اخبار

۱۳۹۹/۰۴/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۸۲۲۵

تکذیب بازداشت رییس کل سابق بانک مرکزی

برخی رسانه‌ها اقدام به انتشار خبر بازداشت رییس کل سابق بانک مرکزی به عنوان اخلالگر اقتصادی کرده‌اند اما پیگیری‌ ایرنا نشان می‌دهد که «محمود سیف» را با «ولی‌الله سیف» اشتباه گرفته‌اند. پس از اظهارات رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح درباره بازداشت دو اخلالگر اقتصادی به نام‌های شریفی و سیف، برخی رسانه‌ها اقدام به انتساب این بازداشت‌ها به «ولی‌الله سیف» رییس کل سابق بانک مرکزی کرده و حتی تصویر وی را نیز در کنار این خبرها منتشر کردند. شکرالله بهرامی رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح اعلام کرده که عیسی شریفی (قائم مقام شهردار اسبق تهران) و محمود سیف (مدیرعامل سابق شرکت تجارت الماس مبین) به جرم اخلال اقتصادی بازداشت شده‌اند. ولی‌الله سیف رییس کل سابق بانک مرکزی، با اظهار تعجب در این باره گفت: از دیدن تصویر و نام خود در برخی رسانه‌ها تعجب کردم و «محمود سیف» (متهم مورد اشاره) هیچ نسبتی با من نداشته و وی را نمی‌شناسم.

ضرورت تداوم اصلاح ناترازی بانک‌ها

رییس کل بانک مرکزی ضمن تقدیر از عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات معیشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا، بر تداوم نقش بانک‌ها در رونق بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: توسط بانک‌ها در فرآیند پرداخت وام ازدواج و نیز اتخاذ تمهیدات مناسب و راهکارهای عملی برای همراهی در رفع مشکل مسکن هم‌وطنان و افزایش عرضه مسکن تسهیل و تسریع شود.  به گزارش «تعادل»، همتی در جلسه رییس‌کل بانک مرکزی با مدیران عامل بانک‌ها در بانک مرکزی، ضمن تقدیر از عملکرد بانک‌ها در پرداخت ۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات معیشتی به ۲۱ میلیون نفر از هم‌وطنان، بر تداوم اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی آسیب‌دیده از کرونا تأکید کرد. رییس‌کل بانک مرکزی ضمن تاکید بر اهمیت خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری از طریق واگذاری اموال و دارایی‌هایشان‌ گفت: بانک‌ها با تداوم واگذاری سهام خود در شرایط فعلی بازار سرمایه می‌توانند ضمن کمک به تعمیق این بازار در راستای اصلاح و کاهش ناترازی خود اقدام کنند. وی در ادامه بانک‌ها را به فراهم کردن امکان بهره مندی از شرایط مناسب این بازار برای افزایش سرمایه از محل صرف سهام به عنوان یک روش متداول و مرسوم در نظام مالی دنیا توصیه کرد. در ادامه همتی ضمن ارایه گزارشی از سفر اخیر خود به عراق، حجم معتنابه صادرات به عراق و منابع ارزی حاصل از آن را فرصت خوبی برای کشور دانست و اعلام کرد: با مذاکرات و توافقات انجام شده با همتایان عراقی، بخش عمده‌ کالاهای اساسی و دارو از این محل تأمین خواهد شد. ایشان همچنین به اقدامات مشابهی که در آینده برای بهره‌گیری از فرصت‌های دیگر کشورها برنامه‌ریزی شده است، اشاره کرد. رییس شورای پول و اعتبار همچنین با توجه به تکمیل و ابلاغ شیوه‌نامه مربوط به گواهی اعتبار مولد در شورای عالی بورس از مدیران نظام بانکی خواست برای اجرایی شدن و گسترش بهره‌گیری از این ابزار در سال «جهش تولید» سرعت عمل به خرج دهند.

افزایش 30 درصدی سود خالص وپاسار

بانک پاسارگاد صورت‌های مالی حسابرسی نشده برای سال مالی منتهی به 29 اسفند 98 را منتشر کرد. 

به گزارش نبض بورس، سود هر سهم (EPS) بانک با افزایش 30 درصدی مواجه و از 380 ریال در دوره مشابه قبلی به 491 ریال رسیده و بیشتر در حوزه درآمدهای عملیاتی محقق شده است. همچنین بر اساس ترازنامه منتشر شده مجموع دارایی‌های تلفیقی «وپاسار» با رشد34 درصدی166هزار و 26 میلیارد تومان گزارش شده که حاکی از تلاش مداوم بانک و شرکتهای گروه در جهت ارتقای ارزش افزوده دارایی‌های در دسترس خود است. افزایش 30 درصدی سود خالص بانک پاسارگاد به میزان 555 میلیارد تومان در شرایطی که اکثر کسب و کارها بدلیل شیوع ویروس کرونا تحت تاثیر قرار گرفته‌اند، نقطه عطفی در صنعت بانکداری است. هزینه مطالبات مشکوک الوصول بانک با کاهش چشمگیر 43 درصدی مواجه شده و 1072.6 میلیارد تومان گزارش شده که نشان از استحکام تسهیلات اعطا شده در بخش‌های مختلف دارد، این رقم در دوره مشابه قبلی رقم 1878 میلیارد تومان بوده است. سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌های بانک به مبلغ 632 میلیارد تومان افزایش داشته که بیانگر اقدامات بانک در راستای کسب بازدهی مناسب از سرمایه‌گذاریها است. درآمد کارمزدی بانک با افزایش 36درصدی 983.5 میلیارد تومان گزارش شده که نشان می‌دهد بانک در حوزه فعالیت غیر مشاع علی الخصوص کارمزهای دریافتی ضمانتنامه به نحو مطلوب عمل کرده است. افزایش 293 هزار میلیاردی در حقوق صاحبان سپرده‌های سرمایه‌گذاری نسبت به سال قبل که علی رغم وجود جذابیت در سایر بازارهای موازی، کماکان قریب به اتفاق سپرده گذاران، سپرده گذاری در بانک را ترجیح داده‌اند. افزایش 40 درصدی مانده سرفصل سپرده قانونی بانک به میزان 34.000 میلیارد ریال که باعث اطمینان خاطر کلیه سپرده گذاران در بانک پاسارگاد خواهد شد. افزایش 33 درصدی در بخش سپرده‌های مشتریان (غیر هزینه زا) که باعث کاهش بهای تمام شده بانک و به تبع آن سودآوری بانک خواهد شد. افزایش قابل توجه قیمت سهام بانک پاسارگاد در بازار بورس اوراق بهادار نسبت به سال قبل و نیز استقبال سهامداران به سرمایه‌گذاری در سهام بانک پاسارگاد، همواره برند بانک پاسارگاد را بیش از پیش در بازار‌های داخلی و بین المللی در سطح مطلوبی نمایان می‌کند.