روی خط خبر

۱۳۹۸/۰۶/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۳۳۰۳

  روند صعودی شاخص ادامه دارد: شاخص بورس بعد از چند روز رشد چشمگیر و ورود به کانال ۳۰۵ هزار واحد، از روز سه شنبه در مسیر نزولی قرار گرفت و در آخرین روز معاملات هفته جاری با توجه به کاهش هفت هزار و ۹۱۵ واحدی، شاخص دوباره به کانال ۲۹۴ هزار و ۱۶۶ واحد بازگشت. در همین رابطه مهدی طحانی به علت کاهش شاخص بورس اشاره و بیان کرد: شاخص بورس به صورت مداوم به رشد

۴۰ درصدی دست یافت و طبیعی است که تا حدودی بازار به دلیل شناسایی سود و افزایش عرضه از سوی سهامداران روند منفی را در پیش گیرد. به گزارش ایرنا، طحانی شهریور را ماه پایانی سال مالی برخی از شرکت‌های کارگزاری و سرمایه‌گذاری دانست و گفت: بخشی از روند منفی بازار به تسویه معاملات و کاهش اعتبار کارگزاری‌ها بر می‌گردد که به نظر می‌رسد بازار تا چند روز آینده به روند عادی خود باز گردد.این کارشناس بازار سرمایه به جو سیاسی حاکم در کشور و تاثیر آن بر ریزش شاخص بورس اشاره کرد و افزود: اتفاقاتی که اخیرا در عرصه سیاست جهانی رخ داد بی‌تاثیر بر ریزش شاخص نبود که این موضوع را می‌توان به عنوان روال طبیعی بازار تلقی کرد.وی گفت: شاخص بورس در مهر ماه با توجه به ارایه گزارش ۶ ماه شرکت‌ها و نیز مسائل اقتصادی حاکم در کشور به مسیر صعودی بازمی‌گردد.

   قیمت مرجع مبنای محاسبه دامنه نوسان کل هفته: معاون بازارهای خارج از بورس فرابورس: «دلیل نوسان قیمت سهام بازار پایه، (در روزهای معاملاتی سه‌شنبه و چهارشنبه) که بیش از میزان نوسان هفتگی بوده، ناشی از مقایسه قیمت پایانی هر روز معاملاتی نسبت به قیمت معاملاتی روز قبل است، این موضوع سبب شده نوسانی بیش از میزان نوسان هفته را شاهد باشیم». به گزارش سنا، بهنام محسنی ضمن بیان مطلب بالا، در مورد دامنه نوسان و قیمت سهام و تغییرات ناموزون قیمت در بازار پایه گفت: دلیل اصلی تغییر زیاد و قابل توجه قیمت در روزهای پس از حراج روز دوشنبه، اجرای دستورالعمل جدید و نحوه محاسبه قیمت مرجع، قیمت پایه و مقایسه قیمت پایانی است. محسنی افزود: محاسبه قیمت مرجع و دامنه نوسان بر اساس قیمت ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه روز دوشنبه انجام می‌شود. قیمت نهایی ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه روز دوشنبه قیمت نهایی روز را نشان می‌دهد. به این ترتیب دوبرابر دامنه نوسان عادی اساس قیمت پایانی (تاساعت 30: 11) است.معاون بازارهای خارج از بورس توضیح داد: به این ترتیب قیمت مرجع برای محاسبه نوسان کاربرد دارد. با توجه به روز حراج که دامنه نوسان دو برابر حالت عادی است دامنه نوسان ۳ درصد حدود ۶ درصد، نوسان ۲ درصد حدود ۴ درصد و دامنه نوسان یک درصد حدود ۲ درصد محاسبه خواهد شد.محسنی با اشاره به اینکه قیمت مرجع برای محاسبه دامنه نوسان کل هفته کاربرد دارد، در مورد نحوه محاسبه و اشتباهی که ممکن است سهامداران مرتکب شوند گفت: اجازه دهید مثالی بزنم. تا ساعت ۱۱: ۳۰ دقیقه روز دوشنبه، قیمت سهامی ۱۰۰ است. اگر این نماد در محوطه زرد تابلو باشد، دامنه نوسانش ۶ درصد می‌شود. اگر قیمت پایانی حراج ۱۰۶ باشد، قیمت مرجع برای کل هفته است.او افزود: با توجه به قیمت ۱۰۶ که مرجع و دامنه نوسان مثبت و منفی ۳ درصد است، دامنه نوسان مجاز قیمتی کل هفته بین ۱۰۳ تا ۱۰۹ خواهد بود. حال همین سهم قیمت‌های پایانی مختلفی در طول هفته دارد. برای روز شنبه ۱۰۵ بوده، روز سه‌شنبه ۱۰۹، روز چهارشنبه ۱۰۳ و روز دوشنبه نیز ۱۰۶ بوده است.

