اخبار
مراجعه حضوری برای دریافتVDSL پذیرفتنی نیست
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: «مراجعه حضوری برای دریافت سرویس VDSL در مناطق مختلف مخابرات تهران پذیرفتنی نیست و متقاضیان باید درخواست خود را به صورت ثبتنام غیرحضوری اعلام کنند.» سید مجید صدری در گفتوگو با فارس با بیان اینکه مراجعه حضوری برای دریافت سرویس VDSL پذیرفتنی نیست، گفت: سرویس VDSL در مناطق مختلف مخابرات تهران با توجه به امکانات مورد نیاز، ارایه و در شرایط فعلی تنها به مشترکان شرکت مخابرات ایران واگذار میشود.» وی افزود: مراجعه حضوری برای دریافت این سرویس پذیرفتنی نیست و متقاضیان باید درخواست خود را به صورت ثبتنام غیرحضوری اعلام کنند.» صدری حمایت از تولید داخل را از جمله اقدامات و برنامههای پیش روی مخابرات عنوان کرد و ادامه داد: در حوزه شبکه انتقال و پروژه مخابرات نوری (DWDM) بود به بخش داخلی سپردیم و این پروژه در ۱۳ استان با تکنولوژی داخلی، موجب افزایش ظرفیت شبکه شد.» وی تصریح کرد: «برای حمایت از توان داخلی، آمادگی کامل داریم چرا که بیش از ۱۳ هزار کیلومتر فیبرنوری در سال ۹۸ از طریق تولیدات یکی از شرکتهای تولید کابل در کشور انجام شد. برای تولید مودم نیز با یک شرکت داخلی همکاری داریم و در زمینه باتری نیز در سال ۹۸ حدود ۶۰ میلیارد تومان باتری برای مراکز مخابراتی از یک شرکت داخلی خریداری شده است.»
پست به سکوی فعالیت تجارت الکترونیک تبدیل میشود
مدیرعامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران گفت: «یکی از ماموریتهای ما این است که سکوی فعالیت تجارت الکترونیک در کشور باشیم تا بتوانیم با کمک همه فعالان حوزه ارتباطات تحولی در این رابطه ایجاد کنیم.» حسین نعمتی در گفتوگو با فارس با بیان اینکه شرکت ملی پست به سکوی فعالیت تجارت الکترونیک تبدیل میشود، گفت: «یکی از ماموریتهای ما این است که سکوی فعالیت تجارت الکترونیک در کشور باشیم تا بتوانیم با کمک همه فعالان حوزه ارتباطات تحولی در این رابطه ایجاد کنیم.» وی افزود: «در حال حاضر نخستین گامی که برای الکترونیکی شدن فعالیتهای پستی برداشتهایم حمایت از شتابدهندهها است بهطوریکه برای هر استان یک زیرساخت تعریف کردیم و فضای کار مناسب در اختیار استارتآپهای فعال گذاشتیم تا با فعالیت در حوزه پست، ایده ما را ارایه داده و عملیاتی کنند.» نعمتی تصریح کرد: «یکی از اولویتهای شرکت ملی پست در سال جهش تولید استفاده از ایدهپردازی شرکتهای دانشبنیان است بهطوریکه در راستای همکاری با مجموعههای استارتآپی از ایدههایی که منجربه ترافیک پست شود حمایت میکنیم و این آمادگی وجود دارد که اگر بخواهند همکاریشان را بهطور مستمر با شرکت پست ادامه دهند وضعیت مناسبی را برای آنها مهیا کنیم.»
پیامکهای مزاحم را به ۱۹۵ بفرستید
به گفته مدیرکل دفتر حمایت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری درصورت گزارش و احراز تخلف سرشمارههایی که پیامک ارسال میکنند، این شمارهها مسدود میشوند و امکان ارسال پیامک از شخص متخلف هم سلب میشود. پیمان قرهداغی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پیامکهای تبلیغاتی یا کلاهبرداری یا از طریق سرشماره ارسال میشود یا شمارههای شخصی، افزود: «هر دو مورد را میتوان به شماره ۱۹۵ پیامک کرد. اگر شماره شخصی اقدام به ارسال پیامک کند و جنبه تبلیغاتی داشته باشد، امکان ارسال پیامک برایش مسدود میشود.» وی ادامه داد: «پیامک از طریق سرشمارهها برای کسانی که دریافت پیامکهای تبلیغاتی را مسدود نکردند، قابل ارسال است اما اگر با ستاره ۸۰۰ مربع دریافت پیامکهای تبلیغاتی قطع شده باشد نباید از سرشمارهها پیامکی بیاید و تخلفات مربوط به سرشمارهها هم قابلیت ارسال پیامک به ۱۹۵ دارد و هم مردم میتوانند در سایت 195.ir شکایتشان را ثبت کنند.» قرهداغی با بیان اینکه درصورت گزارش و احراز تخلف از سرشمارهها، آنها مسدود میشوند، گفت: «این سرشمارهها میتواند متعلق به فرد یا شرکت حقوقی باشد.در صورت تخلف این شمارهها مسدود میشوند و اگر آن فرد سرشماره دیگری داشته باشد هم مسدود میشود. جدا از این، طرح در مراجع قضایی بابت تخلفی که داشته، طرح دعوی شده و امکان ارسال پیامکش هم سلب میشود.»
