فاصله اجتماعی و مراعات کردن مردم در شعب بانکها
گروه بانک و بیمه|
شعب برخی بانکهای واقع در مناطق تجاری در روزهای اخیر به دلیل کاهش ساعت کاری و شیفتبندی، شلوغ و پرازدحام بود، اما بیشتر شعب تقریبا خلوت هستند؛ به نظر میرسد که ترس از کرونا باعث شده که مردم به ویژه سالمندان جز در موارد ضروری به شعب بانک مراجعه نکنند.
به گزارش ایرنا، با توجه به اینکه بانکها به عنوان یکی از مکانهای اصلی انتقال ویروس کرونا شناخته میشوند، مردم تلاش میکنند به ندرت و تنها در مواقع ضروری در شعب بانکها حضور بیابند. با وجود کاهش حضور مردم در اغلب شعب، اما در برخی شعب به ویژه شعبی که در مناطق تجاری واقع شدهاند، شاهد ازدحام مشتریان هستیم. در این میان، کاهش ساعت کاری بانکها و شیفتبندی شعب، باعث تشدید این ازدحام شده است.
چندی پیش «احمد امیرآبادی» از نمایندگان مجلس با انتشار عکسی از ازدحام جمعیت در یکی از شعب بانکها، اظهار داشت: «بانکها به دلیل رعایت بخشنامه یک سوم با ازدحام مراجعین مواجه شدهاند که این موضوع، با طرح فاصلهگذاری اجتماعی مغایرت دارد.» وی خاطرنشان کرد: «یا بانکها را تعطیل کنید یا شعب را افزایش دهید؛ وقتی بانکها فعالیت کرده و چک کسبه را میپذیرند، کسبه هم مغازه را تعطیل نمیکنند.» بررسیها نشان میدهد که مشکلات مربوط به رمز دوم یکبار مصرف (پویا)، نقد کردن چک، برگشت چک، واریز مبالغ بالا و... از مهمترین دلایل حضور در شعب در زمان شیوع کرونا به شمار میرود. به دلیل کاهش ساعت کار بانکها و تعطیلی موقت برخی شعب، ازدحام در برخی از شعب رخ داده بهطوری که باعث نگرانی نسبت به شیوع کرونا در آنها و تهدید سلامت کارمندان و مشتریان شده است. بر اساس گزارشی که از شعبه یک بانک غیردولتی واقع در خیابان نواب به ایرنا اعلام شد در روز سه شنبه (۱۹ فروردین) بیش از ۷۰ نفر برای انجام امور بانکی در نوبت قرار داشتند که این موضوع باعث نگرانی کارکنان و مشتریان شعبه شده بود.
ازدحام فقط در برخی شعب بانکی وجود دارد و بیشتر آنها به صورت عادی و به دور از ازدحام به کار خود ادامه میدهند.شعب اصلی واقع در مناطق تجاری، دچار ازدحام هستند و سایر شعب با تعداد کم مشتریان به کار مشغولند.حضور کم تعداد مشتریان در این شعب در حالی است که ساعت کاری بانکها کم شده و بیشتر آنها نیز تنها در برخی روزها دایر هستند.در واقع، نگرانی از شیوع کرونا تا حد زیادی بازدارنده بوده و باعث شده است که مردم کمتر به شعب مراجعه کنند.
براساس اعلام شورای هماهنگی بانکها، بانکهای دولتی و نیمه دولتی، شعب این بانکها به صورت شیفتبندی، چرخشی و دورکاری از شنبه تا چهارشنبه برای کارکنان از ساعت هفت تا ۱۴ و برای مشتریان از ساعت هفت و ۳۰ تا ۱۳ دایر است.همچنین کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی نیز اعلام کرده است: ساعت کار کارکنان از هفت و ۳۰ تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه و برای مشتریان از هشت تا ۱۴ خواهد بود. برخی بانکها اقدام به شیفتبندی شعب خود کردهاند بهطوری که شعب واقع در یک محدوده جغرافیایی به نوبت در برخی روزها فعال هستند.حتی برخی شعب بانکهای اصلی و بزرگ نیز اقدام به تعطیلی موقت برخی شعب خود کردهاند. به عنوان مثال، شعبه یکی از بانکهای بزرگ دولتی در خیابان مجیدیه جنوبی تهران در هفتهای که گذشت برای جلوگیری از شیوع کرونا بهطور کامل تعطیل بود و با نصب اطلاعیهای روی درب آن، از مراجعهکنندگان خواسته بود که به شعبه دیگر آن بانک در خیابان مجاور مراجعه شود. به نظر میرسد که به دلیل معرفی بانکها به عنوان یکی از مکانهای اصلی انتقال ویروس کرونا، مردم احتیاط کرده و کارهای مالی خود را تا حد ممکن بدون مراجعه به شعب انجام میدهند. برخی شعب بانکها از ورود گسترده مشتریان به داخل شعبه جلوگیری کردهاند بهطوری که مشتریان جلوی آن شعبه در داخل خیابان به صف میایستند و به نوبت برای انجام امور خود داخل شعبه میشوند.
باتوجه به اینکه سالمندان از قربانیان اصلی ویروس کرونا به شمار میروند، آنها احتیاط کرده و جز در موارد بسیار ضروری از حضور در شعب خودداری میکنند. بر این اساس، این روزها به ندرت شاهد حضور سالمندان در شعب بانکها هستیم.