روی خط شرکتها
رشد ناچیز سود تلفیقی «خنصیر» در یک سال: شرکت مهندسی نصیر ماشین در صورتهای مالی تلفیقی ۱۲ماهه سود هرسهم را به ۲۲۲ریال رساند. به گزارش سنا، شرکت مهندسی نصیر ماشین در اطلاعات و صورتهای مالی تلفیقی ۱۲ماهه منتهی به ۲۹اسفند۱۳۹۷ سود هرسهم را با رشد ۶درصدی نسبت به سال مالی۱۳۹۶ از مبلغ ۲۰۹ریال به ۲۲۲ریال افزایش داد. «خنصیر» سود هرسهم را در شرکت اصلی مبلغ ۳۴۸ریال اعلام کرده که رقم سود نسبت به سال مالی۱۳۹۶ با رشد ۶۹درصدی همراه شده است. این شرکت سود عملیاتی تلفیقی را مبلغ ۱۲میلیارد ریال، سود خالص تلفیقی را مبلغ ۲۶میلیارد ریال و سود انباشته تلفیقی قابل انتساب به صاحبان سهام شرکت اصلی را مبلغ ۱۰۵میلیارد ریال اعلام کرد.
فروش این شرکت در دوره مالی مورد گزارش به ۴۰۸هزار و ۳۰۰قطعه به ارزش ۳۳۰میلیارد و ۷۸۹میلیون ریال رسیده که در پایان دوره سود ناخالص ۵۸میلیارد و ۴۶۵میلیون ریال اعلام شده است. اهداف و برنامههای راهبردی شرکت در خصوص تولید و فروش محصولات تشریح شده که «خنصیر» همچون سالهای قبل تمامی مساعی خودرا درجهت کاهش هزینهها و افزایش ظرفیت تولید و بهرهوری به کار گرفته است. به ترتیبی که باتوجه به وضعیت سخت اقتصادی و بحرانهای مالی و خروج گروهی ازتولیدکنندگان ازعرصه تولیدانبوه این شرکت به ترتیبی عمل خواهد کرد که سود آوری سهامداران حفظ شود؛ این امر ازسوی مدیریت شرکت درحال برنامهریزی است ولی به دلیل بحرانهای اقتصادی و سیاسی بسیاری از عوامل تولید خارج از عهده مدیریت خواهد بود. برآورد شرکت از تغییرات نرخ فروش محصولات و نرخ خرید مواد اولیه به این صورت است که تاکنون شرکتهای خودرو ساز از افزایش قیمت سرباز زدند اما این شرکت تمامی مساعی خودرابرای دریافت افزایش قیمت انجام خواهد داد. همچنین با توجه به تامین مواد خام از سوی شرکتهای طرف قرارداد تابع نرخ قیمتی ازسوی ایشان خواهیم بود.
«شبهرن» یکساله ۲۷۸۲ریال سود تلفیقی ساخت: شرکت نفت بهران در صورتهای مالی تلفیقی ۱۲ماهه سود هرسهم را دو هزار و ۷۸۲ریال اعلام کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال مالی ۱۳۹۶، رشد ۳۲درصدی را تجربه کرد. شرکت نفت بهران در اطلاعات و صورتهای مالی تلفیقی ۱۲ماهه منتهی به ۲۹اسفند۱۳۹۷ سود هر سهم را دو هزار و ۷۸۲ریال اعلام کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال مالی ۱۳۹۶، رشد ۳۲درصدی را تجربه کرد.
این شرکت سود عملیاتی خود را با افزایش ۳۰درصدی مبلغ ۹هزار و ۱۱۷میلیارد ریال، سود خالص را با افزایش ۶۳درصدی مبلغ هفت هزار و ۲۳۲میلیارد ریال و سود انباشته قابل انتساب به صاحبان سهام شرکت اصلی را با افزایش ۸۱درصدی مبلغ شش هزار و ۸۷۶میلیارد ریال اعلام کرد. گفتنی است؛ «شبهرن» در صورتهای مالی شرکت اصلی سود هرسهم را دو هزار و ۷۹۸ریال اعلام کرده است و سود عملیاتی را هفت هزار و ۹۹۱میلیارد ریال و سود انباشته پایان دوره را هفت هزار و ۱۵۷میلیارد ریال اعلام کرد. در گزارش منتشر شده، اهداف و برنامههای راهبردی شرکت در خصوص تولید و فروش محصولات اعلام شده است که به افزایش رقابت در بازار و دامپینگ قیمتی رقبا در محصولات سطح پایین
(Economy و Commercial) اشاره دارد. همچنین سیاست بهران حرکت به سمت محصولات سطح بالا
(Fuel Economy و Long Life) و کسب سهم حداکثری در این بازار است وکسب ارزش افزوده بالاتر از طریق فروش محصولات با ارزشتر است. علاوه بر محصولات روانکار داخلی، در محصولات جانبی صادراتی نیز تمرکز بهران بر تولید و صادرات محصولات TDAE به جای اکسترکت و پارافین قالبی به جای اسلک واکس خام است. برآیند این عوامل موجب میشود تا سبد محصولات داخلی و صادراتی بهران با ارزشتر شود. «شبهرن» در برآوردی که از تغییرات عوامل بهای تمام شده داشته اعلام کرد که افزایش در نرخ ارز سبب میشود قیمت تمامشده کالاهایی از جمله روانکارها که تولید آنها وابسته به واردات مواد اولیه و نهادههای تولید است، افزایش یابد. همچنین افزایش قیمت نفت و به تبع آن افزایش قیمت لوبکات (خوراک اصلی پالایشگاههای روغنسازی) از عوامل موثر در بهای تمامشده است. در برنامههای با اهمیت این شرکت اعلام شده است که «شبهرن» در جهت توسعه و ترویج فروش محصولات شرکت سیاستهای پیشبرد فروش روغنهای با سطح کیفی بالا به خصوص محصولات نیمه سینتیک و تمام سینتیک را به اجرا درمیآورد، همچنین با خودروسازان جهت دریافت تاییدیههای محصولات ادامه همکاری خواهد داشت. این شرکت قصد دارد تاییدیه شرکتهای OEM خارجی و داخلی را دریافت و تمدید کند و طرحهای مرتبط با ارتقای جایگاه برند بهران را اجراکند. گفتنی است؛ افزایش ارتباط با صنایع، افزایش حضور در نمایشگاههای تخصصی و علمی، اجرای طرحهای ایجاد ارتباطات سیستماتیک با مشتریان از برنامههای مهم این شرکت است.
لازم به ذکر است؛ طبق نامه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با افزایش قیمت روغن موتور بنزینی به میزان ۷۰درصد و روغن موتور دیزلی به میزان ۶۰درصد موافقت شد که قیمتهای جدید در گروه محصولات مذکور در سال ۱۳۹۸ اعمال شده است.