دنیای فناوری

۱۳۹۹/۰۶/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۰۵۷۵

 سیستم عامل اپل  کرونا را   به کاربران هشدار می‌دهد

آپدیت جدید سیستم عامل اپل قابلیت جدیدی دارد که قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا را به کاربران هشدار می‌دهد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، آپدیت آینده سیستم عامل اپل، خطر قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا را بدون دانلود یک اپلیکیشن جداگانه به کاربران هشدار می‌دهد. نسخه بتا iOS۱۳,۷ برای توسعه‌دهندگان نرم‌افزار عرضه شده که در آن قابلیت دریافت هشدار را در تنظیمات نشان داده است. هنگامیکه کاربر اپل در فاصله نزدیک فردی قرار می‌گیرد که تست ابتلا به کرونای او مثبت شده، این نوتیفیکیشن با استفاده از بلوتوث دستگاه به او هشدار می‌دهد. البته اپل در به‌روزرسانی نشان داده که ممکن است برخی از قابلیت‌ها فعال نشوند زیرا دسترسی آنها به پشتیبانی از حوزه بهداشت عمومی‌در محل کاربر بستگی دارد. پیش از عرضه این ویژگی در ‌iOS، اپل با گوگل همکاری کرد تا اپلیکیشنی در خصوص هشدار خطر کرونا بسازد. این اپلیکیشن در ماه می‌سال جاری میلادی عرضه شد.

تولید  رم ۱۶ گیگابایتی  برای گوشی‌های هوشمند

سامسونگ از تولید نسل جدیدی از تراشه‌های حافظه خبر داده است. این حافظه‌های رم ۱۶ گیگابایتی انقلابی در زمینه تولید تلفن‌های همراه ایجاد می‌کنند. به گزارش مهر به نقل از انگجت، این شرکت کره‌ای از تولید انبوه رم‌های ۱۶ گیگابایتی از نوع LPDDR5 خبر داده است. تولید رم‌های یادشده با استفاده از فناوری جدید لیتوگرافی شدید ماورا بنفش صورت گرفته است. در قالب این فناوری از اشعه لیزر و برخی مواد شیمیایی حساس به تابش نور برای خراش دادن سیلیکون و دستکاری آن استفاده می‌شود. با این تحول پهنای باند حافظه‌های رم به حداقل ۶.۴ گیگابیت در ثانیه ارتقا می‌یابد که ۱۶ درصد سریع‌تر از تراشه‌های رم ۱۲ گیگابایتی قبلی است. همچنین رم‌های جدید ۱۶ گیگابایتی تا ۳۰ درصد باریک‌تر هم هستند. این تحول به ساخت گوشی‌های باریک‌تر و آزادشدن فضای بیشتر برای قطعاتی همچون باتری‌ها و دوربین‌ها منجر می‌شود. افزایش ظرفیت رم موجب می‌شود اجرای همزمان برنامه‌های سنگین روی گوشی‌های هوشمند تسهیل شود و البته از این رم‌ها می‌توان در سیستم‌های تفریحی و چندرسانه‌ای خودروها و غیره نیز استفاده کرد.

گسترش سرویس‌های  ابر رایانشی هواوی

گزارشی جدید ادعا می‌کند هواوی با وجود تحریم‌های امریکا مشغول گسترش سرویس‌های ابری خود است. به گزارش مهر به نقل از رویترز، شرکت چینی هواوی هم‌اکنون روی کسب‌وکار سرویس ابر رایانشی تمرکز کرده است و با وجود تحریم‌های امریکا همچنان به تراشه‌های امریکایی دسترسی دارد. روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی جدید ادعا می‌کند کسب‌وکار ابر هواوی قدرت رایانشی و فضای ذخیره ابر به شرکت‌ها می‌فروشد و دسترسی به هوش مصنوعی را برای آنها فراهم می‌کند. طبق این گزارش کسب‌وکار ابری هواوی به سرعت در حال رشد است. در ماه ژانویه، هواوی این واحد را به اندازه کسب‌و‌کار تلفن‌های هوشمند و تجهیزات ارتباط از راه دور توسعه داد. این واحد ارایه سرویس‌هایش را گسترش داد و دولت چین نیز با قراردادهایی از فعالیت‌های آن پشتیبانی می‌کند. امریکا از اوایل سال ۲۰۱۹ میلادی هواوی را تحریم کرده است. دولت این کشور تهدید امنیتی را دلیل این تحریم‌ها اعلام کرد. تحریم‌های امریکا از آن زمان تاکنون افزایش یافته و در سال جاری نیز استفاده از تجهیزات امریکایی از جمله تراشه‌ها در دستگاه‌های هواوی ممنوع شده است.

عذرخواهی زاکربرگ به‌علت عدم حذف پست‌های خشن

مدیرعامل فیس‌بوک به‌علت عدم حذف پست‌های گروه مروج خشونت عذرخواهی کرد. مارک زاکربرگ مدیرعامل فیس‌بوک به‌علت عدم حذف پست‌های ارسالی یک گروه خشونت‌طلب به نام حافظان کنوشا در امریکا مجبور به عذرخواهی شد. به گزارش مهر به نقل از آسین ایج، زاکربرگ در مطلبی که به همین منظور در فیس‌بوک منتشر کرده اظهار داشته که این شبکه اجتماعی با پاک نکردن محتوای صفحه مذکور در ابتدای هفته جاری دچار اشتباه شده است. کاربران صفحه حافظان کنوشا خواستار مسلح شدن حامیان خود به‌منظور ورود به شهر کنوشا در ایالت ویسکانسین شده بودند. کنوشا به دنبال شلیک یک پلیس به فردی سیاه‌پوست به نام جیکوب بلیک صحنه اعتراضات و تظاهرات گسترده بوده است. زاکربرگ در پست ویدئویی خود در این زمینه افزوده است: «صفحه حافظان کنوشا سیاست‌های فیس‌بوک را نقض کرده و گروهی از کاربران آن را به عنوان یک صفحه نامناسب علامت زده بودند. من به علت تأخیر در حذف این صفحه عذرخواهی می‌کنم.» زاکربرگ پیش از این هم به علت رسوایی مربوط به شرکت کمبریج آنالیتیکا و دسترسی بدون مجوز این شرکت به داده‌های خصوصی کاربران فیس‌بوک مجبور به عذرخواهی شده بود. فیس‌بوک سرانجام روز چهارشنبه صفحه یادشده را حذف کرد. خشونت‌ها در شهر کنوشا تا به حال منجر به مرگ دو نفر و زخمی‌شدن یک نفر شده است.