الزاماتی که باید رعایت شوند
جذابیت بازار سرمایه همیشگی است، اما سهامداران تازهوارد، باید بدانند ورود به این بازار پرریسک قاعدههای مختص به خود را دارد که باید رعایت کنند.
به گزارش سنا، فردین آقابزرگی گفت: بازار سرمایه، بازار جذابی است که درهای ورود آن به روی عموم مردم همیشه باز است، اما چارچوب و قوانینی دارد که بهتر است افراد قبل از ورود آن را رعایت کنند. در این راستا، آموزش، کسب دانش و مهارت معامله بورسی یک الزام برای افرادی است که قصد دارند معاملات آنلاین انجام دهند.
وی افزود: از طرفی آشنایی با مفاهیم بازار مالی یکی از حداقلهای دانستن در بازار سهام است، درست است که دورههای کوتاهمدت تجربه کافی برای معامله را نمیدهند، اما بورس، پیچیدگیهایی دارد که یا فرد باید دورههای لازم برای تحلیل را گذرانده باشد یا با اعتماد کامل نسبت به صندوقهای سرمایهگذاری یا سبدگردانها اقدام به سرمایهگذاری کند.
آقا بزرگی ادامه داد: متاسفانه برخی افراد تنها سبز بودن شاخص و صعود بازار را میبینند در صورتی که نوسان، ذات بورس است؛ بنابراین نباید با فروش اموال وارد بازار سرمایه شد، بارها تاکید شده که مردم با پس انداز یا دارایی مازاد خود در این بازار سرمایهگذاری کنند، چرا که همانقدر که یکباره میزان سودهی این بازار زیاد میشود یک رخداد داخلی یا خارجی میتواند موجب افت شدید بازار هم شود. آقابزرگی سرمایهگذاری بلندمدت را یکی از مهمترین پارامترها دانست و گفت: سرمایهگذاری و تامین مالی بلندمدت شاخصه اصلی بازار سرمایه است، اینکه برخی سهامداران حقیقی یا حقوقی به منظور خرید و فروشهای کوتاهمدت و بدون توجه به روند طبیعی بازار، تحت تاثیر جو روانی قرار بگیرند و معاملاتی غیرمنطقی در کوتاهمدت انجام دهند نه تنها سودی عایدشان نمیشود، بلکه ممکن است سرمایه اصلی خود را از دست دهند.
وی خاطرنشان کرد: اگر زمانی فراز و نشیبهایی اتفاق بیفتد، سهامدار باید قدرت مدیریت منابع سرمایهگذاری شده را داشته باشد و تعادل ریسک کند، یعنی با تنوعسازی در سبد خود پوشش ریسک مناسبی داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: پرهیز از شتابزدگی و دنباله روی از شایعات و سیگنالهای غلط باید در هر شرایطی رعایت شود، گاهی اوقات سیگنالهایی باب میشود که هیجان معامله را برای تازه واردان زیاد میکند در صورتی که شاید با متغیرهای اقتصاد کشور فاصله داشته باشد و سرمایهگذار را متضرر کند.
وی که مدیرعامل کارگزاری است ورود غیر مستقیم به بورس را حرکتی منطقی دانست و گفت: هر فرد باید نسبت به میزان آگاهی و تجربه شیوه سرمایهگذاری خود را انتخاب کند، افرادی که دانش مالی کاملی ندارند بهتر است سرمایه خود را به صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای سبدگردان واگذار کنند، قطعا این نهادها بنا به تجارب و دانستههای علمی پرتفوی جذابی از سهام تشکیل میدهند.