هشدار درباره خطرات توسعه رژیم تحریم برای حقوق ملتها
دبیر ستاد حقوق بشر با انتقاد از اقدامات قهری یکجانبه علیه ملتها، گفت: خطرات ناشی از توسعه رژیمهای تحریم برای حقوق ملتها و حقوق بشر نگرانکننده است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، در آخرین روز حضور علی باقریکنی در ژنو، «شیرین مزاری» وزیر حقوق بشر پاکستان با وی دیدار کرد و طرفین بر اهمیت و ضرورت توسعه همکاریهای حقوق بشری در ظرفیتهای دوجانبه و بینالمللی تأکید کردند. در این دیدار که در حاشیه نشست شورای حقوق بشر در ژنو برگزار شد، معاون رییس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت تولید مفاهیم حقوق بشری منطبق با ارزشها و هنجارهای اسلامی، اظهار داشت: همکاریهای قضایی میان دو کشور باید توسعه یابد. دبیر ستاد حقوق بشر از مهندسی موضوع اسلام هراسی از سوی برخی کشورهای غربی و همچنین استفاده ابزاری برخی کشورها از ظرفیت حقوق بشر انتقاد کرد و گفت: ضروری است گفتوگوهای همهجانبه با چارچوبی منظم و جامع میان دو کشور ادامه یابد تا با این اقدامات خصمانه مقابله شود. باقری کنی در ادامه بر ضرورت تشکیل گروههای هم فکر و مقابله با اقدامات قهری یکجانبه در قالب همکاریهای دو جانبه و ترتیبات بینالمللی تأکید کرد و افزود: خطرات ناشی از توسعه رژیمهای تحریم برای حقوق ملتها و حقوق بشر نگرانکننده است.
معاون رییس قوه قضاییه همچنین خواستار توسعه روابط دو کشور ذیل سازوکار جنبش عدم تعهد شد و بر اهمیت ظرفیت استفاده از این جنبش تأکید کرد. وزیر حقوق بشر پاکستان نیز در این دیدار ضمن ابراز نگرانی از موضوع کرونا “>ویروس کرونا خواستار همکاری برای اقدامات و ترتیبات پیشگیرانه در روند گسترش این بیماری شد. مزاری در ادامه به قوانین جدید پاکستان در حفظ کرامت شهروندان سالخورده در حوزه رفاه اجتماعی اشاره کرد و افزود: تداوم همکاری در عالیترین سطوح، خصوصأ استفاده از تجارب ایران در عرصههای حقوقی و قضایی برای پاکستان حایز اهمیت است. در پایان این دیدار در خصوص موضوعات نشست آتی سازمان کشورهای اسلامی از جمله اعلامیه قاهره بحث و گفتوگو شد.
واکنش به ادعای کمک امریکا به ایران برای مقابله با کرونا
رییس دفتر رییسجمهور به ادعای کمک بشردوستانه امریکا به ایران برای مقابله با بیماری کرونا واکنش نشان داد. محمود واعظی در گفتوگو با ایسنا گفت: امریکا ایران را تحت فشارهای فزاینده و بیسابقه تحریمی قرار داده است که نتیجه آن بروز مشکلات فراوان برای تک تک مردم ایران از جمله در مواجهه با ویروس کرونا بوده است. آنها اگر در گفتههای خود صداقت دارند و واقعا به دنبال کمک بشردوستانه به ملت ایران هستند، همین امروز تحریمها را لغو کنند تا با رفع محدودیت از بانکها و کانالهای مالی، ایران هر چه سریعتر نیازمندیهای ضروری برای مقابله با کرونا را تامین و زمینههای کنترل سریعتر بیماری را فراهم کند.
رییس دفتر رییسجمهور با تاکید بر اینکه ایران از کمکهای انساندوستانه همه کشورها استقبال میکند، خاطرنشان کرد: همواره معتقد بودهایم در مواجهه با اپیدمیها و بلایایی نظیر شیوع ویروس کرونا، همه کشورها باید دست به دست هم دهند و اینگونه موارد را وارد منازعات سیاسی نکنند.
وی افزود: همانطور که در داخل مکررا تاکید کردهایم برای غلبه بر کرونا، همه باید در کنار یکدیگر قرار بگیریم و با یکپارچگی و وحدت با این بیماری مبارزه کنیم، در فضای بینالملل هم معتقدیم این مشکلی است که همه ابناء بشر را تهدید میکند و همه کشورهای جهان باید برای مقابله آن مشارکت کنند، چرا که غلبه بر کرونا بدون عزم جهانی و همکاری فشرده همه کشورها و سیاستهای مشترک دور از ذهن به نظر میرسد.
واعظی همچنین از اتخاذ برخی سیاستها توسط کشورمان برای کاهش آثار ویروس کرونا بر مراودات تجاری منطقهای خبر داد و اذعان داشت: ایران به دنبال توافقی بر سر یک پروتکل سلامت با کشورهای همسایه است که در سایه آن روابط تجاری، صادرات، واردات و رفتوآمد اتباع با کمترین تاثیر از گسترش ویروس کرونا انجام شود. به وسیله این پروتکل خواهیم توانست، مراودات تجاری دوجانبه و چندجانبه در منطقه را از آثار اپیدمی ویروس کرونا مصون بداریم. رییس دفتر رییسجمهور در پایان ضمن قدردانی از تمام پرسنل نظام بهداشت و درمان کشور که این روزها در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند، تاکید کرد: انشاءالله با همکاری حداکثری مردم و رعایت نکات پیشگیرانه بهداشتی و مجاهدتهای پزشکان و پرستاران و سایر کادرهای بیمارستانی و مدیریت فعالانه و خوب وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا، ملت ایران هر چه سریعتر بر این بیماری غلبه خواهد کرد.