جزییات ۲۵۰ هزار میلیارد تومان منابع و مصارف هدفمندی

۱۳۹۸/۰۹/۲۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۹۳۵۹
جزییات ۲۵۰ هزار میلیارد تومان منابع و مصارف هدفمندی

سخنگوی ستاد بودجه ۹۹ گفت: بافرض افزایش دو درصدی مصرف کل فرآورده‌های نفتی و با احتساب درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین، میزان فروش داخلی فرآورده‌های نفتی ۷۷ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

مژگان خانلو در گفت‌وگو با مهر درباره وضعیت هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: به استناد قانون هدفمندکردن یارانه‌ها منابع حاصل از اجرای قانون مذکور در قالب تبصره (۱۴) ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور درج شده است که شامل منابع حاصل از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی، دریافتی حاصل از فروش صادراتی فرآورده‌های نفتی (پس از کسر مابه‌التفاوت خوراک تحویلی و فرآورده‌های نفتی دریافتی از پالایشگاه‌ها)، دریافتی حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی، دریافتی حاصل از فروش برق مشترکین، منابع حاصل از سوخت نیروگاه‌ها، منابع حاصل از فروش خوراک میعانات گازی واحدهای پتروشیمی و منابع حاصل از فروش آب می‌شود.

سخنگوی ستاد بودجه ۹۹ با اشاره به منابع حاصل از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی گفت: با فرض افزایش دو درصدی مصرف کل فرآورده‌های نفتی نسبت به سال جاری و با احتساب درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین، میزان فروش داخلی فرآورده‌های نفتی ۷۷ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین به میزان ۳۱ هزار میلیارد تومان در بخش جداول مصرف تبصره مذکور به‌طور کامل به طرح حمایت معیشتی خانوار اختصاص داده شده است.

وی به دریافتی حاصل از فروش صادراتی فرآورده‌های نفتی اشاره کرد و ادامه داد: با عنایت به تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس و افزایش خوراک پالایشگاه‌ها و صرفه‌جویی حاصل از مدیریت مصرف داخلی بنزین و با احتساب تفاوت نرخ تسعیر ارز صادراتی، میزان درآمد حاصل از فروش فرآورده‌های صادراتی تقریبا ۲ برابر سال جاری به میزان ۸۸ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

خانلو با اشاره به دریافتی حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی افزود: با عنایت به اصلاح نرخ سوخت واحدهای پتروشیمی به استناد بند (ک) تبصره (۱) ماده واحده قانون بودجه سال جاری و پیش‌بینی افزایش میزان فروش گاز طبیعی، دریافتی این بخش از منابع با ۲۵ درصد رشد به میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. وی در مورد دریافتی حاصل از فروش برق مشترکین هم گفت: با عنایت به عدم تغییر فروش برق این بخش از منابع صرفاً با احتساب افزایش میزان فروش برق به مشترکین با ۱۵ درصد رشد معادل ۲۴ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

خانلو با اشاره به منابع حاصل از سوخت نیروگاه‌ها تصریح کرد: با عنایت به اینکه هر گونه تغییر در قیمت سوخت نیروگاه‌ها منجر به افزایش قیمت فروش برق به مشترکین می‌شود، لذا برای سال ۱۳۹۹ نیز همانند تصمیمات متخذه در آیین‌نامه اجرایی تبصره (۱۴) قانون بودجه سال جاری، نرخ ۵۰ ریال (به جای ۲۱۱ ریال مبنای پیش‌بینی لایحه بودجه سال ۱۳۹۸) برای هر لیتر فرآورده و هر مترمکعب گاز طبیعی که به عنوان سوخت نیروگاه‌ها تحویل می‌شود، منظور شده است که درآمد این بخش در سقف ۴۲۵ میلیارد تومان تنظیم شده است.

سخنگوی ستاد بودجه ۹۹ به منابع حاصل از فروش خوراک میعانات گازی واحدهای پتروشیمی اشاره کرد و گفت: با احتساب فروش روزانه ۱۳۰ هزار بشکه به قیمت ۹۵ درصد فوب خلیج فارس، پیش‌بینی منابع حاصله حدود ۲۵۹۰۰ میلیارد تومان در ردیف (۶) منابع جدول تبصره مذکور درج شده است.

وی در مورد منابع حاصل از فروش آب نیز اظهار داشت: با توجه به عدم تغییر قیمت فروش در سقف ۳۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

خانلو تاکید کرد: در مجموع منابع حاصل از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه با مفروضات مذکور معادل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برآورده شده است.

  جزییات مصارف ۲۵۰ هزار میلیاردی هدفمندی یارانه‌ها

این مقام مسوول در ادامه به مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: مصارف در دو بخش طبقه‌بندی شده است که بخش اول مصارف به استناد قانون هدفمندکردن یارانه‌ها و قانون مالیات بر ارزش افزوده و تبصره‌های لایحه بودجه، ۹۸۶۰۰ میلیارد تومان از منابع هدفمندسازی یارانه‌ها برای پرداخت‌های عوارض، مالیات بر ارزش افزوده و بازپرداخت تعهدات ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و سایر هزینه‌های حمل و نقل و توزیع فرآورده‌های نفتی و تولید و انتقال و توزیع و فروش آب، برق و گاز و سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی نفت از منابع هدفمندسازی پیش‌بینی شده است.

وی افزود: بخش دوم مصارف در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها به پرداخت ۴۲۸۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی (بدون تغییر نسبت به سال جاری)، ۳۱ هزار میلیارد تومان پرداخت طرح حمایتی معیشت خانوارها، ۱۲۱۰۰ میلیارد تومان بابت یارانه نان و خرید تضمینی گندم، ۱۵۵۵۰ میلیارد تومان بابت کاهش فقر مطلق و اجرای قانون حمایت از معلولین و تبصره ذیل ماده (۳۸) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، ۵۲۰۰ میلیارد تومان به طرح تحول سلامت، ۵۵۲۵ میلیارد تومان به حق بیمه سهم دولت اقشار خاص از جمله رانندگان حمل و نقل درون و برون شهری و قالیبافان، ۱۰۲۰۰ میلیارد تومان به اشتغال و حمل و نقل ریلی و مسکن و نهاده‌های کشاورزی و ۲۹۲۰۰ میلیارد تومان هم به استناد بند (ب) ماده (۳۹) ‌قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ایجاد شفافیت در مصارف قانون هدفمندکردن یارانه‌ها درج شده است.

سخنگوی ستاد بودجه ۹۹ گفت: همچنین با احتساب بخشی از مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد به میزان ۳۴۰۰ میلیارد تومان مندرج در ردیف (۲۵) جدول مصارف هدفمندی، در مجموع ۳۲۶۰۰ میلیارد تومان در قالب ستون یارانه‌ها ذیل برنامه‌های اجرایی دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط درج شده است.

خانلو تاکید کرد: در مجموع مصارف مربوط به قانون هدفمندکردن یارانه معادل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برآورده شده است.