ایرانشهر
کاهش سفرهای خارجی از فرودگاه امام (ره)
تحولات بازار ارز سفرهای خارجی را به سمت سفرهای ضروری و حذف سفرهای خارجی تفریحی سوق داده است. در ۶ماهه اول امسال نسبت به ۶ ماه اول سال ۹۶ تعداد پروازهای فرودگاه امام ۲۶.۲درصد و تعداد مسافران ۲۰.۶درصد کاهش یافته است. به گزارش مهر، فرودگاه امام خمینی (ره)، برخی آمار پروازی این فرودگاه در ۶ ماه نخست سال جاری را اعلام کرد که بر اساس آن ٢٣ هزار و ٢٢١ پرواز در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) انجام شده و ٣ میلیون و ٩۶۵ هزار و ٣٠٧ مسافر با این پروازها جابهجا شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل (۶ ماهه نخست ۹۷) بر اساس آمارهای منتشره از سوی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، ۲۷ هزار و ۵۶۹ پرواز در فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شده و ۴ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۷۰ مسافر از طریق این فرودگاه جابهجا شدهاند. بنابراین در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد نشست و برخاست هواپیماها، کاهش ۱۵.۷ درصدی و از نظر تعداد مسافر کاهش ۸.۵ درصدی رخ داده است. بر اساس آنچه فرودگاه امام خمینی (ره) در سال ۹۶ اعلام کرده بود، در ۶ ماهه نخست سال ۹۶ در این فرودگاه ۳۱ هزار و ۵۰۰ پرواز انجام شده بود که نسبت به مدت مشابه سال قtبل از آن (۶ ماهه ۹۵) رشد ۱۱ درصدی داشته است. همچنین در این بازه زمانی (۶ ماهه ۹۶) ۵ میلیون مسافر از فرودگاه امام خمینی (ره) تردد داشتهاند که نسبت به ۶ ماهه سال ۹۵، افزایش ۱۵.۵ درصدی داشته است.
پیشنهاد احداث ساختمانهای سبز
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی احداث ساختمانهای سبز را عامل افزایش بهرهوری در صنعت ساخت و ساز و کاهش مصرف انرژی در بخش ساختمان دانست. به گزارش مهر، محمد شکرچیزاده در نشست خبری دومین کنفرانس بینالمللی صنعت ساخت گفت: یکی از مباحث مورد بحث در این کنفرانس شهر و جامعه پایدار است. در مبحث ۱۹ مقررات ملی، ساختمانها از نظر میزان انرژی به گروههای مختلفی تقسیم میشوند که هر کدام از این گروهها با توجه به نوع کاربری ساختمان و محل قرارگیری در نقاط مختلف کشور و دیگر پارامترها تعیین میشوند. پس از تعیین گروه ساختمانی میزان صرفه جویی در آن مشخص شده و متناسب با آن باید طراحی ساختمان صورت پذیرد. وی تصریح کرد: بهینهسازی مصرف حاملهای انرژی علاوه بر رعایت نکات صرفهجویی نیازمند توجه به اصول فنی مهندسی در ساخت و سازها است. شکرچیزاده عنوان کرد: ساختمان سبز ساختمانی است که شما بتوانید در مرحله طراحی، اجرا و نگهداری مبانی محیط زیست و توسعه پایدار را در آن لحاظ کنید.
وی افزود: اگر بتوانیم در مرحله طراحی از روشهایی استفاده کنیم که بر اساس حداقل مصرف انرژی و حداقل صدمه زدن به محیط زیست و همچنین حداکثر بهره وری باشد و این روشها چه در مرحله ساخت و چه اجرا مورد توجه قرار گیرد، میتوان به یک ساختمانی تحت عنوان ساختمان پایدار و سبز دست یافت؛ ضمن اینکه در کنار این موارد و مهمتر از آنها، دستیابی به شهر و جامعه پایدار است.
واگذاری ۹۹ساله زمین در طرح ملی مسکن
وزیر راه و شهرسازی با بیان جزییاتی از طرح ملی مسکن گفت: نذر نکردهایم زمین را در اختیار عدهای کاسب بگذاریم. در وزارت راه و شهرسازی تکلیف قانونی داریم که مردم را خانهدار کنیم.
به گزارش تسنیم، محمد اسلامی با بیان اینکه «در طرح ملی مسکن هدف ما جامعه فاقد مسکن هستند تا زمینه تأمین آن فراهم آید»، اظهار کرد: ثبتنام این طرح از چهارشنبه به 10 استان تسری یافت. ساختوسازها در استانهای مختلف آغاز شده و مساله مهم این است که جامعه هدف بهصورت دقیق شناسایی و ثبتنام شوند تا اقدامات غربالگری صورت گیرد. وی با اعلام اینکه در برخی شهرها کار به خود مردم واگذار میشود، افزود: پروژههایی را به شرکتهای سازنده واگذار کردهایم و طبق زمانبندی تعیینشده، مردم قادرند مسکن خود را در زمان مورد نظر ابتیاع کنند. اسلامی درباره نقش بنیاد مسکن در اجرای این طرح تصریح کرد: عدهای از پشتیبان مهندسی بنیاد مسکن و تسهیلات بانکی بهره میبرند؛ همچنین در برخی شهرها زمین در اختیار مردم گذاشته میشود و پروژههای نوع سوم توسط شرکتهای بزرگ احداث و به مردم واگذار میشود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: متأسفانه عدهای با نام کارشناس از تریبونهای مختلف در صداوسیما صحبت میکنند؛ اما ما انتظار داریم کسانی که اظهارنظر میکنند بر اساس دانسته و اطلاعات واقعی باشد. اسلامی با ابراز «ما قصد نداریم کار جدیدی انجام دهیم و هرآنچه مدنظر است در قانون ساماندهی زمین و مسکن بهوضوح روشن شده است»، اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی نیز در این روند دخالت دارد؛ به عنوان طرف مشارکت قرارداد را امضا و ضوابط را تعیین میکنیم؛ اما نذر نکردهایم زمین را در اختیار عدهای کاسب بگذاریم. ما تکلیف قانونی داریم که مردم را خانهدار کنیم و از این رو، وزارت راه طبق شیوهنامه در این حوزه مشارکت میکند. همچنین در مدلی دیگر زمین را 99 ساله واگذار میکنیم و بر اساس غربالگری قشر متقاضی، اقدامات نرمافزاری را صورت داده تا ارایه مسکن را متناسب با جامعه هدف پیش بریم.
وی تأکید کرد: برخی توقع دارند وزارت راه زمین را واگذار کند و خودشان اقدام کنند، در حالی که وزارت راه باید اعمال نظارت کند تا مطمئن شود مردم خانهدار میشوند.