ایرانشهر

۱۳۹۸/۰۳/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۵۶۰۷

پیش‌بینی باران و صاعقه ۵ روزه در ۱۵ استان

سازمان هواشناسی از بارش باران، رعد و برق و وزش باد شدید موقتی در برخی مناطق ۱۵ استان کشور از تا روز یکشنبه هفته آینده خبر داد. به گزارش تسنیم، امروز پنجشنبه در استان‌های گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، اصفهان و تهران رگبار باران گاهی همراه با رعد و برف و وزش باد شدید که احتمال وقوع تگرگ در برخی از این مناطق وجود دارد. در برخی مناطق استان‌های اصفهان، قم، یزد، خراسان جنوبی، کرمان و شمال هرمزگان در ساعت بعدازظهر بارش پراکنده گاهی با رعد و برق و وزش باد و احتمال وقوع گرد و خاک پیش‌بینی شده است. شدت بارش‌ها برای پنجشنبه مربوط به شرق خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، شمال سمنان، شرق تهران و شمال اصفهان است. روز جمعه 10 خرداد نیز در شمال و شرق خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، اصفهان، ارتفاعات شرقی تهران و غرب سمنان رگبار باران گاهی همراه با صاعقه و وزش باد و در برخی مناطق استان‌های یزد، کرمان، خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان بارش پراکنده باران گاهی با رعد و برف و وزش بادپیش‌بینی شده است. روز شنبه 11 خردادماه نیز در استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان و آذربایجان غربی رگبار پراکنده باران گاهی با صاعقه پیش‌بینی شده و روز یکشنبه 12 خرداد نیز در شمال فارس، جنوب اصفهان و برخی مناطق آذربایجان شرقی بارش پراکنده باران پیش‌بینی شده است.

ملاک قیمت‌گذاری بلیت پروازهای عیدفطر؟

رییس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: جدول نرخنامه‌ای که از سوی شرکت‌های هواپیمایی با نظارت سازمان هواپیمایی کشوری تهیه شده، در ایام پیک سفرهای عیدفطر هم ملاک عمل خواهد بود.

به گزارش مهر، با فرارسیدن ایام سفرهای تعطیلات عید فطر و روزهای پایانی ماه مبارک رمضان که از سه شنبه ۱۴ خرداد تا جمعه ۱۷ خرداد به طول می‌انجامد، بخش زیادی از مردمی که قصد مسافرت با هواپیما را دارند، دغدغه افزایش قیمت بلیت را خواهند داشت. به خصوص که با آزادسازی نرخ بلیت هواپیما از آذر ماه سال ۹۴ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم توسعه، همزمان با ایام پیک سفرها، شرکت‌های هواپیمایی اقدام به افزایش قیمت بلیت هواپیما می‌کنند. با توجه به تجاربی که در بیش از ۳ سال از اجرای این قانون برای سیاست‌گذاران صنعت حمل و نقل هوایی به دست آمده، در آذرماه سال گذشته و با توجه به افزایش هزینه‌های ارزی شرکت‌های هواپیمایی در پی افزایش نرخ ارز که به افزایش شدید قیمت بلیت هواپیما و کاهش شدید استقبال مسافران از این صنعت در سال گذشته منجر شد، شرکت‌های هواپیمایی با همراهی مدیران سازمان هواپیمایی کشوری اقدام به تعیین سقف قیمتی برای هر یک از مسیرهای پروازی و هر یک از ایرلاین‌ها به صورت جداگانه کردند که به نرخنامه پروازی مشهور شد. این نرخنامه در خصوص سفرهای نوروزی ملاک و معیار تعیین سقف و کف نرخ بلیت‌ها قرار گرفت هر چند که سازمان هواپیمایی کشوری و انجمن شرکت‌های هواپیمایی مدعی بودند که در طول ایام نوروز هیچ‌یک از ایرلاین‌ها تخطی‌ای از نرخنامه مذکور نداشتند؛ اما با این حال رسانه‌ها و مسافران از وجود برخی تخلفات از سوی شرکت‌های هواپیمایی درباره فروش بلیت هواپیما خارج از نرخنامه مورد تأیید سازمان هواپیمایی کشوری خبر دادند. در همین خصوص علی عابدزاه، رییس سازمان هواپیمایی کشوری در گفت‌وگو با مهر در پاسخ به اینکه آیا سقف قیمتی تعیین شده برای مسیرهای پروازی در آذر ماه سال گذشته، همچنان ملاک عمل است، گفت: همان جدولی که با عنوان نرخنامه در سایت سازمان هواپیمایی کشوری منتشر شده و کف و سقف قیمتی همه مسیرهای پروازی برای همه شرکت‌های هواپیمایی در آن آمده، به عنوان ملاک سقف قیمتی در سفرهای عید فطر لحاظ می‌شود. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: فعلاً قرار نیست این نرخنامه تغییر کند و همان جدولی که برای سفرهای نوروزی مورد استفاده قرار گرفت برای ایام پیک سفرهای پیش رو نیز باید از سوی شرکت‌های هواپیمایی اعمال شود. گفتنی است پیش از این نیز در دو سال ۹۶ و ۹۷ شرکت‌های هواپیمایی در توافقی که با یکدیگر داشتند، برای قیمت فروش بلیت پروازهای عتبات در ایام اربعین، سقف قیمتی تعیین کرده بودند. بر اساس این گزارش، از سوی دیگر با دستوری که وزیر راه و شهرسازی به سازمان هواپیمایی کشوری مبنی بر حذف فروش بلیت چارتری برای مسیرهای غیر گردشگری (غیر از کیش و قشم) از اول بهمن سال گذشته داده است، این ابلاغیه به تدریج عملی شده و در حال حاضر در مسیر مشهد هیچ‌یک از ایرلاین‌ها اقدام به فروش چارتری بلیت نمی‌کنند.

راه‌اندازی سامانه اطلاعات بافت و بناهای تاریخی شهر تهران

ابوالفتح شادمهری، مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران، از طراحی و راه‌اندازی سامانه‌ای به منظور حفظ، صیانت و جمع‌آوری اطلاعات بناهای تاریخی خبر داد. به گزارش مهر، شادمهری در جلسه سامانه اطلاعات بافت و بناهای تاریخی شهر تهران گفت: به منظور حفظ و صیانت از بافت و بناهای تاریخی شهر تهران به زودی سامانه اطلاعات بافت و بناهای تاریخی راه‌اندازی می‌شود. جمع‌آوری اطلاعات در دسترس بناهای تاریخی و ارزشمند، جمع‌آوری اطلاعات میراثی منابع گوناگون، بررسی اطلاعات جمع‌آوری شده، تعیین رکوردهای اطلاعاتی، مکان یابی ابنیه روی نقشه شهر تهران، همسان‌سازی اطلاعات مکانی، توصیفی و مستندات گزارش‌ها و همچنین انجام مطالعات مربوط به هر بنا به عنوان اقدامات صورت گرفته معرفی شدند.