توییتر در بیانیهای نوشت: این کاهش قابل توجه نشان میدهد ما اکنون روند وسیعتری را کنترل میکنیم. تعداد سازمانهای تروریستی که سعی دارند از سرویسهای ما استفاده کنند هر سال کاسته میشود.
قطع دسترسی کاربران گوشیهای قدیمی به واتساپ
ورج| واتساپ به تازگی اعلام کرده که علاوه بر ویندوز فون از نسخههای قدیمی سیستم عامل اندروید و ios نیز پشتیبانی نخواهد کرد.
واتس اپ که چندی پیش تأیید کرده بود تا پایان سال جاری میلادی به پشتیبانی از سیستم عامل ویندوزفون خاتمه میدهد، حالا به تازگی اعلام کرده که از اول فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی نیز پشتیبانی از نسخههای قدیمی سیستم عاملهای موبایلی همچون اندروید ۲.۳.۷ و همچنین ios ۷ و نسخههای قبل از آن را متوقف خواهد کرد.
علت قطع پشتیبانی واتس آپ از ویندوزفون به این دلیل بود که مایکروسافت به عنوان توسعهدهنده سیستم عامل موبایلی ویندوزفون سال گذشته اعلام کرد که این نسخه در رسیدن به اهداف مالی و تجاری خود به شکست خورده است و به همین دلیل پشتیبانی از این از آن را بهطور کامل کنار گذاشت.عدم پشتیبانی واتساپ از نسخههای قدیمی سیستمعامل موبایلی بدان معناست که نسخههای بهروزرسانی شده جدید برای موبایلهایی با این سیستم عاملهای قدیمی دیگر در دسترس قرار نخواهد گرفت و کاربران آنها نیز قادر نخواهند بود از قابلیتهای جدید این نسخهها بهرهمند شوند.
سبقت اندروید اوریو از نوقا
جیاسام آرنا| با توجه به انتشار جدیدترین آمارهای گوگل میتوان دریافت که اندروید اوریو هماکنون محبوبترین نسخه سیستم عامل اندروید به شمار میرود.
چند ماه پیش بود که گوگل طبق معمول آمارهای جدیدی را مربوط به توزیع نسخههای مختلف سیستم عامل اندروید منتشر کرد که در آن نسخه اندروید نوقا اندروید ۷ و ۷.۱ با ۲۸.۲ درصد نصب توسط کاربران، توانسته بود بیشترین سهم از نسخههای مختلف این سیستم عامل موبایلی را به خود اختصاص دهد و عنوان محبوبترین نسخه اندرویدی را برای خود به ثبت برساند.حال گوگل با انتشار گزارش و آمارهای جدیدی فهرست بهروزرسانی شدهای از نسخههای مختلف اندروید را در اختیار کاربران و علاقهمندان و همچنین تحلیل گران قرار داد که به وضوح نشان میدهد نسخه بعدی آن یعنی اندروید اوریو ۸ و ۸.۱ موفق شده است جایگاه اندروید نوقا را کسب کند و در جایگاه و رتبه نخست محبوبترین نسخه اندروید بایستد.برای جمعبندی میتوان گفت که دو نسخه آخر سیستم عامل اندروید موفق شدند رشد سریعتری را نسبت به نسخههای قدیمیتر خود داشته باشند.