خروج بازار از سیطره لوازم خانگی بانهای
لوازم خانگی یکی از صنایع با دامنهای بسیار وسیع و متنوع است که میتوان گفت همواره بر موجی از ثبات سوار است. در وصف پتانسیل این صنعت همین بس که بهجرات میتوان گفت پس از نفت، صنعت لوازم خانگی میتواند به بزرگترین صنعت سودآور کشور تبدیل شود. البته با افزایش قیمتها طی چند ماه گذشته در بازار لوازم خانگی باعث شد، چالشهای زیادی روانه این بازار شود که بالطبع در یک بازه زمانی چند ماهه، قیمت لوازم خانگی رشد فزایندهای را تجربه و از طرفی با مشکل توزیع همراه شد.در این صنعت اگر الزامات تولید رعایت شود، مشکلی برای مقابله با تحریم و جایگزینی کالاهای خارجی وجود ندارد، اما کاهش تولید میتواند روی بازار و قیمتها تأثیر بگذارد. به گفته کارشناسان، صنعت لوازم خانگی توان تولید نیاز داخل را دارد و در صورت تقاضای بیشتر نیز میتوان با سه نوبته کردن کارخانهها، عرضه را افزایش داد.
خیز دوباره تولیدکنندگان داخلی برندهای کرهای برای حضوری پرقدرت
علیرضا موسوی مجد، رییس هیاتمدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران در گفتوگو با خبرنگاران گفت: با وجود محدودیتهایی که در پی آغاز تحریمها تمام بخشهای اقتصادی را درگیر خود کرد، تدابیر لازم اندیشیده شد و مشکل خاصی در بخش خدمات پس از فروش برندهای لوازم خانگی کرهای در ایران وجود ندارد و این شرکتهای تولیدکننده طبق ضوابط و قانونهای موجود در حال ارایه خدمات به مشتریان خود هستند. موسوی مجد تصریح کرد: در تأمین قطعات مورد نیاز برای استفاده در خدمات پس از فروش مشکل قابل توجهی وجود ندارد و قطعات برای محصولات تحت گارانتی رسمی در اغلب موارد بهطور کامل موجود است. وی در پاسخ به این سوال که چرا خدمات پس از فروش شامل گروهی از کالاهای کرهای نمیشود و این موضوع با سردرگمی و گله مندی مخاطبان مواجه شده است، گفت: از چند سال پیش که حجم بالای سرمایهگذاری بخش صددرصد خصوصی ایرانی منجر به راهاندازی خطوط تولید لوازم خانگی پیشرفته برندهای معتبر این صنعت در کشور شد، برای هر چه محدودتر کردن حجم قاچاق این محصولات، گروه سام ارایه خدمات گارانتی و وارانتی خود را تنها محدود به محصولات تولیدی داخل کشور و محصولاتی کرد که به شکل قانونی از مجاری رسمی گمرک و طبق قرارداد با شرکت مادر وارد کشور میشد.
رییس هیاتمدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران افزود: به همین دلیل برای کمک به اقتصاد مولد و ایجاد محدودیت برای خریداران کالاهای قاچاق که ضربه اصلی را به اقتصاد و سرمایههای کشور وارد میکند، ما تنها متعهد به ارایه خدمات به محصولاتی هستیم که در ایران تولید شده یا توسط شرکتهای معتبر طرف قرارداد به صورتی قانونی وارد کشور شده است.این مقام مسوول تاکید کرد: به تمامی خریداران توصیه میشود از خرید محصولات خارج از سیستم گارانتی رسمی و قاچاق خودداری کنند، چرا که در صورت هرگونه ایراد و نقصی در کالا با توجه به شرایط نابسامان موجود در بخش تعمیرات غیررسمی، هیچ بخشی پاسخگوی مشکل آنها نیست و در صورتی هم که قطعه را در بازار پیدا کنند؛ عمدتا این قطعات غیرمعتبر و بیکیفیت است که هزینههای مجدد و سنگینی را به آنها تحمیل میکند.
محصولات به اندازه کافی در بازار وجود دارد
موسوی مجد در ادامه به تولید گسترده محصولات و عرضه مناسب آن به بازار در سال گذشته اشاره کرد و گفت: محصولات به اندازه کافی وجود دارد و مردم نباید تقاضای کاذب برای لوازم خانگی در بازار ایجاد کنند و فرصت را به دست دلالان و واسطهها بدهند.
وی در پایان با انتقاد از گسترش و رواج خرید کالاهای به اصطلاح بانهای در بازار و اشاره به اینکه خرید کالاهای قاچاق باعث از بین رفتن اشتغال خواهد شد؛ از مردم خواست که کالاهای مورد نیاز خود را از فروشگاههای معتبر تهیه و هنگام خرید حتما به شرکت گارانتیدهنده دقت کنند که در موقع خرابی دچار مشکل و سردرگمی نشوند.