خبر

۱۳۹۹/۰۲/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۷۲۶۳

اضافه شدن 3 بانک برای پذیره‌نویسی ETF دولت

وزارت اقتصاد با انتشار اطلاعیه‌ای بانک‌های اقتصادنوین، پست بانک ایران و توسعه تعاون را به فهرست بانک‌های عامل جهت پذیره نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله بورسی افزود. به گزارش شادا، اطلاعیه شماره (4) وزارت امور اقتصادی و دارایی در مورد فراخوان واگذاری واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله () (واسطه‌گری مالی یکم) منتشر شد. وزارت اقتصاد در این اطلاعیه، بانک‌های اقتصادنوین، پست بانک ایران و توسعه تعاون را به فهرست بانک‌های منتخب کشور جهت پذیره‌نویسی افزوده است. در این اطلاعیه تاکید شده است، تنها 4 روز دیگر تا پایان پذیره‌نویسی واگذاری واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) (واسطه‌گری مالی یکم) یعنی 31/۲/۱۳۹۹ باقی مانده است. عباس معمارنژاد معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی پیش از این، ویژگی‌های این صندوق را کاهش ریسک خریداران، قیمت قابل رقابت (قیمت فروش واحد‌های صندوق حدود ٥٠ درصد قیمت فعلی تابلوی بازار بورس)، امکان خرید واحدهای این صندوق برای هر ایرانی و‌ بدون محدودیت سنی و همچنین فرهنگ سازی و افزایش ضریب نفوذ بورس در جامعه عنوان کرده است.

فرصت 4 روزه برای مشارکت در تامین مالی کرونا

فرابورس ایران بار دیگر از معامله‌گران حقیقی و حقوقی دعوت کرد با خرید اوراق گواهی نیکوکاری، از طرح ملی «پیشگیری، ‌درمان و تحقیق در زمینه بیماری کرونا» حمایت کنند.‌ مدیر عملیات بازار فرابورس ایران با بیان اینکه تا این لحظه 4 روز کاری برای ‌مشارکت در خرید اوراق نیکوکاری کرونا فرصت باقی است، گفت: خانواده بازار سرمایه کشور، همزمان از آغاز پویش مردمی ‌بازار سرمایه علیه کرونا تاکنون با خریداری اوراق کرونا۱ و کرونا۲، حدود ۲۰ میلیارد تومان برای کمک به تامین هزینه‌های ‌اقتصادی مقابله با این بیماری جمع‌آوری کرده‌اند و این پویش همچنان ادامه دارد.‌ به گفته محمدصادق غزنوی، همچنین شمار نیکوکارانی که در این طرح مشارکت کرده‌اند، به بیش از ۳۰ هزار نفر رسیده است. ‌ مدیر عملیات بازار فرابورس ایران یادآور شد: با خرید اوراق گواهی نیکوکاری در نماد کرونا۱ اصل و منافع مبالغ، اهدا می‌شود و ‌با خرید نماد ‌‌کرونا ۲ اصل مبلغ تامین‌شده به تشخیص امین، سرمایه‌گذاری شده و منافع حاصل از سرمایه‌گذاری در ‌اهداف ‌نیکوکارانه به کار می‌رود.‌ وی افزود: در گواهی نیکوکاری در نماد کرونا۱ منافع اصل پولی که پرداخت می‌شود، به وزارت بهداشت هدیه و هبه می‌شود در ‌نتیجه در این نماد صرفا خرید می‌تواند انجام گیرد و چیزی به عنوان فروش نداریم؛ اما در نماد کرونا۲ اصل پول بخشیده نمی‌شود ‌و پولی را که بابت خرید گواهی نیکوکاری صرف می‌شود می‌توان با فروش گواهی نیکوکاری به قیمت اسمی بار دیگر برگرداند و ‌منافع حاصل از آن را برای این امر خیر هبه کرد.‌‌ ‌ غزنوی توضیح داد: همچنین در نماد کرونا ۲ وقتی پول را برای خرید اوراق صرف می‌کنیم، امین طرح که همان ناظر تامین ‌منابع و مصرف آن است، تصمیم می‌گیرد منابع را در صندوق‌های با درآمد ثابت یا اوراق تامین مالی دولت مثل اسناد خزانه ‌اسلامی سرمایه‌گذاری کند تا منافع و سود حاصل از آن را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.‌ وی با اشاره به اینکه در نماد کرونا۱ اصل مبلغ و تمام منافع حاصل از آن در امور خیرخواهانه مقابله با بیماری کرونا اهدا شده ‌است، از نیکوکاران درخواست کرد اقدام به فروش نماد کرونا۱ در سامانه معاملاتی نکنند؛ چراکه معاملات این نماد مورد تایید ‌قرار نمی‌گیرد.

مردم با چشم باز در بورس سرمایه‌گذاری کنند

عضو کمیسیون برنامه، بودجه‌ و محاسبات مجلس، بر ضرورت آینده نگری سرمایه‌گذاری در بورس تاکید کرد و گفت: نسنجیده عمل کردن در بورس می‌تواند زیان‌های جبران‌ناپذیری را رقم بزند. به گزارش ایبنا، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به استقبال بسیار زیاد مردم در هفته‌های اخیر از بورس و سرمایه‌گذاری در آن، گفت: مردم در سرمایه‌گذاری بورس باید جانب احتیاط را رعایت کرده و با دقت نظر بیشتری وارد عمل شوند. نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استقبال گسترده مردم نسبت به بورس، تب سرمایه‌گذاری در آن را بالا برده است، افزود: مردم باید با دقت نسبت به حضور در بورس عمل کنند زیرا اگر تب سرمایه‌گذاری‌ها فروکش کند، به‌طور حتم افرادی که همه زندگی خود را به بورس آورده‌اند نابود خواهند شد. وی با تاکید بر اینکه ایران تافته جدا بافته از اقتصاد دنیا نیست، تصریح کرد: باید سیاست دولت در رونق بخشی به بورس شفاف شود تا آینده سرمایه‌گذاری در آن مبهم نباشد. جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری کورکورانه در هر حوزه حتی بورس می‌تواند به پشیمانی منجر شود، افزود: شاید سیاست دولت در خصوص بورس در شرایط فعلی جامعه کاهش نقدینگی باشد، اما مردم باید بدانند که خود آنها باید با سبک و سنگین کردن جوانب کار نسبت به سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

ایمن آبادی ادامه داد: مردم باید با آینده نگری نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس اقدام کنند و بدانند که اگر جوانب کار سنجیده نشود همین بورس می‌تواند حباب کاذب ایجاد کرده و به سقوط شاخص‌ها بینجامد. این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بزرگ شدن یک‌باره شاخص‌های بورس منطقی نیست، گفت: شاخص‌های فعلی بورس با علم اقتصاد و بازار بورس همخوانی ندارد، از این رو تاکید و اصرار بر این داستان تاکید خوبی نیست.