اطلاعات جعلی ریشه مشکلات در منطقه است

۱۳۹۸/۰۲/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۷۳۰
اطلاعات جعلی ریشه مشکلات در منطقه است

نماینده دایم ایران در سازمان ملل متحد، اطلاعات جعلی را ریشه مشکلات در خاورمیانه دانست و گفت: اگر امریکایی‌ها اطلاعات موثقی در اختیار دارند چرا به افکار عمومی مردم خود و جهان ارایه نمی‌دهند.

'مجید تخت روانچی' شامگاه پنج شنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری سی بی اس امریکا در پاسخ به این سوال که ترامپ امروز در گفت‌وگو با سرپرست وزارت دفاع گفته است نمی‌خواهد به سوی جنگ با ایران برود، افزود: من اعتقاد دارم که رییس‌جمهوری ترامپ نمی‌خواهد بجنگد.

وی ادامه داد: اما این بدان معنا نیست که افرادی که به او نزدیک هستند نظر خود را به اشتراک نگذارند. من نمی‌خواهم در سیاست امریکا دخالت کنم اما واقعیت این است کسانی از مقامات دولت سعی دارند با تحریک، زمینه لازم را برای جنگ یا درگیری با ایران ایجاد کنند.

نماینده دایم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: چیزی که رییس‌جمهوری ترامپ امروز گفت، چیز جدیدی نیست زیرا ما معتقدیم ایران به جنگ علاقه ندارد. ما نمی‌خواهیم شاهد یک درگیری گسترده در منطقه خودمان باشیم. بنابر این کسانی که سعی در ایجاد بی ثباتی و ناامنی در منطقه دارند، باید مراقب این مساله باشند.

تخت روانچی در پاسخ به این سئوال که رهبر عالی شما و رییس‌جمهوری ترامپ می‌گویند که جنگ نمی‌خواهیم اما شما می‌گویید که باید مراقب بود، گفت: هیچ کس نمی‌داند چه اتفاقی خواهد افتاد، تا زمانی که در منطقه ما آرمادا، ناوگان و بمب افکن وجود دارد. سوالاتی که باید مطرح شود این است که چرا آرمادا در منطقه است؟

وی تصریح کرد: اطلاعات جعلی که علت اصلی همه این وقایع است باید مورد توجه قرار گیرد و باید مراقبت شود. ما معتقدیم که به محض اینکه از این اطلاعات جعلی خلاص شویم، همه ما در وضعیت بسیار بهتری قرار خواهیم گرفت.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که منظور شما از اطلاعات جعلی چیست، گفت: اطلاعات جعلی که ما می‌گوییم این است که می‌گویند ایران در مشکلات منطقه دخیل است؛ اطلاعات جعلی که می‌گوییم این است که می‌گویند ایران بی ثباتی را در عراق ایجاد می‌کند، مساله مهم این است که حتی این گزارش‌های اطلاعاتی، توسط متحدان امریکا هم پذیرفته نمی‌شوند، بنابراین اینها (اطلاعات جعلی) دلایل اصلی مشکلات در منطقه ما هستند.

تخت روانچی درباره ادعای تصاویر قایق‌های کوچک سپاه که به موشک‌های کوتاه برد مجهز شده‌اند هم گفت: من یک نظامی نیستم، اما می‌توانم به شما بگویم که ما موشک‌ها را شلیک نکرده ایم، ما موشک‌های قایق‌های کوچک را استفاده نکرده ایم.

وی افزود: هر کس می‌داند که ممکن نیست بگویند شما موشک انداز نداشته باشید، پس اگر آنها مدارک و اطلاعات معتبری دارند، چرا آنها را از طبقه بندی خارج نمی‌کنند تا مردم امریکا و جهان از آن مطلع شوند؟

نماینده دایم ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: تا زمانی که آنها نمی‌توانند این اطلاعات را به اشتراک بگذارند، بنابراین ما این اطلاعات را به عنوان اطلاعات جعلی می‌نامیم. تا زمانی که آنها نمی‌توانند این اطلاعات را با عموم مردم به اشتراک بگذارند، من فکر می‌کنم که هیچ چیز با ارزشی وجود ندارد. این است که می‌گوییم این اطلاعات نامعتبر است.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که (سردار) قاسم سلیمانی نیروهای نیابتی دارد که می‌توانند به نیروهای امریکایی حمله کنند، گفت: این همان ابزار تبلیغاتی امریکایی‌ها است. این همان اطلاعات جعلی است که به دنبال تحریک هستند همان‌گونه که گفتم.

تخت روانچی افزود: تنها به کسانی که این گزارش‌های اطلاعاتی را معتبر دانسته‌اند، نگاه کنید. همان کسانی که مسوول دخالت در عراق در سال 2003 بودند همان‌هایی هستند که اکنون تلاش می‌کنند درگیری دیگری را در منطقه ما ایجاد کنند.

