ایرانشهر
استان تهران، صدرنشین فهرست زمینخواری
فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن گفت: براساس ارزیابیهای انجام شده، بیشترین موارد زمینخواری در کشور مربوط به استان تهران میشود، هر چند روند زمینخواری در سالهای اخیر کنترل شده است. سرهنگ جواد خردمند افزود: مقابله و جلوگیری از زمینخواری در استان تهران و دیگر شهرستانها جدی شده و تنها در هفته گذشته ۱۰ هکتار از اراضی ملی دماوند رفع تصرف شد. او با اشاره به اینکه وضعیت اراضی باغی در دماوند نامطلوب بوده و بسیاری از درختان از سوی سودجویان تخریب و ویلاسازی شده است، بیان کرد: عزم جدی برای جلوگیری از تخریب باغهای این شهرستان صورت گرفته و با کمک نیروهای این یگان اجازه تعدی به اراضی ملی داده نمیشود.
خردمند افزود: دولت جلوگیری از زمینخواری را در نقاط مختلف در دستور کار قرار داده و با مساعدت نیروهای انتظامی و دادگستری در بسیاری از مناطق از تصرف اراضی ملی جلوگیری شده است. فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: مشارکت مردمی برای جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی افزایش یافته بهطوری که ۱۰هزار گزارش مردمی در ارتباط با تخریب اراضی به یگان حفاظت ارایه شده است. خردمند راهاندازی شعبه ویژه زمینخواری در دادگستری شهرستانها را ضروری دانست و افزود: در شهرستانهایی که زمینخواری در آنها بیشتر شده باید شعبه ویژه زمینخواری ایجاد شود.
برنامه زمانبندی ورود دوچرخه به مترو
مرکز اطلاعرسانی مترو تهران شرایط امکان سفر ترکیبی دوچرخه با مترو در ساعات مختلف را اعلام کرد. به گزارش فارس، مرکز اطلاعرسانی مترو تهران اعلام کرد: با اجرای کامل طرح ورود دوچرخه به مترو که با استقبال شهروندان دوچرخهسوار همراه شده است، در روزهای تعطیل امکان سفر ترکیبی دوچرخههای معمولی با مترو در ساعات غیراوج بعدازظهر روزهای معمولی (شنبه تا پنجشنبه) پس از ساعت 20 تا پایان بهرهبرداری مترو از ابتدای مرداد سال 98میسر شده است. شهریور سال پیش، محسن پورسید آقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به منظور نهادینه کردن فرهنگ دوچرخه سواری و استفاده از دوچرخه به جای استفاده از وسایل نقلیه شخصی در شهر، طرح استفاده ترکیبی از دوچرخه و مترو را ارایه داد و بر اساس آن ورود دوچرخه به ایستگاههای خطوط مترو با درنظر گرفتن واگن مشخص، عملیاتی شد. در حال حاضر، براساس تمهیدات اتخاذه شده ورود دوچرخه به مترو، در تمام روزهای هفته بلامانع است اما برای تردد بهتر مسافران در روزهای هفته باید از دوچرخه تاشو استفاده شود و امکان استفاده از دوچرخههای معمولی تنها در ایام تعطیلات رسمی و 13 روز اول فروردین مجاز است. در حال حاضر در تمام روزهای هفته به غیر از ساعت6:30 تا 30: 9 و از ساعت 16 تا 19 که پیک مسافری محسوب میشود، دوچرخه سواران میتوانند با دوچرخههای تاشو با ابعاد 30×60×90 وارد شبکه مترو شوند. ورود با دوچرخههای معمولی به واگن نیز در روزهای جمعه و ایام تعطیل و 13 روز اول فروردین مجاز است و تنها دلیل ورود دوچرخههای معمولی در روزهای تعطیل، خلوتی ایستگاهها و قطارها است چرا که با توجه به حجم بالای مسافر که در طول هفته از مترو استفاده میکنند امکان ورود دوچرخه به واگنها وجود ندارد.
حذف امضاهای کاغذی از ماه آینده در شهرداری تهران
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) شهرداری تهران اعلام کرد: تا یک ماه آینده امضای کاغذی در شهرداری تهران حذف و امضای الکترونیک جایگزین آن خواهد شد. به گزارش ایسنا، محمد فرجود گفت: اقداماتی درون شهرداری انجام شده تا شهر برمبنای داده و به صورت هوشمند اداره شود؛ بسترها و زیرساختهایی مثل زیرساختهای یکپارچهسازی پایگاه دادههای شهرداری درواقع مهمترین کار در این بخش بود. در کنار اینها، پروژههایی مانند سامانه یکپارچه صورت وضعیتهای شهرداری هم در پسماند و هم در حوزههای عمرانی ایجاد شده است.
او این اقدام را در راستای شفافسازی هزینهها و اداره شهر بر مبنای دیتا دانست و گفت: یکی دیگر از اقدامات هوشمندسازی در شهرداری، ارایه برخی سرویسهای دفاتر خدمات الکترونیک شهر به صورت غیرحضوری و اینترنتی است و شهروندان نیازی به مراجعه به این مراکز ندارند. همچنین برخی فرآیندهای ساخت و ساز برای شهروندان شفاف و کارتابل شهروندی در حوزه شهرسازی ایجاد شده است. فرجود تاکید کرد: تمام سامانههای معاملاتی مانند مناقصهها و مزایدهها قرار است به صورت یکپارچه منتشر شود.
از طرف دیگر فرآیندهای ساخت و ساز در شهرداری نیاز به بازنگری دارد و شهردار تهران دستور این بازنگری را داده و بسیاری از کارها در این حوزه قرار است به صورت الکترونیکی انجام شود. حتی تا یک ماه آینده امضای کاغذی در شهرداری تهران حذف و امضای الکترونیک جایگزین آن خواهد شد.