پیشنهاد 3 راهکار برای کمک به مستاجران کم‌درآمد

۱۳۹۸/۰۷/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۴۷۲۱

فردین یزدانی، کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه دولت باید تولید مسکن استیجاری را در کشور راه‌اندازی کند، گفت: دولت باید با اجرای برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت از رشد بیش از حد اجاره‌نشینی خودداری کند.

یزدانی در گفت‌وگو با فارس گفت: دولت در راهکار بلندمدت باید به تولید مسکن استیجاری در کشور و واگذاری آن در بلندمدت به مردم توجه کند.

وی با تاکید بر اینکه دولت می‌تواند با اعطای زمین، وام ساخت و توجه به سرمایه‌گذاران مسکن استیجاری را گسترش دهد، اظهار کرد: دولت می‌تواند با پرداخت سوبسید اجاره کمک بزرگی به اقشار کم درآمد و اجاره‌نشین جامعه کند.یزدانی تاکید کرد: دولت همانند دهه 80 که اقدام به پرداخت وام قرض‌الحسنه به خانواده‌های کم درآمد و اجاره‌نشین کرد، مجدداً از این اقدام رونمایی کند و از رشد بیش از حد اجاره‌نشینی جلوگیری کند.وی افزود: دولت برای شناسایی مستأجران واقعی به منظور اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه می‌تواند از بانک اطلاعات وزارت رفاه، کمیته امداد و سازمان بهزیستی استفاده کند.به گفته وی، دولت می‌تواند در راهکار کوتاه‌مدت واحدهای مسکونی مهر بدون متقاضی را به مستأجران واگذار کند.این کارشناس اقتصاد مسکن ادامه داد: دولت به هر حال باید در کنار اقدامات کوتاه‌مدت برای بازار اجاره‌نشینی راهکار بلندمدت بیندیشد و تولید مسکن استیجاری را گسترش دهد. دولت می‌تواند با ارایه بسته تشویقی به انبوه‌سازان این برنامه را در کشور گسترش دهد.

به گزارش فارس به تازگی محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط فعلی، برخی از دهک‌های درآمدی امکان خرید مسکن را در میان مدت و حتی بلندمدت هم ندارند که برای حل مشکل این افراد که متاسفانه در جامعه کم هم نیستند ساماندهی نظام اجاره‌داری در دستور کار است، گفت: راه‌اندازی اجاره‌داری حرفه‌ای در سه فاز قابل انجام است به‌طوری که اجاره بلندمدت با همراهی خیرین و ارگان‌های حمایتی، واحدهایی احداث می‌شوند و در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد که این طرح در کلان‌شهرها اجرا خواهند شد.

وی با بیان اینکه ایجاد شرکت‌هایی که کار آنها

اجاره‌داری حرفه‌ای است نیز در دستور کار قرار دارد گفت: راه‌اندازی اجاره‌داری حرفه‌ای نیازمند اصلاح آیین‌نامه است.محمودزاده با تاکید بر اینکه راه‌اندازی اجاره‌داری حرفه‌ای نیازمند اصلاح آیین‌نامه است، گفت: پیش‌تر در قانون ساماندهی اعلام شده بود که پنج سال اجاره‌داری انجام شود و بعد از آن اجازه فروش داده شود. در اصلاح این بند قانونی از قانون ساماندهی اجازه فروش را نمی‌دهیم. چون سازنده پیش فروش می‌کند و هدف قانون محقق نمی‌شود.

بر اساس این گزارش، وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد نوع دوم و سوم اجاره داری را مثل اجاره داری کوتاه‌مدت ساماندهی کند به‌طوری‌که در اجاره داری کوتاه‌مدت هدف افرادی باشند که با پس انداز امکان صاحب‌خانه شدن را پیدا می‌کنند و در این بخش شرکت‌های اجاره داری وارد می‌شوند.