دنیای فناوری
معلولین امریکایی با موبایل رأی میدهند
انگجت| فرماندار ایالت ویرجینیای غربی قصد دارد لایحهای امضا کند که بهموجب آن افراد معلول میتوانند بهطور آنلاین و با استفاده از یک اپلیکیشن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ امریکا شرکت کنند و رای دهند. به گزارش مهر، مقامات ایالتی در امریکا گزینه رایدهی با موبایل را برای رایدهندگان فراهم میکنند. ویرجینیای غربی نخستین ایالتی است که این گزینه را فراهم میکند. هرچند جزییات لایحه هنوز مشخص نیست اما مک وارنر یکی از وزرای این ایالت اعلام کرده احتمالا اپلیکیشن موبایل Voatz قابلیت رایدهی آنلاین را برای افراد فراهم میکند. قبلا سربازان نیروی دریایی امریکا با کمک این اپلیکیشن در سراسر جهان امکان رای دادن یافتند. با این وجود نگرانیهای امنیتی درباره استفاده از اپلیکیشن مذکور وجود دارد. هرچند بهگفته وارنر Voatz در انتخابات میاندوره ۲۰۱۸ میلادی عملکرد خوبی داشت اما محققان امنیتی درباره استفاده از آن یا اپلیکیشنهای رایدهی دیگر هشدار دادهاند. برخی کارشناسان معتقدند وب سرور و بلاکچین این اپلیکیشن کاملا ایمن نبودهاند. همچنین تلاشی برای هک سیستم رایدهی موبایل در سال ۲۰۱۸ ثبت شده که البته مشخص نیست موفقیتآمیز بوده یا خیر. وارنر توضیح داده در این تصمیم عامل ریسک نیز محاسبه شده است.
فریب گوگلمپ با ترافیک ساختگی
ناینتوفایوگوگل| فردی به نام سایمون وکرت تصمیم گرفته تا سربهسر گوگل بگذارد و با ۹۹ گوشی هوشمند توانسته وضعیت ترافیک خیابانی را از حالت معمولی به راهبندان تغییر دهد. به گزارش دیجیاتو، گوگلمپس یکی از اولین برنامههایی است که کاربران برای ناوبری به آن مراجعه میکنند. یکی از مهمترین ویژگیهای این سرویس، نمایش ترافیک بوده که بسیاری برای رفتوآمد خود به آن وابسته هستند. اخیرا گوگل مپس برای تخمین ترافیک در یک منطقه از کاربران کمک میگیرد و اگر در زمان مشخصی در یک مکان مشخص، تعداد کاربران زیاد باشد، گوگل فرض میکند که ترافیک در آن منطقه زیاد است و رنگ خیابان را از سبز به نارنجی یا قرمز تغییر میدهد. با توجه به الگوریتم فوق، سایمون وکرت تصمیم گرفت تا گوگل را هک کند. او ۹۹ گوشی دستدوم را در یک چرخ دستی قرار داد و در تمام آنها وارد برنامه گوگل مپس شد. او با حرکت کردن به همراه چرخ دستی در خیابان و با استناد به الگوریتمهای گوگل، توانست وضعیت ترافیک خیابان را به حالت سنگین تبدیل کند، درحالی که درعمل به جز چرخ دستی او و یکی، دو ماشین دیگر، هیچکس در خیابان نبود. نکته جالب اینجاست گوگل تلاش میکرد کاربرانی که میخواهند از آن خیابان عبور کنند را از مسیر دیگری هدایت کند تا در ترافیک گیر نیفتند. وکرت به همراه چرخ دستی خود به خیابانهای اطراف دفتر گوگل در برلین رفته بود و با ایجاد ترافیک فرضی در آن منطقه، حسابی سر به سر گوگل گذاشت. به هر طریق احتمالا گوگل از این داستان درس خواهد گرفت و فکری به حال الگوریتم تشخیص ترافیک خود میکند، زیرا درحالی که وکرت تنها قصد شوخی داشت، شخصی با دانش و ابزار کافی میتواند سیستمهای حملونقل شهری وابسته با ناوبری گوگل را بهسادگی مختل کند.
سیگنال وایفای ۱۰ بار قویتر میشود
انگجت| محققان یک سطح هوشمند ساختهاند که شامل 3000 آنتن کوچک است و میتواند سیگنال وایفای را با ۱۰ بار قدرتمندتر میکند. به گزارش مهر، در حال حاضر نصب سیستمهای ارتباطات بیسیم در دستگاههای کوچک چالشبرانگیز است. زیرا هنگامی که فضای کمی برای آنتن بیسیم وجود دارد، حفظ سیگنال خوب کار مشکلی است. درهمین راستا محققان دانشگاه MIT CSAIL راهحلی یافتهاند. آنها یک سطح هوشمند به نام RFocus ساختهاند که میتوان از آن به عنوان آینه یا لنز استفاده کرد تا سیگنالهای رادیویی را در دستگاه مورد نظر متمرکز کرد. این روند قدرت سیگنال را ۱۰ بار بیشتر میکند. در نمونه اولیه فناوری RFocus بهجای استفاده از چند آنتن مونولیتیک، 3000 آنتن کوچک همراه یک نرمافزار به کار گرفته شده تا قابلیت دریافت سیگنال افزایش یابد. این آنتنها بسیار ارزان هستند و قیمت هرکدام فقط چند سنت است. همچنین در مقایسه با سیستمهای فعلی انرژی کمتری مصرف میکنند. جالب آنکه سیستم RFocus از هیچگونه فناوری برای قدرتمندتر کردن سیگنال استفاده نمیکند. هنوز مشخص نیست این فناوری چه زمان برای استفاده آماده خواهد شد. محققان باید علاوهبر ارتقای طراحی سیستم، روشی برای تولید انبوه آن بیابند. شکل ایدهآل این سیستم هیچگونه سیمکشی ندارد و ضخامت آن به اندازه یک کاغذ است. مصارف این فناوری نیز مشخص است. با کمک سیستم RFocus برقراری ارتباط قدرتمندتر وایفای و حتی اینترنت 5G در مسافتهای طولانی ممکن میشود. اما در کل این فناوری در دستگاههای اینترنت اشیا بیشترین کاربرد را دارد.