رانت و فساد در شبکه‌های خرید تجهیزات بیمارستانی

۱۳۹۸/۰۴/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۷۶۰۱

نایب‌رییس کمیسیون بهداشت درمان مجلس با انتقاد از وجود رانت و فساد در شبکه‌های خرید تجهیزات و کالاهای بیمارستانی، گفت: برای مدیریت بیمارستان‌ها باید طرحی نو در انداخت.

محمد حسین قربانی با انتقاد از اینکه پس از 40 سال هنوز ضعف‌های زیادی در مدیریت بیمارستان‌ها وجود دارد، گفت: باید طرحی نو برای اداره و مدیریت بیمارستان‌ها در انداخت.

نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، افزود: وزیر بهداشت تجربیاتی در رابطه با مدیریت شبکه و بیمارستان‌ها دارد و این تجربیات برای اداره بیمارستان‌ها می‌تواند بسیار موثر واقع شود؛ متاسفانه به نیروی فوق تخصصی کارآمد که می‌تواند در دوره‌های مختلف درمان تاثیرگذار باشد و در خدمت درمان باشد پست مدیریتی واگذار می‌کنیم این در حالی است که چنین اقدامی به هیچ‌وجه بهره وری لازم برای مدیریت بیمارستان‌ها را ندارد. او بر ضرورت استفاده از تجربیات برخی کشورها و نقطه‌نظرات خواص برای مدیریت بیمارستان‌ها تاکید کرد و به خانه ملت گفت: برون سپاری نیز باید مورد توجه قرار گیرد البته برون‌سپاری که منوط به اصل قانون قانون اساسی یعنی کوچک شدن دولت اما با نظارت دقیق در قالب تعرفه‌های دولتی، تحویل سرانه به بیمه، میدانی‌تر شدن بیمه‌ها و تلاش برای جلوگیری از رانت و فسادی که امروزه در شبکه‌های خرید تجهیزات بیمارستان‌ها وجود دارد است.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه بیمارستان‌های کشور با ضعف‌های زیادی مواجه هستند، تصریح کرد: پرداخت کارانه و حقوق پرسنل مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نیز بطور مداوم با تاخیر روبرو است از سویی تعهد مناسب در ارایه خدمات وجود ندارد و مردم ساعت‌ها پشت در مراکز درمانی معطل هستند.

قربانی با تاکید بر اینکه بیمارستان‌ها بر اساس واقعیت‌ها، نیاز و سرانه کشور ساخته نشده‌اند، ادامه داد: توزیع عادلانه تخت‌ها مغفول ماند و با توجه به وجود این ضعف‌ها در بیمارستان‌های سراسر کشور باید تفکر جدیدی برای مدیریت بیمارستان‌های کشور داشته باشیم و بازنگری و اصلاح مدیریت بیمارستان‌ها مورد توجه قرار گیرد.

شبکه‌ای شدن بیمارستان‌ها اقدامی مناسب است/ اغلب بیمارستان‌های کوچک توان پرداخت بدهی‌های خود را ندارند نایب‌رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در مورد شبکه‌ای شدن بیمارستان‌ها گفت: اغلب بیمارستان‌های کوچک با کمبود منابع مواجه هستند و توان پرداخت بدهی‌های خود را ندارند البته بسیاری از بیمارستان‌های بزرگ کشور نیز منابع سرشاری دارند که به دلیل مدیریت نامناسب با مشکلات زیادی مواجه هستند.

او یادآور شد: اینکه بیمارستان‌های بزرگ معین بیمارستان‌های کوچک شوند اقدامی منطقی و درست است زیرا از نظر منابع و نیروی انسانی می‌توانند بیمارستان‌های کوچک را حمایت کنند تا مردم برای درمان خود سرگردان نشوند و به‌طور قطع این اقدام بهبود وضعیت بیمارستان‌های کوچک را در پی دارد.