تحریم‌ها موتور محرک نظام مالیاتی

۱۳۹۸/۰۴/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۸۰۸۴

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: استقرار نظام مالیاتی کارا، اثربخش و عادلانه و کاهش وابستگی بودجه عمومی دولت به نفت، مستلزم «نوین‌سازی نظام مالیاتی کشور در همه ابعاد» است.

امید پارسا رییس کل سازمان مالیاتی معتقد است، امروزه کارکردها و کار ویژه‌های متنوع مالیات در اقتصاد کشورها بر کسی پوشیده نیست. بی‌تردید مالیات، ابزار ثبات، پایداری، سلامت، شفافیت و عدالت اقتصادی است و از این رو، مالیات نقش محوری و حیاتی در تمامی اقتصادهای دنیا دارد. با این حال نظام‌های مالیاتی همواره در تلاش هستند تا با همکاری و حمایت موثر دیگر ارکان نظام و ارتقا فرهنگ مالیاتی و استفاده از آخرین ابزارهای نوین الکترونیکی، فرآیندهای یک نظام نوین و مدرن مالیات را به منصه ظهور برسانند. وی اضافه کرد: نظام مالیاتی ایران در طی سال‌های اخیر، رویکردهای متفاوتی را در ارتباط با مودیان مالیاتی در پیش گرفته که همگی بر پایه ارتقای جایگاه نظام مالیاتی و البته افزایش محبوبیت و مقبولیت عمومی این سازمان اتخاذ شده‌اند. بدیهی است اتخاذ سیاست‌ها و رویکردهایی همچون اعتمادآفرینی در جامعه و مودی مداری، برقراری عدالت مالیاتی و رفع تبعیض‌های مالیاتی، مبارزه با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید، گسترش پایه‌های مالیاتی، ارتقای سلامت نظام اداری، حمایت از تولید و اشتغال، ایجاد فرهنگ برخورد مناسب کارکنان مالیاتی با مودیان و افزایش تعامل و تسهیل خدمت‌رسانی به مودیان، بر همین مبنا در دستور کار این سازمان قرار گرفته و در سال 1398، بیش از پیش در کانون توجه قرار خواهد گرفت. امید علی پارسا اضافه کرد: نیک می‌دانیم، نظام مالیاتی ایران در برهه مهم تاریخی قرار دارد. در سالی که کشور آماج تهدیدها و فشارهای اقتصادی است، محوری‌ترین سیاست اقتصادی کشور که موتور محرک سیاست «اقتصاد مقاومتی» نیز هست، اتکای بودجه جاری کشور به درآمدهای مالیاتی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است. در حقیقت، امسال بیش از هر زمان دیگر، «اقتصاد مقاومتی» در ریل اقدام و عمل قرار گرفته و ارکان مختلف نظام برای محقق ساختن مفروضات اساسی این سیاست، همدل و همزبان گشته‌اند. استقرار نظام مالیاتی کارا، اثربخش و عادلانه و کاهش وابستگی بودجه عمومی دولت به نفت، مستلزم «نوین‌سازی نظام مالیاتی کشور در همه ابعاد» به ویژه طراحی و استقرار سامانه‌های هوشمند مالیاتی مبتنی بر ریز داده‌های کلیه دستگاه‌های اجرایی دولتی و غیردولتی موضوع مواد 169 و 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاح فرآیندهای حسابرسی و دادرسی و وصول مالیات است.

رییس سازمان امور مالیاتی همچنین افزود: بدیهی است فشارها و تحریم‌های بین‌المللی و به تبع آن کاهش درآمدهای نفتی در سال جاری، شرایط خطیر و پرمسوولیتی را در پیش روی سازمان امور مالیاتی کشور قرار داده و مسوولیت تحقق درآمدهای مالیاتی و تأمین بخش مهمی از هزینه‌های جاری کشور طی سال جاری و نیز اجرای کامل پروژه‌های هوشمند‌سازی طرح جامع مالیاتی بر عهده دستگاه مالیاتی قرار گرفته است که این امر، نویدی روشن بر سالی پرمسوولیت و سنگین برای کارکنان سازمان و نیز نقش محوری مالیات در اقتصاد کشور در سال 1398 است. وی ادامه داد: اکنون و در تقارن با «روز مالیات» لازم است از همه تلاشگران این عرصه که ایفاگر نقش‌هایی ارزنده در استقلال و شکوفایی اقتصادی کشور هستند، یاد کنیم و از مودیان محترم مالیاتی و همچنین همکارانم در اقصی نقاط کشور که تلاش مضاعفی را از خود نشان داده و در ایام دریافت اظهارنامه‌های مالیاتی، جلوه‌ای از خدمت‌رسانی صادقانه و خالصانه را به نمایش گذاردند، سپاسگزار باشیم. مهم‌ترین نتیجه فرآیند کلان فرهنگ‌سازی مالیاتی در کشور که با حمایت همه دست‌اندرکاران به دست آمده، آن است که امروز شهروندان ایران بیش از هر زمان دیگر به آثار متعدد و مزایای پرشمار پرداخت مالیات در آبادانی و عمران شهرها و روستاها و توسعه زیرساخت‌های شهری و همچنین پیشبرد اهداف دولت در حوزه‌های امنیت، بهداشت، آموزش و تأمین مالی امورات جاری کشور آگاهی و اشراف دارند.

 

نحوه تقسیط مالیات ابرازی 97 اشخاص حقوقی مشخص شد

نحوه تقسیط مالیات ابرازی سال ۱۳۹۷ مودیان اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک اجاری از سوی محمدرضا نوری رییس امور مالیاتی شهر و استان تهران مشخص شد.

در این نامه که 15 تیرماه منتشر شده، آمده است: با عنایت به اینکه مهلت ارایه اظهار نامه مالیاتی عملکرد سال 1397 اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک اجاری در حال اتمام هستند و با توجه به اهمیت تحقق به موقع درآمدهای مالیاتی و همچنین به منظور رفاه حال مودیان مالیاتی، در صورت درخواست تقسیط بدهی مالیات ابرازی توسط آنان، نحوه اقدام به قرار ذیل صورت پذیرد:

1- آن دسته از مودیان که درخواست تقسیط بدهی خود را قبل از انقضاء مهلت تسلیم اظهارنامه ارایه نمایند تقسیط بدهی آنها به شرط پرداخت حداقل 50 درصد نقد و مابقی حداکثر تا 6 ماه بلامانع است.

2- آ‌ن دسته از مودیان که درخواست تقسیط بدهی خود را پس از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه ارایه نمایند تقسیط بدهی آنها به شرط پرداخت 60 درصد نقد و مابقی حداکثر تا 3 ماه بلامانع است.

3- تقسیط بدهی مودیان خارج از شرایط فوق منوط به ارایه گزارش توجیهی اداره کل و موافقت این امور است.