اخبار

۱۳۹۸/۱۰/۰۱ - ۰۰:۳۹:۱۷
کد خبر: ۱۵۹۷۲۷

تداوم طرح رصد بازار شب یلدا تا سوم دی

تسنیم | نماینده اتاق اصناف ایران از تداوم طرح رصد بازار شب یلدا تا سوم دی ماه خبر داد و گفت: قیمت آجیل و خشکبار و شیرینی نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. علی عوض‌پور در مورد وضعیت رصد بازار در آستانه شب یلدا اظهار داشت: در روز‌های اخیر طرح ویژه بازرسی و نظارت بازار در شب یلدا شروع شده که وضعیت بازار مناسب بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که در برخی از اقلام مصرفی یلدا افزایش قیمت رخ داده است، گفت: قیمت برخی از اقلام مصرفی شب یلدا از جمله آجیل و خشکبار و شیرینی نسبت به سال گذشته با کاهش قیمت روبه‌رو بوده و در خصوص میوه نیز یا قیمت‌ها ثابت یا کاهش یافته است. به گفته نماینده اتاق اصناف ایران، طرح رصد بازار شب یلدا تا سوم دی ماه ادامه خواهد داشت. عوض پور همچنین در مورد درخواست وزارت صنعت مبنی بر تشکیل میادین میوه و تر‌بار در همه استان‌ها خاطرنشان کرد: این موضوع که مصوبه ستاد تنظیم بازار است، راه‌اندازی و تأسیس آن در اختیار شهرداری است ولی در خصوص دریافت مجوز‌ها نیز با اتاق اصناف مذاکراتی انجام شده است. وی ادامه داد: اتاق نیز به واحدهایی که قصد راه‌اندازی دارند، اعلام شد که باید حتما از اتحادیه‌های مربوطه مجوز دریافت کنند.

 


زنگ خطر کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور

ایرنا | عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران گفت: مساله اصلی پیرامون صنعت لبنیات که به نظر می‌رسد از تحریم‌ها خطرناک‌تر باشد، کاهش سرانه مصرف است. بزرگمهر دادگر با تشریح شرایط موجود در صنعت لبنیات گفت: بحث تحریم روی تمام صنایع کشور تاثیر خود را گذاشته است. در صنعت لبنیات نیز در بخش مواد اولیه موثر بوده و ایجاد مشکلاتی کرده اما با توجه به اینکه تحریم‌ها همواره وجود داشته، نتوانسته جلوی فعالیت واحد‌های لبنی را بگیرد.

عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با بیان این مطلب که کاهش سرانه مصرف با سرعت زیادی در حال صدمه به سلامت جامعه و همچنین صنعت لبنیات است، افزود: باید عوامل موثر در این موضوع را شناسایی و سهم و قصور هر بخش را مشخص کرد. دلیل این کاهش مصرف بخشی از سمت دولت و نهاد حاکمیت و بخشی از جانب صنعت لبنیات است اما باید توجه داشت عدم بیان مضرات سرانه مصرف پایین در صنعت لبنیات در دراز مدت روی سلامت جامعه تاثیر مستقیم دارد. دادگر ادامه داد: یکی از مهم‌ترین دلایل این کاهش سرانه مصرف، کاهش سطح درآمد خانوار است که باعث شده مردم در این بخش کمتر از میانگین تعیین شده در جهان لبنیات مصرف کنند. از سوی دیگر شیب تند کاهش مصرف لبنیات نسبت به باقی اقلام خوراکی مانند نوشابه که ارزش غذایی آن مشخص است، بیشتر بوده و این بیانگر آن است که سوءتبلیغ و بی‌اعتمادی به صنعت لبنیات باعث تاثیر روی افکار مردم در این مورد مهم شده است .

وی، انتشار شایعاتی در مورد وجود روغن پالم یا افلاتوکسین در لبنیات را یکی از مسائل مرتبط در زمینه کاهش اعتماد مردم برشمرد و اظهار داشت: متاسفانه برای رفع این اتهام‌های غیرواقعی، حمایتی انجام نشد در حالی که صنعت لبنیات در کنار سلامت آفرینی برای جامعه، صنعتی اشتغالزا، ارزآور و موثر در اقتصاد کشور است. عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با بیان اینکه دولت در افق ۱۴۰۴ هدف‌گذاری ۱۲۰ کیلوگرم سرانه مصرف در سال برای هر شخص را تعیین کرده، گفت: رسیدن به این هدف نیازمند استراتژی و ساختار است و تنها با هدف‌گذاری نمی‌توان به نتیجه رسید زیرا هیچ ساختار و استراتژی در این بخش مشخص نشده است.

وی ادامه داد: همچنین هیچ سیاست مشخصی در راستای توسعه تولید اتفاق نیفتاده و تنها دولت در بخش نظارت و قیمت‌گذاری فعالیت خود را توسعه داده است.

دادگر با بیان این مطلب که منطق بازار کارکرد خودش را دارد و هیچ‌گاه نمی‌توان دستوری و بر اساس اهداف مشخص شده و بدون استراتژی بازار را مجبور به کاری کرد، افزود: دخالت دولت در بخش قیمت باعث شده تا روند منطقی بازار برهم خورده و کاهش سوددهی صنایع و کاهش تولید را در پی داشته باشد.

عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با بیان این مطلب که صنعت لبنیات با توجه به تعدد برندها و کارخانه‌ها جزو معدود صنایع رقابتی کشور است، ادامه داد: کالاهای تعزیراتی در بخش قیمت یا برای شرکت‌ها زیان‌آور بوده یا در نقطه سر به سر قرار دارند اما اگر قیمت‌گذاری را در اختیار خود صنعت لبنیات و بازار قرارداده شود، شرایط بهینه خواهد شد.

وی با بیان این مطلب که نحوه یارانه‌دهی و پاسخگویی هم تراز نیست، گفت: دولت در پایین‌دست زنجیره برای واردات نهاده‌های دامی یارانه اعطا می‌کند و چون اغلب مردم با محصول نهایی روبه‌رو هستند، تعزیرات را روی محصول کارخانه‌ها قرار می‌دهد، درحالی که دامداران قیمت مصوب را رعایت نمی‌کنند و از همین رو اگر قرار به پاسخگویی است، یارانه را باید به همان بخش پاسخگو داد.