وی در پاسخ به این سوال که درباره جان بولتون صحبت می‌کنید، اظهار کرد: من از کسی نام نمی‌برم، اما او در امریکا و همچنین اروپا شناخته شده است که به دنبال یافتن راه‌هایی برای ایجاد درگیری بین امریکا و ایران است.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در پاسخ به این سوال که 'شما دیپلمات هستید، آیا به دنبال مذاکره هیچ یک از امریکایی‌ها برای کاهش این تنش‌ها بوده اید' گفت: در این عرصه تاکنون انجام نشده اما نتیجه آن کاملا روشن است. شما نمی‌توانید ارعاب و فشار داشته باشید و در عین حال درخواست گفت‌وگو کنید.

تخت روانچی تاکید کرد: گفت‌وگو و ارعاب نمی‌توانند دست در دست هم دهند، آنها در تقابل هم قرار دارند. شما نمی‌توانید گفت‌وگو را با کسی آغاز کنید که تلاش می‌کند مشکلی برای‌تان ایجاد کند، تلاش می‌کند تا شما را مرعوب سازد، تلاش می‌کند به شما زور بگوید.

وی با بیان اینکه «دیپلماسی فشار مربوط به قرن 21 نیست»، اظهار کرد: تاریخ این دیپلماسی گذشته است اما متاسفانه مقامات امریکا تلاش می‌کنند که دیگران را با ارعاب به مذاکره بیاورند. مطمئنا این دیپلماسی نمی‌تواند درباره ایران موفق باشد همان‌گونه که پیش از این هم موفق نبوده‌اند.

سفیر ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه امریکا همچون کسی است که چماق به دست گرفته و می‌خواهد ارعاب ایجاد کند، گفت: همزمان هم درخواست گفت‌وگو می‌دهد. چه گفت‌وگویی مد نظر است؟ همان‌گونه که گفتم تندروها در واشنگتن هرگز علاقه‌ای به گفت‌وگو ندارند.

تخت روانچی خاطرنشان کرد: به چگونگی اظهارنظر آنها درباره ایران نگاه کنید، به پیش شرط‌هایی که برای ایران مطرح کرده‌اند بنگرید، در نتیجه می‌توانید به این جمع بندی برسید که آنها علاقه‌ای به گفت‌وگو ندارند.

  تماس با کنگره امریکا

وی در پاسخ به این سوال که آیا تا کنون با هیچ یک از نمایندگان کنگره امریکا مذاکره کرده اید یا خیر، گفت: ما قبلا با برخی از اعضای کنگره گفت‌وگو کرده ایم اما اخیرا خیر. این یک اقدام متعارف است که در زمان آن انجام می‌دهیم.

نماینده ایران در پاسخ به این سوال که چه کسانی بوده‌اند، گفت: به شخصه تا کنون با هیچ کسی در کنگره صحبت نکرده‌ام.

مجری این شبکه به خبر مطرح شده مبنی بر وجود شماره تماس ظریف بر صفحه تلفن داین فاینستاین سناتور دموکرات امریکا اشاره کرد و پرسید آیا هیچ از دموکرات‌ها در این موقعیت کلیدی با ایران تماس داشته اند؟

تخت روانچی پاسخ داد: من در این زمینه اطلاعی ندارم. اما من تا کنون با هیچ یک از اعضای کنگره تماسی نداشته‌ام. پاسخ سوال شما را نمی‌دانم.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد بار دیگر درباره پیامدهای تنش در منطقه هشدار داد و گفت: ما به دنبال گزینه جنگ نیستیم، فکر می‌کنم این مساله برای امنیت کل منطقه مضر خواهد بود. اگر خدای ناکرده درگیری در همسایگی ما رخ دهد، برای کل منطقه مضر و فاجعه بار خواهد بود.

تخت روانچی با اشاره به جنگ‌هایی که امریکا در افغانستان و عراق آغاز کرد، یادآور شد: آنها در سال 2001 با افغانستان و در سال 2003 با عراق وارد جنگ شدند و هنوز نتوانسته‌اند این مشکل را حل کنند. آنها باید بدانند که سیاست فشار حداکثری درباره ایران کار نمی‌کند.

وی تاکید کرد: آنها باید این موضع خود را مورد تجدید نظر قرار دهند. آن غیرسازنده است و باعث خشم مردم ایران علیه امریکا خواهد شد. تحریم‌های امریکا حتی مورد استقبال متحدان امریکا هم قرار نگرفته است و این سیاست موجب انزوای بین المللی ایالات متحده شده است.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: آنها باید موضع خود را در قبال ایران مورد تجدید نظر قرار دهند.