اخبار
بررسی وضعیت شبکه ملی اطلاعات در ۲ کمیسیون مجلس
مهر| آخرین وضعیت پروژه شبکه ملی اطلاعات این هفته در ۲ کمیسیون صنایع و معادن و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار میگیرد. استماع گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص شبکه ملی اطلاعات، این هفته در دستور کار کمیسیون صنایع و معادن مجلس قرار دارد. در همین حال قرار است گزارش از وضعیت و مراحل راهاندازی شبکه ملی اطلاعات، در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز ارایه شود.
این هفته همچنین کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پاسخگویی به سوال سید علی ادیانی دعوت به عمل آورده است و محمدجواد آذری جهرمی باید بعدازظهر دوشنبه در این کمیسیون حاضر شود.
همچنین در جلسه کارگروه ارتباطات و فناوری اطلاعات کمیسیون صنایع و معادن، موضوع بررسی نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و دریافت عوارض بهرهبرداری از دکلها، آنتنها و تأسیسات مخابراتی در دستور کار قرار دارد.
تولید تراشههای جدید آیفون توسط تایوانیها
تک اسپات| یک شرکت تایوانی وظیفه تولید انبوه تراشههای A۱۳ را برای استفاده در آیفونهای جدید شرکت اپل بر عهده گرفته است.
شرکت تایوانی تی اسام سی تراشههای A۱۳ را که دارای معماری ۷ نانومتری است برای نصب در آیفونهای نسل بعدی اپل تولید خواهد کرد.
آیفونهای جدید اپل دارای دوربینهایی بزرگ خواهند بود و گفته میشود در تولید آنها از فناوری دوربین سه گانه استفاده شده است. از همین رو طراحی تراشهای قدرتمند با توان پردازش بالا برای آیفونهای جدید اپل از اهمیت فراوانی برخوردار است. قرار است تولید این تراشهها توسط شرکت TSMC از ماه ژوئن آغاز شود. تولید آزمایشی تراشههای A۱۳ از ماه آوریل آغاز شده بود. اپل پیش از این نیز همکاریهای گستردهای با این شرکت تایوانی داشته و گفته میشود یک پنجم درامد TSMC حاصل همکاری با اپل است. در تراشه A۱۳ از یک مودم پیشرفته تازه برای افزایش کیفیت تماسهای تلفنی و نیز ارتقای کیفیت اتصال به اینترنت استفاده میشود. معماری این تراشه به گونهای است که مصرف برق را هم به میزان قابل ملاحظهای کاهش میدهد. تراشه A۱۳ روی گوشیهای iPhone XS Max، iPhone XSو iPhone XR نصب خواهد شد.
امریکا رکورددار درخواست اطلاعات کاربران توییتر
تک کرانچ| بر اساس گزارشی که توسط توییتر منتشر شده، حدود یک سوم درخواستهای ارسالی برای این شبکه اجتماعی به منظور دریافت اطلاعات کاربران مربوط به دولت امریکا بوده است.
این گزارش که درخواستهای ارایه شده به توییتر در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ را در بر میگیرد، نشان میدهد تعداد کل درخواستهای ارسالی برای توییتر طی این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۶ درصد کاهش یافته است.
بر همین اساس توییتر در مجموع ۶۹۰۴ گزارش برای دریافت اطلاعات ۱۱۱۱۲ حساب کاربری دریافت کرده است. در این میان دولت امریکا با ارسال ۲۰۹۲ درخواست به منظور دریافت اطلاعات ۳۸۶۰ حساب کاربری در رتبه اول بوده است. توییتر ۳۰ درخواست برای افشای اطلاعات حسابهای کاربری ۱۰۸ نفر از مشترکان سرویس به اشتراکگذاری ویدئوی پریسکوپ هم دریافت کرده که به ۴۰ درصد از این درخواستها پاسخ مثبت داده است. توییتر در مجموع ۱۶۶۵۱۳ حساب کاربری را در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ به حالت تعلیق درآورده که علت این امر ترویج تروریسم از طریق این حسابها عنوان شده است. این رقم نسبت به مدت مشابه قبلی ۱۹ درصد کاهش نشان میدهد. همچنین ۴۵۸۹۸۹ حساب کاربری هم به علت انتشار مطالب هرزه نگارانه در ارتباط با کودکان تعلیق شدهاند.
مچ بند مجرمان با به روزرسانی ویندوز از کار افتاد
تک اسپات| به روزرسانی سیستم عامل ویندوز ۱۰ معمولاً بسیاری از کاربران را به دردسر میاندازد، اما اینبار موجب اختلال در ارتباط مچ بندهای کنترل مجرمان هلندی با مراکز پلیس شده است. تازهترین به روزرسانی ویندوز باعث شده تا کنترل صدها مجرم و مظنون در هلند که توسط این مچ بندهای بسته شده به پا کنترل میشدند ناممکن شود. زیرا بعد از این کار تصویر آنها از صفحه رادار محو شده و ارتباط این دستگاهها با پلیس مختل شده است. مقامات هلندی تأیید کردهاند که به روزرسانی نرم افزاری باعث اختلال در ترافیک داده در حین کنترل این مچ بندهای پا شده است. البته این اختلال بعد از مدتی برطرف شده است. در حال حاضر تلاش برای تثبیت کامل سیستم یادشده در جریان است. به روزرسانی ویندوز در روز پنج شنبه موجب شد تا مچ بندهای پای مجرمان هلندی بطور کامل از کار بیفتند. در مورد تعداد مجرمانی که از این ابزار استفاده میکنند، اطلاعات دقیقی در دست نیست. اما تخمین زده میشود که هر روز بطور متوسط ۷۰۰ نفر بدین شیوه کنترل میشوند. هنوز مشخص نیست آیا مجرمانی که بدین شیوه کنترل میشدند از موضوع مطلع شده و برای فرار یا شکستن مچ بندهای پای خود اقدام کردهاند یا خیر. پیش از این و در آگوست سال گذشته هم اختلال فنی شبکهای در این مچ بندها باعث عدم امکان کنترل ۴۵۰ مورد از آنها برای مدتی کوتاه شد.