اخبار
آمادگی بیمه مرکزی برای حذف بیمهنامه کاغذی
سیدقاسم نعمتی رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی با اشاره به حرکت به سوی ارایه بیمهنامه به صورت هوشمند و الکترونیکی گفت: بیمه مرکزی آمادگی دارد تا ظرف یک سال آینده بیمهنامههای کاغذی را حذف کند. نعمتی در گفتوگو با ایبِنا با اشاره به روند بیمه مرکزی در خصوص حذف رسیدهای کاغذی و حرکت به سوی ارایه بیمهنامههای هوشمند و الکترونیکی گفت: موضوع کد یکتا از سوی بیمه مرکزی در چند سال اخیر به صورت جدی در حال پیگیری شدن است و از سویی دیگر با توجه به اینکه بیشترین پرتفوی صنعت بیمه در حوزه شخص ثالت و حوادث رانندگی است که در همین راستا از از اواسط سال گذشته کد یکتا در زمینه شخص ثالث اجرایی و عملیاتی شد و بر همین اساس نیز با برخی اقدامات فنی ساده میتوان در این بخش به سوی بیمهنامه هوشمند حرکت کرد. رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی ادامه داد: بیمه مرکزی آمادگی دارد تا کاغذ مورد استفاده در رسید بیمه را با توجه به ایجاد کد یکتا حذف کند و میتوانسته همین امروز نیز اجرایی شده باشد، اما با توجه به اینکه هنوز اجرایی نشده به دلیل برخی موارد و عدم آمادگی سایر دستگاهها است که در حال حاضر کاغذ بیمه را به عنوان سند میشناسند.وی تاکید کرد: حذف بیمهنامه کاغذی هنوز زمان خاصی ندارد، اما اعتقاد دارم در صورت مهیا شدن شرایط از سوی سایر دستگاهها و آمادگیهای لازم ظرف یکسال آینده بیمهنامههای کاغذی حذف خواهند شد.
رونمایی از سامانه شفافیت و انباره دادهها و اطلاعات بانکی
در جلسه هیات عامل بانک مرکزی، از سامانه «شاداب» رونمایی شد. در این سامانه، فرآیند اخذ و پردازش دادهها و اطلاعات بانکها در بانک مرکزی در فرآیندی سیستمی صورت گرفته و نظارت الکترونیکی بر عملیات بانکها را محقق میسازد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر عبدالناصر همتی ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته در حوزه فناوری اطلاعات و اطلاعات بانکی، بر عملیاتی نمودن کامل این سامانه و نظارت دقیق بر عملکرد بانکها در این خصوص تاکید کرد و راهبرد بانک مرکزی را سیستمی نمودن نظارت و تکیه بر دادههای صحیح عنوان نمود.
محدود شدن گردش سفتهبازی ریال
بررسی عملکرد یکساله بانک مرکزی نشان میدهد که با محدود شدن تراکنشهای بانکی هر شماره کارت ملی و هر کارت بانکی و همچنین حذف چکهای تضمینی پشتنویسی دوم، گردش سفتهبازان ریالی بهشدت محدود شده است. به گزارش ایبنا، حذف چکهای پشت نویسی دوم و محدود کردن مبلغ تراکنش هر شماره کارت ملی به ۱۰۰ میلیون تومان در روز و همچنین محدود کردن تراکنش هر کارت بانکی به ۵۰ میلیون تومان نقشی اساسی در کنترل گردش سفتهبازان در یک سال گذشته داشته است. این دو اقدام اساسی که از سوی شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی انجام شد، بطور عملی دهها هزار میلیارد تومان گردش سفتهبازانه ریال را از چرخه بازارهای مختلف بهویژه بازارهای ارز و سکه خارج کرد و امکان حمله سفتهبازانه از طریق پوزهای بانکی در کشورهای ترکیه، کانادا، عراق، افغانستان و... را بهشدت محدود کرد. همچنین در یک ساله گذشته کنترل و مدیریت گواهی سپردههای ویژه ۲۰ درصدی که از اواخر سال ۱۳۹۶ برای کنترل بازار ارز عرضه شده بود و تبدیل تدریجی آن به گواهیهای ۱۸ درصدی و جلوگیری از هجوم آن به سایر بازارها از دیگر اقدامات بانک مرکزی بوده است. رقم گواهی سپردههای ویژه ۲۰ درصدی نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود. از سوی دیگر شورای پول و اعتبار با مصوبه خود پرداخت سود روزشمار به سپردههای کوتاهمدت را لغو و آن را تبدیل به سود ماه شمار کرد. این اقدام ضمن اینکه سیالیت منابع کوتاهمدت برای عملیات سفتهبازی را بهشدت محدود کرد، همزمان موجب کاهش هزینه قیمت تمام شده پول برای بانکها شد.
ضرورت توجه بانکها به سونامی تحول دیجیتال
رییس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: اگر تحولات دیجیتال در بانکها صورت نگیرد و درک درستی از این سونامی وجود نداشته باشد به تدریج نقش بانکها تغییر خواهد کرد و رقبا جای آنها را میگیرند. به گزارش ایبِنا، علی دیواندری در سمینار آموزشی «تاثیرات تحول دیجیتال بر نظام بانکی کشور»، اظهار داشت: هیچگاه بانکها به عنوان یک کسب و کار مستقل مطرح نیستند و به دلیل اینکه سونامی به نام تحول دیجیتال در حال نزدیک شدن است سیستم بانکی نیز باید با تغییرات و تحولاتی در سرویسها و خدماتی که به مشتریان ارایه میدهد از قافله عقب نمانده و از این شرایط سربلند بیرون بیایند.وی افزود: بانکها سرویسدهنده همه خدمات در سطح فردی و تجاری هستند و هیچ انسانی در کره زمین نیست که با بانکها سر و کار نداشته باشد و بانکها نیز با سرویسهایی که به مردم ارایه میکنند موجب تسهیل زندگی آنها شده و به همین دلیل همه مردم و کسب و کارها به نحوی با بانکها در ارتباط هستند.