تشکیل کارگروهی برای توسعه پیامرسانهای داخلی
گروه دانش و فن
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تشکیل کارگروهی برای بررسی اقدامات مورد نیاز برای توسعه پیامرسانهای داخلی خبر داد و درباره حمایت از پیامرسانهای داخلی نیز گفت: مصوبه حمایت از پیامرسانهای داخلی در شورای عالی فضای مجازی در حال اجراست و نتایج عملکرد پیامرسانهای بومی به هر دلیلی روشن است.
وی ادامه داد: اکنون کارگروهی در حوزه پیامرسانهای داخلی تشکیل شده است که چگونگی مصوبات و میزان اجرای آنها در دستگاههای دولتی را آسیبشناسی میکنند؛ همچنین بررسی میشود که سایر اقدامات به جز مباحث فنی برای توسعه پیامرسانهای دولتی نیاز است. بررسیها در فضای کارشناسی و به دور از ملاحظات معمول انجام میشود.
محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در حاشیه جلسه هیات دولت سخن میگفت در ادامه با اشاره به روند و عملکرد طرح دولت الکترونیک با تاکید بر اهمیت اجرای طرح دولت الکترونیک اظهار کرد: زیرساختهای دولت الکترونیک توسط وزارت ارتباطات تکمیل شده و به بهرهبرداری رسیده است.وی ادامه داد: شاخصهای بینالمللی حاکی از رشد ۲۰ پلهای کشور در سال گذشته در جهان است، این درحالی است که در برنامه ششم توسعه برنامهریزی شده بود که کشور در این زمینه ۳۰ پله ارتقا پیدا کند. همچنین برخی از پروژههای شاخص، مرکز تبادل راه افتاده و مرکز اتصال دستگاهها ایجاد شده است و در خدمات دولت بسیاری از استعلامات حذف شده و نزدیک به تحقق طرح است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: در ابتدای دولت دوازدهم، میزان تبادل اطلاعات روی مرکز تبادل نزدیک است و ۱۵ برابر رشد داشته است اما همه ظرفیتی که باید در تحقق دولت الکترونیک استفاده شود، در زمان حاضر وجود ندارد.
آذری جهرمی تصریح کرد: برای رسیدن به سطح ۱۰۰ درصدی تحقق دولت الکترونیک، جای کار بسیار زیاد است و دولت در این زمینه مکانیزمهای لازم را در قالب پروژههای ۲۳ گانه تصویب کرده است و تا پایان آذرماه سال ۹۹ این پروژهها باید در دستگاههای مختلف اجرایی شود.وی ادامه داد: پیشرفت ۲۳ پروژه، مطلوب به نظر میرسد و گزارش آن را دبیرخانه شورای اجرای فناوری اطلاعات به صورت فصلی و دورهای ارایه میکند، همچنین این دبیرخانه از سازمان فناوری اطلاعات مستقل شده و اکنون در ستاد وزارتخانه مستقر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ضرورت تغییر ملموس در فرآیندها، گفت: با چهار سرور، دولت الکترونیک محقق نمیشود، بلکه باید فرآیندهای اجرایی کشور اصلاح شود؛ یکی از موانع موجود در این زمینه این بود که سایر قوا فقط دولت را الکترونیک میدانستند، نه حاکمیت الکترونیک، که برای اصلاح این دیدگاه، در شورای عالی فضای مجازی مصوبهای برای همکاری سایر قوا تصویب شد.
آذری جهرمی اظهار کرد: بر اساس این مصوبه، یک مرکز ملی تعاملپذیری راهاندازی و دو جلسه آن نیز برگزار شد. اقدامات در حال انجام است و تاکید رییسجمهوری بر آن بود که هر ماه یک دستاورد دولت الکترونیک رونمایی شود که تاکنون چهار پروژه سلامت الکترونیک با حضور رییسجمهوری به رونمایی و بهرهبرداری رسیده است. همچنین در حال پیگیری طرح مالیات الکترونیک هستیم زیرا موضوع مهمی است و جزو دغدغههای اصلی کشور است.
