اخبار

۱۳۹۸/۰۲/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۵۴۹

عملکرد مطلوب بانک‌ ملی ایران در واگذاری اموال و دارایی‌ها

 رییس مجلس شورای اسلامی گفت: بانک ملی ایران از بانک‌هایی بوده که در واگذاری اموال و دارایی‌های خود نسبت به سایر بانک‌ها بهتر عمل کرده است.  به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران، دکتر علی لاریجانی در نشست علنی دیروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در خصوص نحوه اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در حوزه بازارهای مالی، این موضوع را اعلام کرد. این واگذاری‌ها در راستای عمل به ماده 16 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین عمل به سیاست‌های کلان دولت و خروج از بنگاه داری بانک‌ها صورت گرفته است. بانک ملی ایران از زمان ابلاغ قانون مذکور در سال 94 تا ابتدای اسفند ماه سال گذشته بیش از 46 هزار و 500 میلیارد ریال از اموال مازاد خود اعم از املاک و سهام را واگذار کرده است.

دستورالعمل بانک مرکزی درباره رمزهای دوم یکبار مصرف

بانک مرکزی دستورالعمل شش‌‌بندی را درباره جایگزینی رمزهای دوم یک‌بار مصرف با رمزهای ایستا ابلاغ کرد.به گزارش ایبِنا، بانک مرکزی در خصوص جایگزینی رمز دوم پویا به جای رمزهای ایستا دستورالعملی را در ۶ بند به بانک‌ها و موسسات اعتباری ابلاغ کرد که به شرح زیر است: از ابتدای خردادماه تامین امنیت مشتریان نظام بانکی در تراکنش‌های بدون حضور کارت بر عهده بانک‌ها بوده و هرگونه مسوولیت استفاده از حساب‌های مشتریان به دلیل آسیب‌پذیری‌های امنیتی در سرویس‌های بانکی مستقیما به عهده بانک است و در این موارد تایید مراجع قضایی برای جبران خسارت مشتریان کفایت می‌کند. جایگزینی رمزهای دوم پویا به جای رمزهای دوم ایستا به عنوان یکی از برنامه‌های ارتقای سطح امنیتی نظام بانکی مطرح بوده و با توجه به اینکه امنیت بخش لاینفک هر خدمتی است، نباید هیچ هزینه‌ای از دارندگان کارت و مشتریان بانکی اخذ شود. بانک‌ها می‌توانند با قبول مسوولیت هرگونه سوءاستفاده از مسائل امنیتی و جبران خسارت احتمالی وارد شده به مشتریان برای تراکنش‌های کم‌مقدار (با سقف کمتر از ۵ میلیون ریال در روز برای تمامی تراکنش‌ها و همچنین تراکنش‌هایی که ذینفع آن دستگاه‌های عمومی نظیر صادرکنندگان قبض باشند) استفاده از مرزهای ایستا را مجاز تلقی کنند. در صورتی که بانک بتواند راه‌حل مطمئن دیگری که با تایید بانک مرکزی متضمن تایید هویت قوی مشتری پیش از برداشت از حساب باشد را اجرایی کند، می‌تواند از این راهکار به عنوان جایگزین رمز پویا استفاده به عمل آورد. هرگونه فرآیند تامین امنیت پرداخت‌های بدون حضور کارت باید با انجام هزینه‌های منطقی و معقول و مطابق با قیمت تمام شده فنی در آن بانک به صورت یک زیرساخت دایمی صورت گرفته و صرفه و صلاح بانک بطور کامل در آن مدنظر قرار گیرد.

احتمال جمع‌آوری برخی

از شعب بانک‌ها

 گروه بانک و بیمه | وزیر اقتصاد با بیان اینکه برخی بانک‌ها در نقاطی که توجیه چندان اقتصادی نداشته شعبه احداث کرده‌اند، گفت: با توجه به الکترونیکی شدن بخش زیادی از خدمات بانکی، شاید بخشی از شعب جمع‌آوری شود.فرهاد دژپسند در حاشیه نشست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درباره میزان ارائه تسهیلات بانکی به مردم در جمع خبرنگاران گفت: زمانی که مطالبات معوق بانک ها بالاست و بانک ها با ابزارهای تعریف شده نمی توانند مطالبات خود را وصول کنند، به همان میزان امکان اجرای تسهیلات آنها کاهش می یابد.وی با بیان اینکه برخی بانک ها در برخی نقاط که توجیه چندان اقتصادی نداشته شعبه احداث کرده اند، افزود: این موضوع سبب می شود هزینه بانک ها افزایش یابد، لذا با توجه به الکترونیکی شدن بخش زیادی از خدمات بانکی شاید نیاز باشد که بخشی از شعب جمع آوری شود.

بیت کوین رکورد امسال خود را شکست

ارزش بیت کوین با جهشی بزرگ از ۸۰۰۰ دلار نیز گذشت.به گزارش راشا تودی، پس از یک ریزش بزرگ در سال گذشته، بیت کوین دوباره به روزهای اوج خود بازگشته است و قیمت آن در معاملات امروز با گذشتن از ۸۰۰۰ دلار به بالاترین سطح خود در طی ۹ ماه اخیر رسیده است. این افزایش قیمت سریع بسیاری از تحلیل گران را در خصوص چرایی چنین اتفاقی شگفت زده کرده است.

قیمت بیت کوین که دو هفته پیش به ۵۰۰۰ دلار رسیده بود تنها طی یک هفته با بیش از ۴۰ درصد افزایش مواجه شده است. طبق اعلام سایت «کوین بیس »، ارزش بیت کوین با بیش از ۲۰۰۰ دلار افزایش در روزهای اخیر در معاملات سه شنبه به ۸۰۰۲.۵۸ دلار رسید.برایان کیلی، بنیان‌گذار و مدیرعامل گروه ارزهای مجازی « بی‌کی سی‌ام» با اشاره به افزایش تمایل معامله‌گران به خرید بیت‌کوین در هفته اخیر گفت: برخی از موسسات سرمایه‌گذاری در حال بررسی ورود فعالانه‌تر به بازار ارزهای مجازی هستند.

با این حال به نظر می‌رسد هنوز هم نگرانی‌ها از وضعیت ارزهای مجازی به جا باشد. دو هفته پیش هکرها موفق شدند ۷۰۰۰ بیت‌کوین به ارزش بیش از ۴۰ میلیون دلار را از یکی از بزرگ‌ترین بازارهای ارزهای مجازی به سرقت ببرند.