بنزین، مقصر آلودگی هوا نیست!
بیژن نامدار زنگنه که روز گذشته در مراسم نکوداشت وزیر سابق جهاد کشاورزی حاضر شده بود، باز هم به سراغ صحبتهای بنزینی رفت و سعی بر رد اتهام از این محصول به عنوان مقصر اصلی آلودگی هوا کرد و برای اظهارات خود به برآوردهای سازمان حفاظت محیط زیست از کیفیت سوخت در آلودگی هوای تهران اتکا کرد که برمبنای آن این سهم ناچیز عنوان شده است.
وزیر نفت در این مراسم در پاسخ به این سوال که چه میزان از آلودگی هوای تهران و دیگر کلانشهرها مربوط به کیفیت بنزین تولید شده در کشور است، عنوان کرد: براساس اعلام سازمان حفاظت محیط زیست سهم کیفیت سوخت در آلودگی هوای تهران ناچیز است. البته نوع بنزین مساله اصلی در آلودگی هوا نیست بلکه آلودگیای که موتورسیکلتهای غیراستاندارد در کشور ایجاد میکنند بهاندازه هفت برابر خودروها است که تعداد این نوع از موتورسیکلتها نیز زیاد است.
وی اظهار داشت: طرح جامعی برای آلودگی باید اجرا شود و تنها کیفیت بنزین مطرح نیست بهطوری که در حال حاضر در بسیاری از شهرهای کشور بهویژه کلانشهرها بنزین و گازوئیل یورو توزیع میشود.
آنطور که ایلنا نوشته است، زنگنه در ارتباط با نتایج سهمیهبندی بنزین گفت: این امر باعث کاهش مصرف 20 میلیون لیتری بنزین شده است هرچند که این رقم تثبیت شده نیست و مشخص نیست که تا کی ادامه مییابد و بهطور قطع تا ابد این صرفهجویی باقی نخواهد ماند. عمده بنزین به دستآمده از صرفهجویی صادر میشود. وی ادامه داد: با سهمیهبندی بنزین تقاضا برای مصرف سوخت جایگزین گاز افزایش یافته است که این موضوع برای ما بسیار ارزشمند بهحساب میآید زیرا بهنظر بنده سوخت ملی ایران گاز طبیعی است که باید بهصورت سیانجی در خودروها مصرف شود.
قیمت گازوئیل و سیانجی افزایش نمییابد
زنگنه گفت: طرح 1500 میلیارد تومانی وام برای سیانجی کردن خودروهای عمومی در حال عملیاتی شدن بوده و قراردادهای آن بسته شده است. در مرحله اول این طرح برای خودروهای عمومی خواهد بود و در مرحله بعدی خودروهای غیرعمومی را نیز شامل میشود و تمهیداتی برای آنها اندیشیده شده است تا بتوانند گازسوز شوند.
وی در پاسخ به اینکه «چه تمهیداتی برای افزایش جایگاههای سوخت سیانجی در دستور کار دارید؟» گفت: در حال حاضر تا دو برابر مقدار مصرف را با جایگاههای سوخت گاز طبیعی موجود در کشور میتوانیم پاسخ دهیم اما بهدنبال توسعه جایگاهها و ایجاد جایگاههای جدید هستیم.
وزیر نفت همچنین در خصوص گاز طبیعی الپیجی برای خودروها گفت: در صورتی که مطمئن شویم که تعدادی از خانوارهای کشور که دسترسی به لولهکشی گاز ندارند و از کپسول استفاده میکنند بهتعداد کافی کپسول به آنها میرسد برای مابقی الپیجی باقیمانده برنامهریزی میکنیم.
زنگنه اعلام کرد: دولت هیچ برنامهای برای تغییر قیمت گازوئیل ندارد و این محصول کماکان بهنرخ سابق توزیع خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت سیانجی بعد از افزایش قیمت بنزین نیز تغییر خواهد یافت گفت: دولت برای افزایش قیمت این محصول نیز هیچ برنامهای ندارد و در بودجه نیز این افزایش قیمت دیده نشده است و فکر نمیکنم کسی دنبال گران کردن این محصول باشد.
وزیر نفت گفت: بهتر است که فاصله قیمت سیانجی و بنزین زیاد باقی بماند تا تمایل برای گازسوز کردن خودروها بیشتر شود.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با سهمیه قایقهای صیادی و اینکه تعیین سهمیه 400لیتری کفاف این قایقها را نمیدهد تصریح کرد: سهمیه بنزین در کارگروهی متشکل از وزارت نفت، وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه تعیین میشود و وقتی میگوییم بنزین سهمیهبندی شده است به آن معنی نیست که ما تمام نیاز مصرفکنندگان را تامین میکنیم. وی ادامه داد: صاحبان قایقهای صیادی نیز میتوانند وسیله خود را سیانجیسوز کنند. از طرفی باید توجه داشت که اصل صیادی با شناورهای گازوئیلسوز انجام میشود.