ایرانشهر
رشد۴۲ درصدی قیمت ملک طی 4 ماه نخست 99
بر اساس آمار اعلامی بانک مرکزی در ۴ ماه ابتدایی امسال تعداد معاملات مسکن حدود ۵۰ درصد کاهش و متوسط قیمت هر متر واحد مسکونی نیز رشد ۴۲.۶ درصدی داشته است. بانک مرکزی گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در تیر ماه امسال را اعلام کرد که بر این اساس ۱۴ هزار واحد مسکونی در این ماه معامله شد که نسبت به تیر ماه سال گذشته ۱۹۳.۳ درصد افزایش داشته است. این بانک متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در تهران را در ماه گذشته ۲۰ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد که نسبت به تیر ماه سال قبل ۵۶.۶ درصد رشد داشته است. بانک مرکزی میافزاید: سهم واحدهای تا ۵ سال ساخت از ۱۴ هزار و ۴۷ فقره واحد مسکونی معامله شده در تیر ماه ۳۸.۶ درصد بوده که در مقایسه با تیر ماه سال گذشته ۱.۶ درصد کاهش داشته است. همچنین متوسط قیمت مذکور نسبت به ماه گذشته ۱۰.۴ درصد رشد داشته و در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران بالاترین قیمت هر متر واحد مسکونی به منطقه یک با ۴۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و کمترین قیمت به منطقه ۱۸ با ۹ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان اختصاص داشته است که نسبت به تیر ماه سال گذشته به ترتیب ۵۱.۸ و ۵۸.۲ درصد افزایش داشته است. بر اساس اعلام بانک مرکزی در چهار ماهه نخست سال جاری ۳۷ هزار و ۳۷۸ فقره معامله واحد مسکونی به ثبت رسیده که نسبت به ۴ ماهه سال ۹۸ رشد منفی ۴۹.۹ درصدی را نشان میدهد. این در حالی است که در چهار ماه ابتدای امسال متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی ۱۸ میلیون و ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان بود در حالی که این شاخص در ۴ ماهه ابتدایی سال گذشته ۱۰ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان برآورد شده است که سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش ۴۲.۶ درصدی را نشان میدهد. همچنین بانک مرکزی تحولات اجارهبهای مسکن در تیر ماه امسال را اعلام کرد و افزود: شاخص کرایه مسکن اجاری در تهران در تیر ماه ۲۷.۶ درصد نسبت به تیر ماه سال گذشته رشد داشته است ضمن اینکه این شاخص در سراسر کشور در تیر ماه امسال در مقایسه با چهارمین ماه سال گذشته رشد ۳۱ درصدی را نشان میدهد.
ایرانیها، همچنان بزرگترین خریداران ملک در ترکیه
در شش ماهه نخست امسال اتباع ایرانی بیشترین خرید ملک در ترکیه را در مقایسه با دیگر اتباع خارجی داشتهاند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، به دنبال شیوع کرونا در ترکیه، تمایل اتباع خارجی برای خرید خانه در ترکیه کاهش داشته است؛ به گونهای که طبق اعلام مرکز آمار این کشور، در شش ماهه نخست امسال، میزان خرید خانه توسط اتباع خارجی با هدف اخذ اقامت و شهروندی ترکیه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹ درصد کاهش داشته و به ۱۴ هزار و ۲۶۲ واحد رسیده است. استانبول محبوبترین شهر برای خرید خانه توسط اتباع خارجی بوده و طی این مدت ۶۹۰۲ مورد از کل معاملات مسکن صورت گرفته توسط اتباع خارجی مربوط به این شهر بوده است. پس از استانبول نیز شهرهای آنتالیا با ۲۷۰۸ مورد و آنکارا با ۹۶۴ مورد، محبوبترین شهرها برای خرید خانه در ترکیه توسط اتباع خارجی بودهاند.
به گفته مرکز آمار ترکیه، طی این مدت اتباع ایرانی با خرید ۲۶۲۸ واحد خانه بزرگترین گروه خریدار خارجی مسکن ترکیه بودهاند و عراقیها، چینیها، آذربایجانیها روسها در ردههای بعدی قرار گرفتهاند. در شش ماه نخست امسال ۶۲۴ هزار و ۷۶۹ مورد انتقال ملک در ترکیه به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۳.۵ درصد افزایش پیدا کرده است. ۴۴۷ و ۳۰۲ خانه از خانههای فوق نوساز بودهاند. استانبول کماکان اصلیترین مقصد خرید ملک در ترکیه بوده است؛ به گونهای که ۱۰۶ هزار و ۳۱۱ واحد از کل خانههای خریداری شده، مربوط به استانبول بوده است.
تنها 3 درصد رانندگان وام کرونایی گرفتند
مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: تنها حدود 3 درصد از رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی بین شهری توانستهاند تسهیلات کرونایی دریافت کنند و با توجه به اینکه همه رانندگان هنوز موفق به ثبت نام در سامانه کارا نشدند درخواست تمدید مهلت آن را دادهایم که امیدواریم با این درخواست موافقت شود. به گزارش ایسنا، در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و کاهش مسافر و سفرهای بین استانی که تا حدود ۸۰ درصد در ایام نوروز و تعطیلات قبل از آن ارزیابی شده بود رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی بین شهری از این مساله متضرر شدند و مانند دیگر مشاغل کسب و کار آنها نیز با مشکل مواجه شد. نهایتا عبدالهاشم حسننیا، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از تصویب و تخصیص اعتبار حدود ۷۰۰ میلیارد تومانی برای ۱۱۳ هزار و ۵۱ نفر راننده مسافری بین شهری در ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد که مقرر شد این رانندگان تسهیلات شش میلیون تومانی را با کارمزد ۱۲ درصد و بازپرداخت ۲۴ ماهه از تیرماه دریافت کنند. داریوش باقرجوان مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری گفت: تسهیلات کرونایی و روند پرداخت آن به کندی صورت میگیرد و با وجود اینکه تعداد زیادی از رانندگان ثبت نام کردند سایت و سامانه کارا جواب نمیدهد و با مشکلاتی مواجه است.