باید برای گواهینامه‌های مهارت، ارزش اجتماعی و اداری ایجاد کنیم

۱۳۹۸/۱۱/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۳۲۸۴

رییس سازمان فنی حرفه‌ای کشور گفت: باید ارزش گواهینامه‌های مهارت بیشتر از دانشنامه‌های دانشگاهی باشد و برای گواهینامه‌های مهارت، ارزش اجتماعی و اداری ایجاد کنیم.

علی اوسط هاشمی در سفر به کرمانشاه و بازدید یکی از مراکز فنی و حرفه‌ای در این استان با اشاره به اهمیت آموزش‌های فنی حرفه‌ای در ایجاد اشتغال گفت: باید ارزش گواهینامه‌های مهارت بیشتر از دانش نامه‌های دانشگاهی باشد و برای گواهینامه‌های مهارت ارزش اجتماعی و اداری ایجاد کنیم.

به گفته هاشمی، امروزه بسیاری از مهارت آموزان ما دانش‌آموخته‌گان دانشگاه‌ها هستند؛ لذا با اینکه تمام توجه خانواده‌ها رفتن فرزندانشان به دانشگاه است باید این سوال را پرسید که وزن اجتماعی مهارت در نگاه خانواده‌ها چگونه است؟وی افزود: باید اذعان کرد که آموزش کیفی نداشته‌ایم که منجر به تربیت انسان قدرتمند شود؛ لذا

نگاه خانواده‌ها به جای دنباله روی آرمان‌های خودشان باید به سمت پرورش استعداد فرزندانشان تغییر کند.

هاشمی بازسازی نقش فنی و حرفه‌ای در جامعه برای برون‌رفت از شرایط فعلی را یک ضرورت دانست و گفت: سیستم فعلی منجر به بالا رفتن نقدینگی و تولید بیکاران بدون مهارت می‌شود.

آن‌گونه که رییس سازمان فنی حرفه‌ای کشور خبر داد رایزنی‌هایی برای گنجاندن مهارت‌های فنی حرفه‌ای در مقاطع اول و دوم متوسطه در جریان است تا هیچ دانش‌آموزی بدون مهارت دبیرستان را ترک نکند.

هاشمی با تاکید بر ارتقای استانداردهای فنی حرفه‌ای گفت: در حال تدوین ۲ هزار استاندارد جدید برای آموزش‌های فنی حرفه‌ای هستیم که به پنج هزار استانداردی که از اول انقلاب تاکنون وجود داشته است اضافه بشود و این استانداردهای جدید منطبق با نیاز زمان است.

وی با تاکید بر خلق اشتغال بر پایه مهارت بیان کرد: به همین منظور شورای مهارت در کشور پایه‌گذاری شده است.

هاشمی با اشاره به وجود هفت استان ساحلی در کشور گفت: وجود ساحل در هر کشوری مخزن ثروت است؛ در نتیجه با اینکه نصف جمعیت ما باید

ساحل‌نشین می‌بودند اما به سمت مرکز رفته‌اند نتیجه‌اش هم این بوده که برای اصفهان بدون آب صنعت فولاد ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: سند راهبردی مهارت‌های استان باید منطبق بر آمایش‌های سرزمینی در شورای مهارت هر استان به تصویب برسد و مطابق با این سند مطالبه‌گری انجام بشود.

رییس سازمان فنی حرفه‌ای کشور در ادامه

تمرکز زدایی از سازمان مرکزی فنی حرفه‌ای و دادن اختیار به استان‌ها از برنامه‌های در دست اقدام عنوان کرد و افزود: نرخ بیکاری در استان بالاست و این استان جزو اولین تا سومین استان بیکار کشور است دلیلش هم ضعیف بودن پایه‌های مهارتی در استان است.هاشمی اعلام کرد: استان کرمانشاه پایلوت کمک به کاهش نرخ بیکاری از طریق مهارت آموزی می‌شود و به این منظور دپارتمان‌های آموزشی به این استان واگذار می‌شود که بتواند پوشش منطقه‌ای برای سایر استان‌های اطراف داشته باشد.

وی از راه‌اندازی دپارتمان پوشاک، طراحی و الگوها با هدف برندسازی پوشاک اقوام ایرانی در کرمانشاه خبر داد.

به گفته هاشمی، اگر امروز قاچاق البسه و پوشاک در کشور داریم به این دلیل است که هنوز به مرحله استانداردسازی این بخش نرفته‌ایم در حالی که هنر و مهارت نزد ماست و نمونه‌اش هم این است که به هر موزه‌ای که سر بزنید نشانی از مهارت ایرانی را در آنجا می‌بینید.رییس سازمان فنی حرفه‌ای کشور در ادامه بیان کرد: ساختار فنی حرفه‌ای ایراد جدی دارد چرا که در تصویب بودجه نگاه اداری به سازمان می‌شود در حالی که فنی حرفه‌ای یک ارگان آموزشی است؛ لذا به دنبال تغییر رسته سازمان از اداری به آموزشی هستیم چرا که هویت ما به نقش‌آفرینی مربیان ماست.