نیازی به واردات مرغ نداریم

۱۳۹۸/۰۹/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۹۵۵۲

عظیم حجت عضو هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۳۰۰ تا ۸ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده‌فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان است.

به گفته وی، قیمت مرغ زنده نسبت به ۲ روز گذشته ۲۰۰ تومان و مرغ گرم ۳۰۰ تومان رشد داشته است.

حجت قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که روند افزایش قیمت مرغ تا پایان هفته در بازار استمرار یابد. عضو هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به ازدیاد تقاضا پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ در شب یلدا ۵ درصد افزایش یابد. وی از افزایش قیمت جوجه یکروزه طی چند روز اخیر در بازار خبر داد و گفت: هم‌اکنون متوسط قیمت هر قطعه جوجه یک‌روزه با افزایش ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومانی به ۲ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است. حجت درباره آخرین وضعیت جوجه‌ریزی بیان کرد: در روزهای باقی مانده تا پایان آذر بعید است که جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری افزایش یابد.

این مقام مسوول ادامه داد: بنابر برنامه‌ریزی صورت گرفته جهت تامین مرغ شب عید حداقل ۳۰ درصد تولید جوجه یکروزه افزایش می‌یابد که بدین‌ترتیب گرانی برای تامین مرغ گرم برای ایام پایانی سال نخواهیم داشت. به گفته وی، طبق روال همه ساله تقاضا برای جوجه‌ریزی از اوایل دی به منظور تامین مرغ شب عید افزایش می‌یابد که بنابر برنامه‌ریزی صورت گرفته مبنی بر رشد ۳۰ درصدی تولید جوجه بعید است که نوسان قیمتی در بازار رخ دهد. عضو هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به تدابیر اندیشیده شده برای کنترل قیمت جوجه در بازار بیان کرد: برای مدیریت بازار جوجه یکروزه قرار است که ۳۰ درصد جوجه تولیدی با نرخ مصوب از سوی تشکل‌های تولیدی با مدیریت اتحادیه سراسری عرضه شود که در صورت رعایت سهمیه‌بندی قبل از گران شدن نامتعارف قیمت، مرغداران همانند سال‌های اخیر مجبور به خرید جوجه با نرخ‌های بالا نیستند. به گفته وی، تولید مازاد ۳۰ درصدی جوجه یک‌روزه نسبت به سال‌های قبل نشان می‌دهد که کالا برای خرید در بازار وجود دارد و نیازی به مسابقه دادن برای خرید نیست. حجت با تاکید بر برنامه‌ریزی توزیع جوجه به منظور جلوگیری از گرانی کاذب قیمت در بازار بیان کرد: اگر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه طبق تفاهم صورت گرفته ۳۰ درصد جوجه تولیدی را در اختیار اتحادیه‌های سراسری قرار دهد و به وعده خود عمل کند، مرغداران با اطمینان خاطر بیشتری می‌توانند به تولید ادامه دهند چرا که خبری از افزایش کاذب قیمت در بازار نیست. عضو هیات‌مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه طی ماه‌های قبل در واحدهای مرغداری به‌طور متوسط ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی صورت گرفته است، هم‌اکنون این فرصت فراهم شده که پشتیبانی برای تامین ذخایر استراتژیک شب عید خود از مرغداران اقدام به خرید کند. به گفته وی، با وجود برنامه‌ریزی صورت گرفته برای تامین نهاده‌های دامی از ابتدای سال، تولید جوجه یکروزه و جوجه‌ریزی ماهانه حداقل ۱۰۰ میلیون قطعه برای تولید مرغ، واردات مرغ توجیه اقتصادی ندارد چرا که چنین اقدامی منجربه لطمه زدن به تولید داخل می‌شود.