کوتاه از دنیای انرژی
رکورد در صادرات نفت ایران به چین
ایسنا| آمار منتشره از سوی اداره کل گمرک چین نشان داد واردات نفتخام چین از ایران پیش از پایان مهلت معافیتها، در آوریل به ۷۹۲هزار و ۳۸۰ بشکه در روز معادل ۳.۲۴میلیون تن رسید که بالاترین میزان در پنج سال گذشته بود. واردات چین از ایران آخرین بار در آوریل سال ۲۰۱۴ رکورد زده و به ۸۰۳ هزار و ۱۵۲ بشکه در روز رسیده بود. حجم واردات آوریل ۴۵.۸ درصد در مقایسه با مارس و ۲۱.۲ درصد در مقایسه با آوریل سال گذشته افزایش داشت.
واردات نفت چین از امریکا در آوریل ۱۱۶ هزار و ۷۵۰ بشکه در روز یا معادل ۴۷۷ هزار و ۸۳۳ تن بود که بالاترین میزان در هفت ماه گذشته بود. جریان صادرات نفت امریکا به چین از اکتبر سال گذشته به دلیل جنگ تجاری میان دو کشور آهسته شده است. بر اساس گزارش پلاتس، چین در فاصله ژانویه تا آوریل ۵.۹۳ میلیون بشکه در روز نفت از اوپک وارد کرد که بر مبنای سالانه ۱۸.۴ درصد رشد داشت و سهم بازار این گروه را با حدود چهار درصد افزایش، به ۵۸.۸ درصد رساند.
حجم واردات چین از امریکای شمالی در چهار ماه نخست امسال بر مبنای سالانه ۸۳ درصد کاهش یافت و به ۵۸ هزار و ۶۶۴ بشکه در روز رسید.
تداوم افت تولید نفت روسیه
شانا| برخی منابع اعلام کردند که افت تولید نفت روسیه در پی مشاهده آلودگی در خط لوله صادراتی این کشور به اروپا همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، دو منبع صنعتی روز دوشنبه، ششم خردادماه اعلام کردند که در پی فشار ناشی از کاهش صادرات نفت با خط لوله دروژبا به اروپا در پی مشاهده آلودگی، افت تولید نفت روسیه در ماه جاری میلادی نیز ادامه داشته است.
این منابع گفتند که از یکم تا ۲۶ ماه مه امسال، صادرات نفت با شبکه خط لوله شرکت ترانسنفت روسیه ۶ درصد نسبت به میانگین ماه آوریل این سال کاهش داشته است.
به گفته منابع یادشده، تولید نفت روسیه نیز در دوره یادشده به ۱۱ میلیون و ۱۲۶ هزار بشکه در روز رسید.بر این اساس، تولید نفت روسیه اکنون از سهمیه تعیینشده در توافق جهانی کاهش تولید نفت، یعنی ۱۱ میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز کمتر است. وزارت انرژی روسیه از اظهارنظر درباره این خبر خودداری کرد.بحران آلودگی نفت صادراتی روسیه در کنار تحریمهای امریکا علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا سبب شده است قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یابد.
خوشبینی وزیر نفت کویت به بازار طلای سیاه
تسنیم| وزیر نفت کویت گفت: انتظار میرود بازار نفت تا پایان 2019 متعادل باشد، چون ذخایر جهانی نفت کاهش یافته و تقاضا همچنان بالاست، ولی کار اوپک هنوز تمام نشده است.
به گزارش رویترز، خالد الفاضل گفت: هنوز شک و تردیدهایی در مورد تأثیر درگیری تجاری چین و امریکا بر اقتصاد جهان وجود دارد، در حالی که تولید نفت شیل امریکا همچنان افزایش مییابد.
فاضل افزود: «امروز در بازار نگرانی و اضطراب بالایی وجود دارد که اساساً مربوط به عرضه نفت میشود. مثلاً تأثیر تصمیم دولت امریکا برای لغو معافیتهای خریداران نفت ایران هنوز حس میشود».وی همچنین به احتمال تحریمهای بیشتر امریکا بر ونزوئلا، تنشهای سیاسی در لیبی، رشد تولید نفت شیل امریکا و درگیری بین واشنگتن و پکن اشاره کرد و آنها را دلایل مبهم بودن آینده عرضه و تقاضای نفت دانست.
فاضل در خصوص اقدامات اوپک برای تعادلبخشی به بازار گفت: «هنوز کارهای بیشتر داریم. من انتظار دارم بازار نفت در نیمه دوم 2019 متعادل بماند».
وزیر نفت کویت گفت: «یک قرارداد همکاری بلندمدت بین اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان در دستور کار اجلاس ماه ژوئن خواهد بود».
کشف یک میدان گازی جدید در الجزایر
تسنیم| وزیر انرژی الجزایر گفت این کشور یک اکتشاف گازی مهم در استان تینداف در جنوب غربی الجزایر انجام داده است که به تقویت صادرات کشور کمک و سهم بازار این کشور را در خارج حفظ میکند.
به گزارش رویترز، الجزایر یک عرضهکننده مهم گاز به اروپا است ولی افزایش مصرف داخلی و شکست در افزایش تولید در سالهای اخیر مقدار صادرات این کشور را تهدید کرده است.
وزیر انرژی الجزایر گفت: «این میدان گازی نشانههای مثبتی دارد. این میدان ظرفیت تولید 275 مترمکعب گاز و 300 لیتر میعانات گازی را در هر ساعت دارد».
وی اظهار داشت: «کشف گاز برای اولینبار در این استان نشاندهنده یک دوره مهم برای اقتصاد است». وی مشخص نکرد تولید از این میدان چهزمانی آغاز میشود.
او گفت شرکت انرژی دولتی سوناتراچ ارزیابیهای بیشتری درمورد ظرفیت این میدان گازی خواهد داشت. الجزایر که حدود 135 میلیارد مترمکعب گاز در سال تولید میکند، در حال تجدید قرارداد با مشتریان اروپایی خود است چون قراردادهای فعلی تا پایان سال یا اوایل 2020 پایان مییابند.