ایرانشهر
کاهش 19 درصدی معاملات اجاره در یک سال گذشته
رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه بالا رفتن قیمت مسکن طی یک سال و نیم گذشته و به تبع آن کاهش قدرت خرید باعث شده تا تعداد معاملات استیجاری مسکن 19 درصد کاهش یابد، گفت: کاهش قدرت خرید مسکن و بالا رفتن نرخ اجارهبها باعث شده تا عدهای از مستاجران به شهرهای اطراف مهاجرت کنند.
مصطفی قلی خسروی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه تعداد معاملات مسکن کاهش یافته و بهطور متوسط در برخی مناطق کاهش قیمت مسکن رخ داده آیا نرخ اجارهبها نیز نزولی بوده است یا خیر، گفت: زمانی که قیمت مسکن افزایش مییابد نرخ اجارهبهای مسکن نیز صعودی میشود و وقتی قیمت مسکن افت میکند اجارهبها نیز نزولی خواهد شد اما اینگونه نیست که چون قیمت مسکن صددرصد افزایش یافت نرخ اجارهبها نیز صددرصد رشد کند. وی ادامه داد: قیمت اجاره تابعی از قیمت مسکن است، اما اینگونه نیست که با رشد جهشی قیمت مسکن نرخ اجارهبها نیز جهشی افزایش یابد، چراکه نرخ اجارهبها تناسبی برای خود دارد و مالکان نیز بهخوبی میدانند که اگر نرخ اجارهبها را بیش از پیش افزایش دهند واحد مسکونی آنها خالی خواهد بود. رییس اتحادیه مشاوران املاک اظهار کرد: حال که قیمت مسکن افت پیدا کرده نرخ اجارهبها نیز به تبع آن تا حدودی افت خواهد کرد؛ بنابراین گزارشی که میتوان ارایه کرد این است که در تمام مناطق نرخ اجارهبها کاهش داشته است. خسروی درباره وضعیت تعداد قراردادهای اجاره گفت: طی بازه زمانی سال گذشته تاکنون 19درصد تعداد معاملات اجاره کاهش داشته است و این کاهش تعداد معاملات اجاره میتواند به دلیل بالا رفتن قیمتها و کاهش قدرت خرید باشد. وی درباره سایر دلایل کاهش تعداد معاملات اجاره گفت: شاید یک از دلایل کاهش معاملات اجاره تمدید مدت اجاره میان موجر و مستاجر باشد، اما باید اذعان کرد عده زیادی از مستاجران در تهران به شهرهای اطراف و کوچکتر مهاجرت کردند که باعث شده تعداد معاملات اجاره کاهشی شود. براساس این گزارش، رییس اتحادیه مشاوران املاک هفته گذشته نیز اعلام کرده بود که قیمت مسکن در برخی مناطق متری 1 تا 3 میلیون تومان کاهش داشته است و تعداد معاملات نیز 78 درصد کاهش داشته است.
قیمت بلیت اتوبوس
در ایام اربعین گران نمیشود
رییس اتحادیه تعاونیهای مسافری با بیان اینکه
قرار نیست بلیت اتوبوس در ایام محرم و اربعین به مقصد پایانههای مرزی عراق تغییر کند، گفت: تمام ناوگان اتوبوسی و مینیبوسی کشور برای ارایه خدمات به زائران حسینی بسیج شدهاند و اگر استقبال بالا باشد، در این ایام از ارایه خدمات به مشتریان دایمی معذوریم و شرمنده آنها میشویم.
احمدرضا عامری در گفتوگو با ایلنا با اشاره به تمهیدات پیش بینی شده برای جابهجایی زائران در دهه اول محرم و ایام اربعین اظهار کرد: جابهجایی زائران حسینی توسط ناوگان جادهای در طول سال انجام میشود و تنها مربوط به یک ایام خاصی نیست اما در ایام اربعین تقاضا برای سفر جادهای به کشور عراق به چند برابر میرسد.
وی افزود: در ایام دهه اول محرم هم تقاضا برای سفر به کربلا وجود دارد که ناوگان جادهای به این تقاضای موجود در بازار پاسخ میدهد.
رییس اتحادیه تعاونیهای مسافری با تاکید بر اینکه آمادگی برگزاری سفرهای زائران در ایام محرم و اربعین را داریم، گفت: در حال حاضر 15 هزار و 500 دستگاه اتوبوس در ناوگان کشور فعال است که در این ایام در خدمت جابهجایی زائران هستند و سفرهای اربعین در اولویت استفاده از این ناوگان قرار دارد.
عامری تاکید کرد: تمام ناوگان اتوبوسی و مینیبوسی کشور برای ارایه خدمات به زائران حسینی بسیج شدهاند و اگر استقبال بالا باشد، در این ایام از ارایه خدمات به مشتریان دایمی معذوریم و شرمنده آنها میشویم.
وی با بیان اینکه سال گذشته دو میلیون زائر حسینی از طریق ناوگان جادهای جابهجا شدند، اظهار داشت: شلمچه، چذابه، مهران و خسروی ازجمله مرزهای فعال ایران و عراق در این ایام برای جابهجایی زائران هستند که البته مرز خسروی در طول شبانهروز بهصورت محدود فعال خواهد بود.
رییس اتحادیه تعاونیهای مسافری ادامه داد: احتمالا امسال با توجه به موضوع حذف ویزا تعداد زائران حسینی افزایش یابد که البته آماده پاسخ به افزایش تقاضای سفر به عراق هستیم.
وی از عدم افزایش قیمت بلیت اتوبوس در این ایام خبر داد و گفت: قرار نیست بلیت اتوبوس در ایام محرم و اربعین به مقصد پایانههای مرزی عراق تغییر کند. عامری با اشاره به مشکلات موجود در این ایام، در شرکتهای حمل و نقلی اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات، موضوع برنامهریزی برای برگشت زائران است بهطوری که هیچ اطلاعی از اینکه برای مثال از مرز مهران چه تعداد زائر برمیگردد، نداریم یا اینکه با برگشت حجم انبوهی از مسافران در یک روز مواجه میشویم که تنها راهکار حل و رفع این مشکل مدیریت زمان سفر توسط خود مسافران است .
وی افزود: از سوی دیگر متاسفانه مدیران و مسوولان کشور آنقدر هنر ندارند که با افزایش تقاضا، میزان خدمات را هم افزایش دهند و اساسا برنامهریزی برای برگشت تدریجی زائران وجود ندارد.