کاهش اندک نرخ ارز و طلا
گروه بانک و بیمه |
قیمت ارز که روز شنبه ثابت بود روز یکشنبه 14 مهر 98 با کاهش همراه شد و قیمتها در بازار ارز و طلا نسبت به روز شنبه کاهش یافت. البته این میزان کاهش اندک بوده و متاثر از کاهش نرخ دلار بوده است. روز یکشنبه قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی 1505 دلار و نرخ دلار در بازار آزاد و معاملات نقدی به 11430 تومان رسید.
به گزارش«تعادل»، صرافیهای مجاز بانک مرکزی نیز قیمت خرید دلار را ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و قیمت فروش آن را ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کردهاند که نسبت به روز گذشته ۵۰ تومان کاهش یافته است.این صرافیها هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان میخرند و ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان میفروشند.در سامانه سنا نیز نرخ لحظهای دلار به 11400 و نرخ یورو به 12600 تومان رسید. سامانه سنا برای روز شنبه نیز نرخ میانگین ارزهای معامله شده برای دلار را 11387، لیر ترکیه 2085، یورو 12565، درهم 3120، پوند 14018 یوآن 1614 تومان اعلام کرد. بانکها روز (۱۴ مهرماه) هر دلار امریکا را ۱۱ هزار و ۳۰۷ تومان و هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۴۷۲ تومان میخرند. قیمت خرید هر پوند انگلیس در بانکها نیز ۱۳ هزار و ۹۵۴ تومان است.قیمت ارز مسافرتی در بانکها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است؛ بهطوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانکها ۱۲ هزار و ۶۸۲ تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد به حدود ۱۳ هزار تومان میرسد.روز یکشنبه قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی 1505 دلار و 20 سنت اعلام شد که اندکی ارزان شده است. به تبع آن قیمتها در بازار داخلی با کاهش همراه شد؛ بهطوریکه قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار چهار میلیون و ۸۰۰۰ تومان است که ۲۰۰۰ تومان نسبت به روز گذشته کاهش قیمت دارد.سکه تمام بهار طرح قدیم نیز بدون تغییر قیمت، سه میلیون و ۹۹۰ هزار تومان مانده است. اما نیمسکه ۱۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده و دو میلیون و ۳۰ هزار تومان فروخته میشود. در این میان سکه طرح قدیم 3 میلیون و 990 هزار، و ربع سکه بدون تغییر مانده و یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان قیمت دارد. همچنین سکه یک گرمی ۸۵۰ هزار تومان است که تغییر قیمتی نداشته است. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با کاهش هزار تومانی قیمت، ۴۰۸ هزار تومان در طلافروشیها داد و ستد میشود و مظنه هر مثقال طلای 17 عیار یا آبشده 1 میلیون و 767 هزار تومان معامله میشود. بازار ارز در این روزها به ثبات پایداری رسیده بهطوریکه حدود یکماه است که نرخ دلار و یورو در محدود ۵۰ تا ۱۰۰تومان نوسان داشته و در بسیاری از روزها نیز بدون تغییر مانده است.بر این اساس نرخ هر دلار امریکا با ۵۰تومان کاهش برای فروش ۱۱۴۰۰ و برای خرید ۱۱۳۰۰تومان است.قیمت یورو نیز با همین مقدار کاهش به ۱۲۶۰۰تومان برای فروش و ۱۲۵۰۰تومان برای خرید رسید. در بازار ارز روز یکشنبه قیمتها کاهشی بود؛ به گونهای که قیمت ارز در صرافیهای مجاز بانک مرکزی نسبت به روز گذشته ۵۰ تومان کاهش یافت و قیمت خرید دلار ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و قیمت فروش آن ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان بود.همچنین این صرافیها هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریدند و ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان فروختند.
ذخایر ارزی هند رکورد زد
از سوی دیگر، ذخایر ارزی هند تا پایان ماه سپتامبر به بالاترین سطح تاریخ خود رسید.به گزارش بیزینس ایندیا، بانک مرکزی هند در گزارش جدید خود از وضعیت ذخایر این کشور اعلام کرد که هند تا پایان ماه سپتامبر ۴۳۳.۵۹ میلیارد دلار ذخیره ارزی و طلا داشته است که بالاترین رکورد ثبتشده ذخایر ارزی در این کشور محسوب میشود. این رکورد شکنی تازه به دنبال افزایش ۵.۰۲ میلیارد دلاری ذخایر در طی ماه سپتامبر رخ داده است. از مجموع ذخایر ارزی فوق، ۴۰۱.۶۲ میلیارد دلار به شکل ارز خارجی و ۲۶.۹۵ میلیارد دلار را طلا تشکیل داده است.
