امنیت در خلیج فارس برقرار است
یک فروند کشتی نفتی امارات دو روز قبل در تنگه هرمز ناپدیده شده است. نفتکش ربوده شده «ریا» بین دبی و شارجه در سواحل شرقی امارات تردد میکرد. کشتی نفتکش حامل پرچم پاناما بود و در حال عبور به سمت بندر فجیره در سواحل امارات بود که ناپدید شد. گمانهزنیها در خصوص این نفتکش ربوده شده ادامه دارد. در این راستا، خبرگزاری اسپوتنیک با علیرضا اکبری، کارشناس مسائل راهبردی، بنیانگذار مرکز مطالعات راهبردی و معاون سابق وزیر دفاع ایران به گفتوگو نشسته است. فضای امنیتی ایجاد شده در تنگه هرمز با خبر مفقود شدن یک کشتی اماراتی در آبهای تنگه هرمز به کجا ختم میشود؟
دولت امارات اعلام نموده است که خبر هر گونه ناپدید شدن کشتیهای این کشور صحت ندارد، امارات تاکید کرده است که هیچ کشتی متعلق به این دولت یا مفقود یا دچار مشکل نشده است. در واقع هیج مرجعی به عنوان مالک یا چارتر کشتی (اجارهکننده کشتی) یا صاحب باری، اطلاعاتی بطور رسمی در خصوص مفقود شدن کشتی ارایه نداده است. این یک خبر است که تایید نشده است. در حال حاضر، همزمان که یک کشتی ایرانی در دریای سرخ دچار نقص فنی شد و مجبور شد که برای خدمات بندری به بندر جده عربستان منتقل شود، خبرهای زیادی در خصوص اینکه کشتیهای متوقف یا توقیف شدهاند منتشر شده است. به جز یک مورد که تانکر در چارتر ایران که در تنگه جبلالطارق توسط ارتش بریتانیا توقیف شده است، ما بقی اخبار تردید زا و مشکوک هستند. به عنوان مثال خبری منتشر شد که یک تانکر ایرانی توسط دولت مصر توقیف شده است که این یک خبر کذب بوده است. به عقیده من که مراجعی (امریکاییها یا همپیمانان امریکا) تمایل دارند که وضعیت خلیج فارس یا وضعیت دریانوردی را در دریای عمان یا ابراههای مهم را نا امن کنند. زیرا امریکاییها دوست دارند که موفق به ایجاد ائتلافی به بهانه ناامنی کشتی رانی در خلیج فارس ایجاد کنند.
خلیج فارس یکی از امنترین مناطقی است که کشتیرانی آزاد با رعایت مقررات در آن جاری است، سالانه بیش از 50 هزار شناور از تنگه هرمز با بیش از 15 هزار شناورهای بسیار بزرگ اقیانوس پیما از آن عبور میکند. رویدادهای اخیر بسیار نادر بوده است، حتی در زمان جنگ عراق در دهه 80 به جز جنگ نفت کشها میان عراق و امریکا حادثه دیگری نداشتیم. بنابراین امنیت در خلیج فارس برقرار است، مگر اینکه کسانی بخواهند آن را ناامن کنند. در بندر الفجیره نیز انفجارهایی ایجاد کردند، یا در دو کشتی با محموله ژاپن رخ داد، همه این حوادث مشکوک و ساختگی است.
اینها میخواهند بگویند که خلیج فارس ناامن است و میخواهند ائتلافی علیه ایران ایجاد نمایند. آنها میخواهند تعداد شناورهای نظامی خود را در خلیج فارس اضافه کنند و منافع امنیتی خود را در منطقه و فراتر از منطقه افزایش دهند. در واقع هیچ دلیلی برای ایجاد منطقه خطر ناک در خلیج فارس وجود ندارد مگراینکه کسی به دنبال منافع نامشروع خود در تنگه هرمز و خلیج فارس باشد.