سیب‌زمینی همچنان در صدر جدول تورم ماهانه

۱۳۹۸/۰۵/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۸۸۵

طبق گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، از 24 قلم کالای خوراکی مصرفی مردم در تیر ماه امسال، 10 قلم کالای خوراکی تورم ماهانه منفی داشته‌اند.

طبق گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، از 24 قلم کالای خوراکی مصرفی مردم در تیر ماه امسال، 10 قلم تورم ماهانه منفی را از آن خود کرده‌اند. همچنین بررسی تورم نقطه‌ای آنها نشان می‌دهد در مجموع از میان اقلام خوراکی 5 قلم از خوراکی‌ها تورم نقطه‌ای سه رقمی را تجربه کرده‌اند و سیب‌زمینی که از اقلام پر مصرف خوراکی در میان ایرانیان است با تجربه 380.4درصد تورم نقطه‌ای و 17.6درصد تورم ماهانه با بالاترین میزان تورم همچنان جایگاه خود را در صدر جدول اقلام خوراکی حفظ کرده است.

به گزارش «تعادل»، روز گذشته مرکز آمار ایران جزییات تغییرات قیمتی اقلام خوراکی در تیر ماه امسال را منتشر کرد. مطابق با آمار منتشر شده از سوی این مرکز آماری، قیمت هر کیلوگرم برنج درجه یک در تیر ماه سال 1398 به 23 هزار و 302 تومان رسیده است. این قلم 2.6 درصد تورم ماهانه و 67.1 درصد تورم نقطه‌ای داشته است.

همچنین قیمت برنج خارجی درجه یک در این ماه به هر کیلو 8863 تومان رسیده است. تورم ماهانه این قلم منفی شش دهم درصد و تورم سالانه آن نیز 15.1 درصد بوده است.گوشت گوسفندی نیز در تیرماه بطور میانگین به قیمت هر کیلو 98 هزار و 905 تومان فروخته شده است. این قلم تورم ماهانه‌ای معادل منفی سه دهم درصد را داشته است، تورم نقطه‌ای این قلم 100.1 درصد بوده است گوشت گاو یا گوساله نیز در ماه گذشته به هر کیلو 90 هزار و 928 تومان رسیده است. تورم ماهانه این قلم منفی 2.2 درصد ولی تورم نقطه‌ای آن 111 درصد شده است. مرغ ماشینی نیز در تیر ماه به قیمت هر کیلو 12 هزار و 633 تومان فروخته شده است. تورم ماهانه این قلم کالا 8.1 درصد و تورم نقطه‌ای آن معادل 64.4 درصد بوده است.هر لیتر شیر پاستوریزه در ماه گذشته به رقم هر کیلو 5229 تومان رسیده است. تورم ماهانه این قلم کالا 9.2درصد و تورم نقطه‌ای آن نیز 80.2 درصد بوده است.

همچنین هر 500 گرم پنیر ایرانی پاستوریزه در تیر ماه 9683 تومان فروخته شده است. تورم ماهانه این قلم 8.2 درصد و تورم نقطه‌ای آن 60.1درصد بوده است.هر کیلوگرم تخم‌مرغ ماشینی هم در تیر ماه، به قیمت 9309 تومان فروخته شده است در حالی که تورم ماهانه این قلم 19.3 درصد و تورم نقطه‌ای آن 13.4درصد بوده است.هر کیلو سیب زرد درختی نیز در تیرماه 10 هزار و 69 تومان فروخته شده است، تورم ماهانه این قلم منفی 2.2 و تورم نقطه‌ای آن‌ 80.4 درصد بوده است.هر کیلو پیاز نیز در تیر ماه به قیمت 3525 تومان فروخته شده است. تورم ماهانه این قلم منفی 21.8درصد و تورم نقطه‌ای آن 104.1 درصد بوده است.تورم ماهانه شکر نیز در تیر ماه منفی 12.6 درصد بوده و تورم نقطه‌ای آن 88.3 درصد. قیمت هر کیلو شکر در این ماه به 6498 تومان رسیده است.

قیمت هر کیلوگرم رب گوجه‌فرنگی نیز در تیر ماه به 21 هزار و 866 تومان رسیده است. تورم ماهانه این قلم 2.6درصد و تورم نطقه‌ای آن نیز 240.9 درصد بوده است.

چای خارجی بسته‌ای نیز در تیر ماه به هر کیلو 38هزار و 554 تومان فروخته شده است. تورم ماهانه این قلم 10 درصد و تورم سالانه آن 54.4درصد بوده است.

از بین 24 قلم خوراکی مصرفی ایرانیان، 10‌قلم خوراکی تورم ماهانه منفی داشته‌اند. به این ترتیب که تورم برنج خارجی درجه یک معادل منفی 0.6 درصد، گوشت گوسفند معادل منفی 0.3، گوشت گاو یا گوساله معادل منفی 2.2 درصد، موز معادل منفی 11.5 درصد، سیب درختی زرد معادل منفی 2.2درصد، خیار معادل منفی 13.8 درصد، گوجه فرنگی معادل منفی 20.8درصد، سیب‌زمینی معادل منفی 21.8درصد، قند معادل منفی 10.5 درصد و شکر معادل منفی 12.6 درصد بوده است. همچنین بیشترین تورم ماهانه نیز به ترتیب متعلق به تخم مرغ ماشینی با 19.3 درصد تورم، سیب‌زمینی با 17.6 درصد تورم، پرتغال محصول داخل با 15.2درصد تورم، ماست پاستوریزه با 10.9درصد تورم و چای خارجی بسته‌ای با 10درصد تورم بوده است.

بر مبنای آمار‌های منتشر شده از بین اقلام مصرفی مردم تورم نقطه‌ای این قلم سه رقمی بوده است. به این ترتیب تورم گوشت گوسفند معادل 100.1درصد، گوشت گاو یا گوساله معادل 111 درصد، سیب‌زمینی معادل 380.4 درصد، پیاز معادل 104.1 درصد و رب گوجه فرنگی معادل 240.9درصد بوده است. اقلام مذکور بیشترین افزایش را نسبت به تیر ماه سال پیش داشته است.گفتنی است سیب‌زمینی در بین آمار اقلام خوراکی منتشر شده بالاترین تورم نقطه به نقطه با 380.4 درصد از تیر ماه سال پیش تا تیر ماه امسال راتجربه کرده است. این کالا جزو پر مصرف‌ترین اقلام خوراکی مصرفی بین خانوار‌های ایرانی است .

در میان اقلام خوراکی مصرفی مردم تورم نقطه‌ای خیار با 8.3 درصد، تخم مرغ ماشینی با 13.4 درصد، برنج خارجی درجه یک با 15.1 درصد و کره پاستوریزه (کره حیوانی) با 18.6درصد کمترین تورم را در میان تورم‌های نقطه‌ای داشته‌اند.