ایجاد گروه واکنش هماهنگ رخدادهای رایانهای در سازمانها
معاون سازمان فناوری اطلاعات از اجرای پایلوت ایجاد گروه واکنش هماهنگ رخدادهای رایانهای (گوهر) در دو سازمان دولتی خبر داد و گفت: «ایجاد مرکز گوهر در سایر سازمانها تا پایان سال در دستور کار است.» ابوالقاسم صادقی در گفتوگو با مهر، با بیان اینکه بروز حوادث امنیتی در شبکههای رایانهای سازمانی اجتنابناپذیر است، اظهار کرد: «برای مدیریت این قبیل حوادث در سازمانها و پاسخ به آن و نیز ایجاد پلی ارتباطی میان سازمانهای دولتی با مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای (ماهر)، راهاندازی مراکز «گوهر» سازمانی به عنوان یک ضرورت از سال گذشته در دستور کار معاونت امنیت سازمان فناوری اطلاعات قرار گرفته است.» وی گفت: «پایلوت ایجاد گروه واکنش هماهنگ رخدادهای رایانهای (گوهر) در دو سازمان شامل وزارت جهاد کشاورزی و سازمان فنی و حرفهای بهتازگی اجرا شده و پایان یافته است. از این رو برنامهریزی برای راهاندازی این مراکز در سایر سازمانهای دولتی نیز برای سال ۹۹ در دستور کار قرار دارد.» صادقی خاطرنشان کرد: «مدل اجرای این پروژه در سطح کلان باید توسط دولت تعیین شود. به این معنی که باید تعیین شود که اولویتبندی ایجاد این مراکز در کدام سازمانها و کدام شهرها باشد؛ اما هماکنون طراحی فنی و عملیاتی این مراکز توسط سازمان فناوری اطلاعات انجام شده است.» وی در خصوص ضرورت ایجاد مراکز «گوهر» سازمانی گفت: «هماکنون در حوزه امنیت فضای سایبر و تهدیدات سایبری در سازمانها با دو خلل مواجه هستیم؛ به این معنی که ادبیات مشترکی میان مرکز ماهر و سازمانها وجود ندارد و دادهای نیز میان این سازمانها و مرکز ماهر در خصوص رخدادهای امنیتی مبادله نمیشود. بر این اساس زیرساختهای حوزه امنیت هماهنگ نبوده، رصد فضای سایبر به صورت یکپارچه اتفاق نمیافتد و اغلب این رصدها ناقص هستند. برای انجام رصد کامل و بهروز شبکههای سازمانی درخصوص امنیت پایگاههای داده و نیز جلوگیری از افت کیفی و تاخیر زمانی در زمان حملات و رخدادهای رایانهای، نیازمند ایجاد گروه واکنش هماهنگ رخداد هستیم.» وی اضافه کرد: «زمینه کامل ایجاد مراکز «گوهر» در سازمانها فراهم شده است و هماکنون نیز سازمان فنی و حرفهای و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان نمونه به سامانههای مرکز «ماهر» متصل شدهاند. این موضوع میتواند در تشخیص و رفع حوادث رایانهای و تهدیدات سایبری، کیفیت را افزایش دهد.» صادقی خاطرنشان کرد: «در نظام مقابله با حوادث رایانهای مصوب شورای عالی فضای مجازی نیز به این موضوع تاکید شده که باید پروتکلهای همکاری سازمانهای اجرایی و حاکمیتی در زمینه امنیت اطلاعات و فضای سایبر فراهم شود که از دید ما میتوان این ضرورت را به ایجاد مراکز «گوهر» تعبیر کرد.»