معاون بازارهای خارج از بورس ادامه داد: در زمان مقایسه قیمت‌ها سامانه معاملات قیمت پایانی روز سه‌شنبه را ۱۰۹ ثبت کرده و روز قبل قیمت نهایی ۱۰۶ بوده که تغییر قیمت مثبت ۲.۸ درصد بوده است. روز چهارشنبه قیمت نهایی ۱۰۳ بوده که نسبت به روز سه‌شنبه که ۱۰۹ بوده، منفی ۵.۸ درصد نوسان داشته است. به این ترتیب قیمت‌هایی که در هر روز محاسبه و مقایسه می‌شود نسبت به روز قبل معاملاتی است نه قیمت مرجع که روز دوشنبه محاسبه شده است.محسنی با اشاره به اینکه قیمت مرجع فقط برای تعیین دامنه نوسان کاربرد دارد گفت: سهامداران باید تحلیل خود را براساس مقایسه قیمت‌ها نسبت به روز قبل معاملاتی انجام دهند تا بتوانند به درستی تصمیم بگیرند. به همین دلیل است که در برخی موارد میزان نوسان بیش از دامنه نوسان هفتگی بوده و در برخی موارد نیز بسیار کمتر از حد دامنه نوسان مجاز بوده است.

  اعمال محدودیت بر معاملات «تسه» دو بانک: مدیر عملیات بازار فرابورس با صدور اطلاعیه‌ای محدودیت‌های معاملاتی گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن دو بانک مسکن و بانک ملی را اعلام کرد. به گزارش ایبِنا، در اطلاعیه صادر شده آمده که با توجه به مصوبه ۲۸ مهر ماه ۹۴ شورای پول و اعتبار، موارد ذیل در خصوص اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن بانک مسکن اعمال می‌شود. بر این اساس، محدودیت زمانی عدم فروش توسط خریداران در کلیه نمادهای معاملاتی اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن به مدت ۴ ماه است و محدودیت عدم فروش توسط خریداران اوراق برای نمادهای اوراق گواهی که فقط چهار ماه تا پایان معاملات آن در بازار فرابورس باقی مانده، اعمال نمی‌شود. به همین دلیل در این مقطع زمانی، نمادهای معاملاتی «تسه ۹۶۰۷، تسه ۹۶۰۸، تسه ۹۶۰۹ و تسه ۹۶۱۰» مشمول محدودیت مذکور نیست.همچنین در خصوص اوراق گواهی صادره بانک مسکن محدودیت ورود سفارش خرید و انجام معامله به میزان حداکثر ۱۶۰ ورقه برای هر کد معاملاتی در هر جلسه معاملاتی است و متقاضیان خرید باید محدودیت‌های مذکور را در خصوص ورود سفارشات خرید و معاملات انجام شده رعایت کنند و تخطی از پیام ناظر بازار و مورد سفارش یا خرید بیش از سقف مجاز می‌تواند منجر به ابطال کلیه معاملات و حذف سفارش‌های ثبت شده و ارجاع موضوع به مرجع رسیدگی به تخلفات شود.