اخبار

۱۳۹۸/۰۳/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۶۰۹۵

افزایش سهم مسکن از اعتبارات بانکی به ۲۰ درصد

رییس کل بانک مرکزی گفت: با اجرایی کردن طرح ملی مسکن و پشتیبانی سیستم بانکی، شاهد کنترل قیمت مسکن در سال ۹۸ هستیم.

به گزارش خانه ملت، عبدالناصر همتی در نشست علنی یکشنبه ۱۹ خرداد مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد بانک مرکزی برای رونق مسکن گفت: مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌های تولید کشور است و با توجه به تاکید بر رونق تولید در سال جاری و ارتباط مسکن با سایر صنایع و میزان اشتغال، بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به این بخش دارد.

رییس کل بانک مرکزی افزود: با برنامه‌های دولت برای رونق تولید در سال ۹۸ و پشتیبانی مالی سیستم بانکی، شاهد رونق مسکن در سال جاری هستیم. وی اظهار داشت: اعتباراتی که سیستم بانکی برای ساخت مسکن در سال ۹۷ اختصاص داد، نسبت به سال ۹۶ افزایش ۱۰۰ درصدی داشت، در واقع مجموعه اعتبارات مربوط به ساخت و ساز مسکن در سال ۹۶ در حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۹۷ به ۱۰۳ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

همتی با بیان اینکه صنعت ساخت و ساز قدرت جذب منابع مالی زیادی دارد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۳.۵ درصد از اعتبارات در بخش مسکن هزینه شد که امسال این رقم به ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: قیمت مسکن مانند سایر کالاها و دارایی‌های جامعه، تحت تاثیر قیمت‌های نسبی قرار گرفته است، در نتیجه تنها علت افزایش قیمت مسکن افزایش تقاضا و کاهش عرضه نیست. البته باید میزان عرضه افزایش یابد تا بازار به تعادل برسد.این عضو کابینه دولت دوازدهم، با اشاره به دلایل افزایش قیمت مسکن تصریح کرد: افزایش قیمت مسکن به دلیل قیمت‌های نسبی و تمایل مردم به خرید مسکن و حفظ ارزش دارایی‌ها بود، با سیاست‌های اخذ شده برای تثبیت اقتصادی و با اجرایی کردن طرح ملی مسکن و پشتیبانی سیستم بانکی شاهد کنترل قیمت مسکن در سال ۹۸ هستیم. رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه سقف تسهیلات وام مسکن در گذشته برای زوجین ۱۰۰ میلیون تومان بود که این رقم در حال حاضر به ۱۶۰ میلیون تومان در شهرهایی مانند تهران افزایش یافته، تاکید کرد: سقف وام ساخت مسکن ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده که با پیگیری مجلس و دولت شاهد اتفاقات مهمی در سال ۹۸ در بخش مسکن خواهیم بود.

ساخت 16 مدرسه در مناطق سیل‌زده لرستان توسط پاسارگاد

کلنگ 16 مدرسه در مناطق سیل‌زده استان لرستان با حضور امام جمعه پلدختر، معاون استاندار لرستان، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان، عضو هیات‌عامل، مدیران و مسوولان بانک پاسارگاد به زمین زده شد.

به گزارش روابط‌عمومی بانک پاسارگاد، کلنگ 2 مدرسه در منطقه معمولان و پلدختر به نمایندگی از 16 مدرسه در دست ساخت این استان، به زمین زده شد که در مجموع 50 کلاس درس برای دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده فراهم خواهد کرد. در این مراسم آقایان حجت‌الاسلام سید محسن موسوی امام جمعه پلدختر، مهندس مرادپور معاون عمرانی استاندار لرستان، زینی‌وند مدیرکل آموزش و پرورش لرستان، دوستی عضو هیات‌عامل بانک پاسارگاد و مدیران و مسوولان این بانک حضور یافتند.

امام‌جمعه پلدختر، با اشاره به اقدامات انجام شده در مناطق‌سیل‌زده، عنوان کرد: از اینکه بانک پاسارگاد در امر آموزشی این میزان احساس مسوولیت می‌کند و آموزش و پرورش را زیربنای توسعه کشور می‌داند، قدردانی می‌کنیم و مردم قدرشناس و شهیدپرور استان لرستان از این بابت از بانک پاسارگاد تشکر می‌کنند.

معاون استاندار لرستان با قدردانی از اقدامات مجدانه بانک پاسارگاد در ساخت مدارس در مناطق سیل‌زده استان و رویکردهای سازنده‌ مدیرعامل این بانک، اظهار داشت: ۱۶پروژه مدرسه‌سازی در مناطق سیل‌زده استان لرستان توسط بانک پاسارگاد در پلدختر و دمرود کلنگ‌زنی شد و عملیات اجرایی آنها آغاز شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان با اشاره به جانمایی و انجام مراحل اداری ساخت 16 مدرسه در استان لرستان گفت: بانک پاسارگاد انجام تعهدات خود را در مناطق سیل‌زده آغاز کرده است که بسیار مسوولانه، ساخت این مدارس در اسرع وقت را پیگیری می‌کند. در این استان 115 مدرسه با ظرفیت 314 کلاس در اثر وقوع سیل غیرقابل استفاده شده و 333 کلاس نیاز به تعمیر دارد.

اسماعیل دوستی، عضو هیات‌عامل بانک پاسارگاد با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در نماز عید فطر مبنی بر تسریع در ساخت مدارس در مناطق سیل‌زده، اظهار داشت: بانک پاسارگاد وظیفه خود دانسته که با پیگیری مستمر، به ایفای مسوولیت‌های اجتماعی خود در این مناطق بپردازد و ساخت و بازسازی مدارس آسیب‌دیده در این مناطق را در اولویت قرار داده است.

وی ادامه داد: پس از وقوع سیل، در جلسه‌ای با حضور اعضای هیات‌مدیره بانک، مقرر شد که در سال جاری، کل بودجه‌تبلیغاتی بانک، صرف بازسازی و ساخت مدارس تخریب‌شده در مناطق سیل‌زده شود.وی با تشریح رویکرد‌‌های توسعه‌محور بانک پاسارگاد جهت بازسازی و ساخت مدارس تخریب‌شده در مناطق سیل‌زده، تصریح کرد: ساخت مدرسه ‌شهید ویس کرمی با 6 کلاس که در محل دمرود علیا در منطقه معمولان تخریب شده بود در زمینی که توسط آقای شاه‌کرمی یکی از خیرین محلی، اهدا شده بود، آغاز شد. همچنین مدرسه پاسارگاد در منطقه پلدختر با 6 کلاس، آغاز شده که امیدواریم این مدارس تا آغاز سال تحصیلی، جهت استفاده‌ دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده آماده بهره‌برداری شوند.