تهدید کرونا را به فرصت توسعه دیپلماسی شهری تبدیل کردیم
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران و رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه در دیدار با قدرتالله نوروزی، شهردار اصفهان گفت: دیپلماسی شهری و فرهنگی در زمان بسته بودن راههای سیاسی و اقتصادی، امکان برقراری ارتباط بینالمللی را فراهم میسازد و اصفهان نقش مهمی در افزایش دیپلماسی شهری و فرهنگی و توسعه ارتباطات بینالمللی دارد. به گزارش اداره ارتباطات رسانهای شهرداری اصفهان، سیدعباس موسوی در دیدار با شهردار اصفهان با اشاره به اینکه نگاه شهردار اصفهان به موضوعات بینالمللی بسیار خوب است و امیدواریم همه شهردارها چنین نگاهی داشته باشند، افزود: توسعه ارتباطات بینالمللی و خواهرخواندگی باعث میشود شهرهای کشور جهانی شوند. در بسیاری از کشورهای جهان تا صحبت از ایران میشود از اصفهان یاد میکنند که این اتفاق بسیار خوشایند است، وزارت خارجه این آمادگی را دارد که از ظرفیت شهر اصفهان استفاده کند. خروج امریکا از برجام باعث شد فشارهای زیادی بر کشور وارد شود و اخیرا این مشکلات افزایش پیدا کرده و مردم ایران این فشارهای حداکثری را اکنون لمس میکنند. وزارت خارجه همواره سعی دارد باری از دوش مردم بردارد و کاری که باعث شود مشکلات افزایش پیدا کند، انجام ندهد. موسوی اظهار کرد: در بحث دیپلماسی شهری و عمومی راه باز است و اصفهان در این زمینه دارای پتانسیلهای زیادی است که این امر کمک بسیاری به توسعه روابط بینالمللی میکند.
خبر تکمیلی در مورد حادثه خط ۶ متروی تهران
شب گذشته به دلیل نقص فنی و خروج یک بوژی از ریل، سرویسدهی در خط ۶ متوقف شده بود.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه؛ ضمن عذرخواهی مجدد از شهروندان و مسافران به خاطر اختلال پیش آمده به اطلاع میرساند در ساعت 19: 50 رو چهارشنبه 18 تیرماه 99یکی از قطارهای خط 6 مترو، حدفاصل ایستگاههای میدان امام حسین (ع) و میدان شهدا دچار نقص فنی شد و یک دستگاه بوژی از ریل خارج شد. این مشکل باعث شد سرویسدهی در خط 6 متوقف شود اما با توجه به شرایط کنونی جهان و وجود پروتکلهای بهداشتی بلافاصله تیمهای کارشناسی فنی با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در کمتر از دو ساعت مشکل خط را در نیمه جنوبی برطرف کرد تا حجم مسافران در ایستگاهها افزایش نیابد و سرویسدهی در حد فاصل ایستگاه میدان شهدا و دولتآباد انجام شد. مسافرگیری در خط 6 مترو روز 19 تیرماه 99 نیز بدون هیچ محدودیتی انجام میشود. و اعزام قطارها بر اساس جدول زمان بندی حرکت قطارها اجرا و پذیرش مسافر از ابتدای ساعات بهرهبرداری مترو همانند روزهای گذشته انجام میشود.
علت بروز حادثه حادثه شب گذشته خط ۶ مترو طبق نظریه اولیه کارشناسان فنی به دلیل باز بودن یکی از سوزنها بوده اما برای مشخص شدن علت اصلی تا برگزاری جلسه کمیسیون سوانح نمیتوان دقیق اظهارنظر کرد و پس از بررسی همه جوانب دلیل حادثه مشخص خواهد شد.
نام محصول جدید به زودی اعلام میشود
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با بیان اینکه نام محصول پروژه K132 به زودی تصویب و اعلام میشود گفت: طرح فروش مشارکت در تولید این خودرو برای تحویل در سال آینده، منافاتی با برنامه تولید امسال ندارد.
ایکوپرس- فرشاد مقیمی با اشاره به گمانه زنیهای موجود درباره زمان تولید محصول جدید گروه صنعتی ایران خودرو تصریح کرد: طبق مصوبه کمیته خودرو سه نوع فروش شامل فروش فوقالعاده با قیمت قطعی محصول و موعد تحویل تا سه ماه از زمان ثبت نام، پیش فروش یک ساله با موعد تحویل 4 تا 12 ماه و مشارکت در تولید برای فروش محصولات خودروسازان تعیین شده است.
وی افزود: فروش مشارکت در تولید، با دو موعد تحویل 13 تا 24 ماه و 25 تا 36 ماه تعریف شده است که برنامه اخیر فروش ایران خودرو در قالب نوع اول اعلام شده است.
مقیمی، طراحی و تولید محصول جدید در شرایط تحریم و محدودیتهای بینالمللی را اقدامی جهادگونه در مجموعه زنجیره تامین و گروه صنعتی ایران خودرو خواند و گفت: مهندسان این خودروساز تجربیات و اندوختههای چند ساله خود را در محصول جدید به کار گرفتهاند تا بتوانیم در زمان مقرر و برنامه اعلام شده، محصول را وارد بازار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تولید این محصول همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی کلید خواهد خورد که برای عرضه به بازار آن نیز برنامههای فروش متناسبی درنظر گرفته خواهد شد.