شاکتیکانتا داس، رییس بانک مرکزی هند در نشست خبری خود به مناسبت این رکوردشکنی گفت که هند بین ماههای آوریل تا اکتبر، ۲۱.۷ میلیارد دلار به ذخیار طلا و ارز خود افزوده است. ذخایر ارزی هند بیشتر از همه بر حسب دلار بوده است و به ترتیب یورو، پوند و ین ژاپن در ردههای دوم تا چهارم ذخایر ارزی قرار داشتهاند.میزان ذخایر ارزی به شکل حق برداشت مخصوص از صندوق بینالمللی پول بر خلاف ذخایر ارز و طلا کاهشی بوده است و با 7 میلیون دلار کاهش به ۱.۴۲۸ میلیارد دلار رسیده است. همچنین طبق اعلام بانک مرکزی هند، ذخایر ارزی هند نزد صندوق بینالمللی پول با ۱۷ میلیون دلار کاهش به ۳.۶۰۶ میلیارد دلار رسیده است.انتشار خبر رکوردشکنی ذخایر ارزی هند باعث تقویت ارزش پول ملی این کشور در معاملات ارزی شد تا جایی که هر دلار امریکا به ۷۰.۸۴ روپیه، هر یورو به ۷۷.۷۸ روپیه، هر پوند انگلیس به ۸۷.۳۷ روپیه و هر فرانک سوییس به ۷۱.۱۵ روپیه کاهش یافتند. همچنین ارزش روپیه به ۱.۵۰۹۶ ین ژاپن رسید.به گفته رویترز، به دنبال افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی، هند در ماه سپتامبر ۲۶ تن طلا وارد کرده است که پایینترین میزان واردات ماهانه این کشور در طول سه سال اخیر محسوب میشود. این رقم در مقایسه با سپتامبر سال گذشته ۶۸ درصد کاهش داشته است.
عدم استقبال از رمزارز دیجیتال
درگاه پرداخت الکترونیک PayPal نخستین شرکت فعال در حوزه مالی بود که اعلام کرد از رمزارز دیجیتال لیبرای فیسبوک پشتیبانی نخواهد کرد.به گزارش ایسنا، بعد از آنکه بانکهای حاضر در شورای مشاوره فدرال (FAC) پروژه رمزارز دیجیتال توسعه داده شده توسط فیسبوک را به عنوان یک تهدید برشمردند و عنوان کردند که لیبرا توانایی و پتانسیل ایجاد سیستم بانکداری سایه را دارد که منجر به کاهش بالقوه در حسابهای سپرده همچنین کاهش حجم پرداختهای بانکی خواهد شد، شرکت PayPal به عنوان یکی از بزرگترین درگاههای پرداخت الکترونیک در جهان، اعلام کرد که از این رمزارز پشتیبانی نخواهد کرد و این بدان معناست که کاربران و مشترکان قادر نخواهند بود از لیبرا برای پرداختهای الکترونیک خود استفاده کنند.بر اساس گزارش گاردین، PayPal به تازگی تصمیم گرفته که درحال حاضر از پشتیبانی لیبرا صرف نظر کند و بدینترتیب از شرکت در انجمن حمایت از آن نیز خارج شود.این در حالی است که در ادامه بیانیه این شرکت ذکر شده است: ما با این حال، از انگیزههای فیسبوک برای ارایه لیبرا استقبال خواهیم کرد و بسیار مشتاقانه در انتظار موفقیت آن در آینده خواهیم نشست.
برخی از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که با اقدام و تصمیم اخیر شرکت PayPal برای خروج و عدم پشتیبانی از لیبرا، برخی دیگر از شرکتهای بزرگ تکنولوژی و فعال در حوزههای مالی نظیر اوبر، اسپاتیفای، ویزاکارت و مسترکارت نیز تصمیم خواهند گرفت که همین کار را کنند و بدینترتیب این احتمال وجود خواهد داشت که به زودی آنها نیز اعلام کنند که لیبرا را به نوعی تحریم خواهند کرد و امکان مبادلات مالی از طریق این رمزارز را به کاربران و مشترکان خود نخواهند داد.به نظر میرسد که مدیرعامل اپل مخالف ورود این غول تکنولوژی به حوزه رمزارزهای دیجیتال است و نمیخواهد به گرفتاری و درگیریهای فیسبوک در ارایه رمزارز لیبرا دچار شود.
به گزارش ایسنا، تیم کوک، مدیرعامل شرکت اپل، به تازگی در مصاحبه و گفتوگویی با روزنامه Les Echos درخصوص رمزارزهای دیجیتال و تمایل این غول تکنولوژی به این حوزه اظهارنظر کرده و گفته که مخالف صد در صدی ورود و دخالت اپل و سایر شرکتهای خصوصی و تکنولوژی به حوزههای مالی و اقتصادی کلان است.وی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به تلاش فیسبوک برای ورود به حوزههای مالی کلان، خاطرنشان کرد: من بر این باورم که شرکتهای خصوصی نباید وارد حوزههایی که تحت کنترل و نظارت دولت کشورهای مختلف است، شده و با نفوذ به آن، به دنبال کسب قدرت و سهام بیشتر باشند. به نظر من، شرکتهای خصوصی از راههای دیگری که به حوزههای دولتی وارد نمیشود، باید برای خود اعتبار و قدرت به دست بیاورند.بر اساس گزارش بیزینس اینسایدر، وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال ورود اپل به حوزههای مالی و ارایه رمزارزهای دیجیتال وجود دارد یا خیر، بسیار قاطعانه گفت: «نه» و از سایر شرکتهای تکنولوژی همچون فیسبوک نیز درخواست کرد که به منظور جلوگیری از به دردسر افتادن، پای خود را از حوزههای مالی کلان همچون رمزارز بیرون بکشند.فیسبوک در طول یک سال اخیر تلاشهای گسترده و بیوقفهای به منظور ارایه و معرفی رمزارزی تحت عنوان لیبرا کرده است که در ماههای گذشته تحتتاثیر اثرگذاری بر سیاستهای پول ملی کشورها بهشدت از سوی مقامات دولتی و نهادهای قانونگزاری با مخالفت و مشکلات متعددی روبرو شده است. با اینکه گفته شده است لیبرا در سال ۲۰۲۰ میلادی ارایه و عرضه خواهد شد، اما به نظر میرسد که قانونگذاران ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا بارها خواستار توقف آن شدهاند.