عوامل رشد شاخص در هفته گذشته
فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعالان اقتصادی و کارآفرینان برتر کشور و توصیه ایشان به حمایت از تولید و سرمایهگذاریهای مولد، نقطه عطف و عامل توسعه بازار سرمایه است. به گزارش سنا، سید مصطفی صفاری ضمن بیان مطلب فوق گفت: طی ماه گذشته چند رویداد بازار سرمایه کشور را تقویت کرد. گزارش تولید و فروش آبان ماه شرکتها نشان داد ناشران بورسی و عمده بنگاههای بزرگ اقتصادی نسبت به مدت مشابه سال قبل تولید و فروش بالاتری داشتند و از فضای تحریم عبور کردهاند. وی ادامه داد: علاوه بر افزایش فروش و تولید شرکتها، رکود و افزایش ریسک در سایر بازارها همچون طلا و ارز نیز عامل دیگر افزایش تمایل سرمایهگذاران برای ورود به بازار سرمایه بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به بودجه سال آینده افزود: بخشی از منابع مالی دولت امسال باید از طریق اوراق مشارکت تامین شود و همین موضوع عامل ورود پولهای جدید به بازار سرمایه است. او که مدیرعامل یک شرکت سبدگردان است، با بیان اینکه تجدید ارزیابی داراییها، اختلاف نرخ ارز و معافیتهای مالیاتی شرکتهای تولیدی در بودجه، اخبار مثبتی است که طی چند روز گذشته بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داده و هیجان مثبت در بازار ایجاد کرد.
مصطفی صفاری ضمن بیان اینکه هم دولتمردان و هم مردم تمایل دارند که بازار سرمایه با رشد مواجه باشد، افزود: هرقدر به انتهای سال نزدیکتر شویم، سودآوری و عملکرد شرکتها بیشتر میشود و اگر بتوانیم اثر بودجهای را نیز در شرکتها مدیریت کنیم، شاخص تا پایان سال به ۴۰۰ هزار واحد نیز میرسد. وی با تاکید بر اینکه درحال حاظر بازار سرمایه شاهد سیگنال منفی نیست، افزود: تنها ریسک فعلی اثر بودجه بر شرکتها است و صرف نظر از آن بازار روند مثبتی را طی میکند و حجم معاملات نیز از شرایط خوب بورس حکایت دارد. صفاری افزود: البته برخی نهادهای مالی که به نقدینگی نیاز دارند در ماه پایانی سال عرضهها گسترده انجام میدهند و مانع رشد شاخص میشوند. به نظر من اینجا باید فعالین و مدیران بازار مانند بازار پایه فرابورس یک قاعده تعیین کنند و معاملات سهامداران بالای یک درصد واضح و به شکل بلوکی انجام شود. وی ادامه داد: سهامداران کوچک به سختی وارد بازار شده و سهامداران بزرگ نباید کوچکترها را فراری دهند. عرضههای شدید برخی صندوقها ریسک بزرگی است که هر سال ما در زمستان شاهد آن بودیم.
این صاحب نظر در حوزه بازارهای مالی با اشاره به اینکه بازار سهام بازاری برای پس انداز بیش از یک سال است و باید با رویکرد بلندمدت به آن وارد شد، افزود: بارها به سرمایهگذاران تازه وارد و غیر متخصص توصیه شده حتما از طریق نهادهای مالی دارای مجوز مثل صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای سبدگردان به بازار سرمایه وارد شوند. شاخص کل بورس تهران نشاندهنده بازدهی بینظیر بورس کشور است و این رفتارهای هیجانی، داد و ستد مبتنی بر شایعات و تصمیمات غیر تخصصی است که زیان سرمایهگذاران را به همراه دارد.