ساخت و عرضه آپارتمان ۳۰۰ میلیون تومانی در پایتخت
وزیر راه و شهرسازی که طی ماههای گذشته راهکارهای مختلفی را برای ساماندهی بازار مسکن پیشنهاد داده است در تازهترین اظهاراتش درباره اقدامات آتی این وزارتخانه در بخش مسکن، گفت: ۶۰ هزار واحد از ۴۰۰ هزار واحد برنامه اقدام ملی در اطراف تهران و با قیمت ۳۰۰ میلیون تومان، ساخته و عرضه خواهد شد. به گزارش مهر، محمد اسلامی در حاشیه «مراسم افتتاح مرکز عملیات ایمنی و اضطراری شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران» درباره ساخت مسکن گفت: برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن آغاز شده و با هدف ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در حال اجراست که جامعه هدف آن، متقاضیان واحدهای مسکونی ۱۰۰ متر زیربنا و ۷۵ متر مصرفی است که قیمت آن حدوداً بر اساس برآوردهای ما ۳۰۰ میلیون تومان است. اسلامی ادامه داد: در حال حاضر واحدهایی که عرضه میشود، بزرگمتراژ بوده و در بخش سوداگری، خرید و فروش میشود و مردم تهران توان خرید آنها را ندارند. او تأکید کرد: بر این اساس قرار است ۶۰ هزار واحد از این ۴۰۰ هزار واحد در اطراف تهران ساخته شود برای ساخت واحدهایی در داخل تهران نیز با نیروهای مسلح قراردادهایی امضا کردهایم که در محل پادگانهایی که از شهر خارج میشوند، احداث شود. وزیرراه و شهرسازی همچنین درباره طرح تأمین مسکن برای کارکنان دولت (تامکاد) یادآور شد: تأمین مسکن کارکنان دولت شامل بنگاههای دولتی نمیشود و هر بنگاهی تضمین کند که میتواند حقوق نیروها را ماهانه کسر و به حساب صندوق مشخص واریز کند، میتواند به این طرح ورود داشته باشد بنابراین صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای زیرمجموعه دستگاههای دولتی هم میتوانند در این طرح سرمایهگذاری کنند. به گفته او، این طرح به تایید رییسجمهور رسیده و آن را به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرده که به محض ابلاغ از سوی این سازمان به وزارت راه و شهرسازی، اجرای آن را آغاز خواهیم کرد. اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی اجارهبها که رییسجمهور آن را اعلام کرده بود، افزود: مبنای تحلیل معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی، اطلاعات رسمی و ثبت شده است. بر اساس دیتاهایی که در معاونت مسکن از بانک مرکزی و مرکز آمار تحلیل شده، متوسط افزایش اجارهبها حد فاصل سه ماهه سال جاری در مقایسه با سه ماهه ابتدایی سال گذشته، حداکثر ۳۰ درصد بوده است. همچنین حرکت شتابان قیمت مسکن که در ماه گذشته رخ داد، در ماه جاری متوقف شده است. وزیر راه و شهرسازی درباره سامانه املاک و اسکان کشور گفت: راهاندازی این سامانه را با استفاده از یک سیستم میانبُر آغاز کردهایم و این وظیفهای است که قانون بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته است. او ادامه داد: در گذشته گفته میشد این وظیفه شهرداریها است که خانههای خالی را شناسایی کنند اما ما با یک کار جدید و با استفاده از بانکهای اطلاعاتی دستگاههای دیگر، این سامانهها را به یکدیگر لینک دادهایم تا خانههای خالی شناسایی شوند.
ارتقای ایمنی پروازها
وزیرراه و شهرسازی در مراسم افتتاح رادار TM، رادار ثانویه برای تکمیل پوشش راداری پایتخت اطراف آن، با بیان اینکه یکی از پروژههای راهبردی شرکت فرودگاهها که در راستای ارتقای ایمنی پروازها به بهرهبرداری رسید، اظهار کرد: با افتتاح این رادار، پوشش حداکثری در شعاع جغرافیایی اطراف پایتخت و همچنین امکان مانیتورینگ سطح باند فرودگاهها فراهم شده است. او ادامه داد: همچنین سیستم اطلاعرسانی شرکت فرودگاهها در قالب اپلیکیشن موبایلی برای عوامل پروازی و خلبانان ایجاد شده است که میتوانند با استفاده از این اپلیکیشن، ضعفها و نقصهای ایمنی را به شرکت فرودگاهها گزارش کنند. وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به افتتاح رادار ثانویه برای تکمیل پوشش راداری پایتخت اطراف آن، گفت: با نصب این رادار، برج مراقبت مهرآباد امکان پوشش همه باندهای اطراف تهران را دارا خواهد شد. اسلامی افزود: هنگام بهرهبرداری نیازمند پایش قوی آن با استفاده از یک سیستم مانیتورینگ بودهایم که به بهرهبرداری رسید، بر این اساس، شاهد اقدام راهبردی وزارت راه و شهرسازی در جهت پیادهسازی برنامههای ارتقا ایمنی و پوشش حداکثری راداری پروازها از پارکینگ تا مقصد هستیم. او ادامه داد: با استفاده از این سیستم مانیتورینگ و ایمنی راداری، میتوانیم ایمنی پرواز را به حداکثر رسانده و سطح مراقبت پرواز در فرودگاههای کشور را به سطح مورد نظر سازمان جهانی هوانوردی (ایکائو) ارتقا دهیم. وزیر راه و شهرسازی، برد رادار افتتاح شده در مرکز راداری تهران را ۴۰۰ کیلومتر در منطقه پایتخت و شمال کشور عنوان کرد و گفت: این رادارها تا جنوب اصفهان و ارتفاع ۳۰ هزار پایی را پایش میکند، ضمن اینکه سیستم ناوبری در برج مراقبت تهران نیز، این قابلیت را دارد که تمام باندهای فرودگاهی اطراف پایتخت را تحت پوشش خود داشته باشد؛ بنابراین میتوانیم از بروز و تکرار سوانح هوایی خصوصاً سانحه سال گذشته که به دلیل اشتباه در تشخیص باند فرودگاه پیام و فتح رخ داد، جلوگیری کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: ایران در حال تبدیل شدن به سازنده و صادرکننده رادار است. او یکی از اولویتهای کشور را رساندن حوزه مراقبت پرواز به سطح استانداردهای جهانی و توجه به تجهیزات برای افزایش دقت در هدایت پروازها دانست و افزود: با نصب رادار TMA در کوشکبزم، پوشش منطقهای شمال کشور و محدوده تهران بهطور کامل انجام شد و از زمان روشن شدن موتور هواپیما روی باند تا زمان تیکآف و اوج گرفتن و ادامه مسیر، اطلاعات لازم از طریق سیستم مراقبت پرواز داده شده و بهطور کامل تحت کنترل خواهد بود. وزیر راه و شهرسازی این اقدام را فعالیتی برای افزایش ایمنی پروازها عنوان و اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم پوشش صد درصدی را برای فضای کشور فراهم کنیم.