وی افزود: تمرکز فعلی ما روی ۲۳ پروژه است که مهمترین آنها صندوقهای فروشگاهی، نظام مالیاتی و بخشی از نظام سلامت است که در آینده این حرکتها و آجرها تبدیل به ساختمانی قابل مشاهده میشود.
آغاز حمایت از کسب و کارهای نو پا
با طرح نو آفرین
همچنین روز گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکههای اجتماعی از آغاز طرح اشتغال زایی ۶۸ هزار شغل خبر داد و نوشت: «طرح نوآفرین با هدف حمایت از کسب و کارهای نوپا رسماً آغاز به کار کرد و امیدواریم با بهرهگیری از این سامانهها، شرایط برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات تسهیل شود.»
وزیر ارتباطات تاکید کرد: در «طرح نوآفرین» تسهیلاتی چون معافیت مالیات و بیمهای برای استارتاپها وجود دارد و با احداث پارک اقتصاد دیجیتال، استارتآپهایی که درآمد سالانه آنها به ۵۰۰ میلیون تومان برسد میتوانند با استفاده از امکانات این پارکها درآمد خود را به پنج میلیارد تومان برسانند و به مرحله بلوغ رسیده و روی پای خود بایستند.
وی خاطرنشان کرد: فکر میکنم اگر از طریق این طرح حدود ۱۰۰ هزار استارتاپ فعال داشته باشیم در پایان برنامه ششم توسعه، رسیدن به ۵ یونیکورن امکانپذیر است.
به گفته جهرمی، «ایران هوشمند» ایرانی است بهرهمند از نیروی انسانی خلاق که چالشها را فرصت بروز نوآوری میداند؛ ایران هوشمند یعنی کشوری که در آن توسعه اقتصاد دیجیتال برای حمایت از کسب و کارهای نوپا به یک روال تبدیل شده باشد؛ ایران هوشمند یعنی حکمرانی هوشمند، یعنی مبارزه با فساد و ایجاد سازوکارهای شفاف در خدمات اداری و در دسترس بودن انواع خدمات عمومی در گوشی همراه هر ایرانی؛ ایران هوشمند یعنی ایران متصل به جهان اما مقاومسازی شده در برابر سلطه فناورانه؛ ایران هوشمند آینده روشن را برای نسل امروز و فردای خود به ارمغان میآورد، آیندهای که همین نسل خوشفکر جوان ایرانی خواهد ساخت.
به گفته وی، هدف از «ایران هوشمند» ایجاد ثروت از طریق اقتصاد دیجیتال است و استارتاپها به عنوان فوتونهای روشنکننده اقتصاد دیجیتال نقشی مهم در این زمینه خواهند داشت. برنامه «ایران هوشمند» با رویکرد ارتقای جایگاه اقتصاد دیجیتال، موجب تسهیل اتصال بخش خصوصی کشور به اقتصاد جهانی و رونق همکاریهای منطقهای میشود.
وزیر ارتباطات، آینده روشن در گرو «ایران هوشمند» است و یکی از مهمترین راهبردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دوره فعلی تقویت اقتصاد دیجیتال و حمایت از کسب و کارهای نوپاست که در نهایت منجر به کارآفرینی در این حوزه میشود.
وی همچنین از تغییر اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات و توسعهای شدن این سازمان خبر داد و خاطرنشان کرد: در واقع سازمان فناوری اطلاعات به سازمان توسعه اقتصاد دیجیتال تبدیل میشود که این حرکت با «طرح نوآفرین» شروعشده است.
گفتنی است «طرح نوآفرین» با تاکید بر شعار «ایران هوشمند؛ آینده روشن» و با هدف ایجاد ۶۸ هزار شغل امروز در اردیبهشت ماه در هیات دولت تصویب شد. آییننامه طرح «نوآفرین» با مشارکت چند دستگاه از جمله وزارت ارتباطات و به منظور توسعه کارآفرینی و حمایت از ایدههای خلاق و شرکتهای استارتاپی است تا تسهیلاتی چون معافیت مالیاتی و بیمهای را برای کسب و کارهای نوپا رقم بزند.