پیشنهاد به دولت: گفت‌وگو با مردم

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۷۲۲۱

شرایط امروز ایران ایجاب می‌کند که رییس‌جمهوری و دیگر دولتمردان با مردم درباره موضوعات روز کشور همچون «کاهش تعهدات برجامی»، «پرونده FATF»، «تنش میان ایران و امریکا» و «مشکلات موجود در بازار ارز» و... سخن بگویند و در گفت‌وگو با اصجاب رسانه پاسخگوی ابهام‌ها باشند . به گزارش ایرنا، دولتمردان و به خصوص «حسن روحانی» رییس‌جمهوری اسلامی ایران، در طول سال‌های گذشته، در زمان‌های مقتضی از طریق خبرنگاران و رسانه ملی به گفت‌ و گو با مردم نشسته‌اند. گفت‌وگوی مستقیم رییس‌جمهوری و دولتمردان همواره توانسته است پاسخگوی سوالات اساسی مردم باشد و به تعامل هرچه بیشتر دولت و ملت کمک کند. شرایط امروز جامعه ایران نیز ایجاب می‌کند تا رییس‌جمهوری و دولتمردان ضمن گفت‌وگو با مردم، ابهامات و پرسش‌های مردم را پاسخ گویند و به همدلی و همراهی بیشتر جامعه با دولت کمک کنند..

  ضرب‌الاجل ایران برای اعضای برجام و پرسش‌های مردم

پس از خروج امریکا از برجام و عدم پایبندی اروپا به تعهدات خود در چارچوب آن، ایران اعلام کرده است که تعهدات خود در این توافق نامه را به صورت گام به گام کاهش خواهد داد. حال یکی از پرسش‌ها آن است که کاهش گام به گام تعهدات به چه معنا است؟ چرا ایران این تعهدات را به صورت گام به گام کاهش می‌دهد و نتیجه این اقدامات چه خواهد بود. این در حالی است‌که برخی کشورها و به ویژه دولت امریکا، تلاش دارند تا شهروندان ایرانی را از کاهش گام به گام تعهدات بترسانند. پاسخ به ابهامات، اقدامی است برای همراه کردن شهروندان برای اقدامات ایران بر طبق برجام.

  گره در پرونده اف‌ای‌تی‌اف

مدت‌ها است که با وجود تصویب و حمایت دولت و مجلس از لوایح موسوم به اف‌ای‌تی‌اف، به دلیل مخالفت شورای نگهبان با این لوایح، اکنون سرنوشت این لوایح در اختیار « مجمع تشخیص مصلحت نظام» است؛ اما این مجمع نیز با گذشت چند ماه به جمع‌بندی نهایی خود نرسیده، این در حالی است که دولت و مجلس همچنان قاطعانه از تصویب این لوایح دفاع می‌کنند. در عین حال دولت بارها و بارها نسبت به عواقب عدم تصویب این لوایح ابراز نگرانی کرده است. به نظر می‌رسد وقت آن رسیده باشد که دولت دست به شفاف‌سازی در این ارتباط بزند و به صورت ساده به مردم بگوید که این لوایح چیستند؟ تصویب یا عدم تصویب آنها چه پیامدهایی در پی دارند و چرا دولت از تصویب این لوایح دفاع می‌کند. دولت درگفت‌وگو با مردم، می‌تواند آنها را از واقعیت‌ها آگاه کند و گامی باشد در راستای گشوده شدن گره این پرونده.

  تنش میان ایران و امریکا و موضع رسمی نظام

در حالی که تنش میان دولت ایران و امریکا در حال افزایش است، دولت امریکا در اقداماتی تبلیغاتی، ایران را متهم می‌کند که حاضر به مذاکره نیست؛ این در حالی است که دولت امریکا از سویی دیگر درصدد تنش آفرینی در منطقه است و به صورت پی در پی به دولت ایران اتهاماتی بی‌اساس را وارد می‌کند. گفت‌وگوی صریح و بی‌پرده با مردم و افشای نقشه‌های شوم امریکا، می‌تواند پاسخی به جنگ تبلیغاتی دولت امریکا باشد. باید خطوط قرمز سیاست خارجی ایران را، به اطلاع عموم برساند و پیام قطعی و محکم ایران به پیشنهادات امریکا را بیان دارد. در عین حال گفت‌وگو با مردم و افشای تلاش‌های پشت پرده مقامات امریکا برای مذاکره با ایران، می‌توان نقاب از چهره دورو و ریاکار دولت امریکا بردارد و نشان دهد که مقامات امریکایی تا چه اندازه در تلاشند تا ایران پاسخ درخواست‌های مکرر آنها را بدهد؛ اما همان‌طور که رهبر انقلاب فرموده‌اند، سیاست فعلی ایران، عدم مذاکره با دولت ایالات متحده امریکا و ایستادگی در برابر خواسته‌های نامشروع آنان است.

  التهابات بازار ارز، مسکن و خودرو و راه‌های برون رفت

یکی از پرسش‌های اصلی شهروندان در روزهای اخیر، دلایل گرانی قیمت مسکن و خودرو، افزایش بهای طلا و آشفتگی در قیمت ارز است. شهروندان به حق این پرسش را دارند که چرا وضعیت این بازارها آشفته شده است و اقدامات دولت برای حل این مشکلات چیست؟ آیا تحریم‌های اخیر امریکا دلیل این آشفتگی هستند یا آنکه مشکل در برخی

 کم کاری‌ها و ناکارآمدی‌ها است؟ باید مقام‌های مربوط با مردم درباره مشکلات فعلی بازار مسکن، خودرو، طلا و ارز سخن گویند و طرح‌های دولت در هریک از این حوزه‌ها تبیین شود. مردم نیازمند پاسخ‌هایی شفاف  هستند. ترس‌ها و تردیدها در بازار مسکن، ارز، خودرو و طلا باعث ایجاد رکود تورمی در این بازارها شده است. گفت‌وگو با مردم می‌تواند به کاهش تردیدها برای ورود به این بازار موثر واقع شود و حتی پاسخ‌هایی قانع‌کننده می‌تواند باعث کاهش نرخ ارز و طلا در بازار شود.

   راه‌حلی برای تمام فصول

به نظر می‌رسد گفت‌وگوی بی‌واسطه با مردم، نه فقط برای سران قوا، که برای اعضای کابینه نیز می‌تواند راه‌حلی مفید و موثر برای کاستن از سطح التهابات مردم باشد. گفت‌وگوی بی‌واسطه مقامات همچون اعضای کابینه، رییس کل بانک مرکزی، استانداران و شهرداران با مردم روشی است که در بسیاری از نقاط جهان از آن برای برقراری ارتباط میان شهروندان و مقامات استفاده می‌شود و تجربه‌ای است آزموده شده برای گسترش ارتباطات میان جامعه و مسوولان.