رویداد

۱۳۹۹/۰۶/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۰۸۹۲

لیر ترکیه در قعر تاریخی

ارزش لیر ترکیه بار دیگر به کمترین سطح تاریخی خود رسید. به گزارش رویترز، تنش‌ها بین ترکیه و کشورهای اروپایی بر سر مسائل مختلف از لیبی و شمال آفریقا گرفته تا حفاری گاز در دریای مدیترانه شدت گرفته است. برخی از مقامات اروپایی نسبت به اعمال تحریم‌هایی ضد ترکیه در صورت تداوم روند کنونی هشدار داده‌اند. رییس کمیسیون اروپا در گفت‌وگویی تلفنی با رجب طیب اردوغان- رییس‌جمهور ترکیه به وی هشدار داده است تداوم وضعیت کنونی توسط اروپا قابل تحمل نخواهد بود. اردوغان پیشتر گفته بود در تبدیل ترکیه به یکی از ۱۰ کشور نخست جهان مصمم هستیم و کوچک‌ترین حمله‌ای به کشتی‌های اکتشافی خود را بی‌پاسخ نخواهیم گذاشت.مسائل ژئوپلیتیکی اخیر باعث شد تا لیر که هفته گذشته به پایین‌ترین سطح تاریخ خود رسیده بود بار دیگر یک رکورد دیگر ثبت کند و به کمترین نرخ برابری خود برسد تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۷.۴ لیر تثبیت شود. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۲۹ درصد افزایش به ۷.۴۸۶ لیر رسید. لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و تنها طی هشت ماه، ۲۵ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.در حال حاضر بانک مرکزی ترکیه تنها ۲۳.۲ میلیارد دلار ذخیره ارزی در اختیار دارد که این رقم، کمترین سطح ثبت شده ذخایر ارزی از سال ۲۰۰۵ تاکنون بوده است. طبق گفته فعالان ارزی، بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۲ میلیارد دلار ارز برای حفظ ثبات نسبی لیر به بازار تزریق کرده است. رشد اقتصادی ترکیه اکنون به کمترین سطح یک سال اخیر رسیده و تولید نیز در بدترین وضعیت خود در طول ۹ سال اخیر قرار دارد.ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۶ درصد در برابر اسکناس امریکایی تضعیف شده است. در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۸.۸۳ لیر و هر پوند معادل ۹.۷۶۵ لیر اعلام شد.

وصول 826 فقره چک رمزدار در تیرماه

طبق آمار بانک مرکزی ۸۲۶ هزار فقره چک رمزدار در تیر ماه ۹۹ در کشور وصول شد.آمار بانک مرکزی بیانگر آن است که بیش از ٨٢٦ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی بالغ بر ١٥٧٩ هزار میلیارد ریال در تیرماه ١٣٩٩ در کل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ٢١ درصد و 35.2 درصـد افزایش داشته است. در ماه مورد بررسی در استان تهران حدود ٢٦٢ هزار فقـره چک رمزدار به ارزشی بیش از ٨٦٧ هزار میلیارد ریال وصول شد. در ماه مذکور 49.5 درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهران (31.7 درصد)، خراسان رضوی (9.1 درصد) و اصفهان (8.7 درصد) وصول شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند. همچنین 47.9 درصد از ارزش چک‌های فوق در استان‌های تهران (54.9 درصد)، اصفهان (6.9 درصد) و خراسان رضوی (6.1 درصد) وصول شده است. بیش از ٩ میلیون فقره چک در تیرماه ١٣٩٩ در کل کشور وصول شد که از این تعداد بالغ بر ٨ میلیون و 200 هزارفقره عادی و بیش از 800 هزار فقره رمزدار بوده است. بر این اساس در کل کشور 90.9 درصد از کل تعداد چک‌های وصولی، عادی و 9.1 درصد رمزدار بوده است. در ماه مورد بررسی در کل کشور بالغ بر ٣٤٣٨ هزار میلیارد ریال چک وصول شد که حدود ١٨٥٩ هزار میلیارد ریال چک عادی و بیش از ١٥٧٩ هزار میلیارد ریال چک رمزدار است. به عبارتی در کل کشور 54.1 درصد از کل ارزش چک‌های وصولی، عادی و 45.9 درصد رمزدار بوده است.

۲۳۵۸ پرونده وام ودیعه مسکن در بانک‌ها تشکیل شد

بانک مرکزی از تشکیل ۲۳۵۸ پرونده وام ودیعه مسکن در بانک‌ها خبر داد و اعلام کرد: تاکنون به ۱۶۳۹ مستأجر وام ودیعه مسکن پرداخت شده است. بانک مرکزی اعلام کرد: در راستای اجرای مصوبه ستاد اقتصادی دولت و مصوبه مورخ 11‌‌‌مرداد ماه

 1399«ستاد ملی مقابله با کرونا»، بانک مرکزی هرگونه همکاری و هماهنگی لازم به منظور تسریع در اعطای تسهیلات بانکی به مستأجران (کمک ودیعه مسکن) را با «وزارت راه و شهرسازی» و بانک‌های عامل اعطای تسهیلات یاد شده را در دستور کار خود قرار داده است.براساس پیگیری‌های به عمل آمده علت تأخیر در پرداخت تسهیلات یاد شده مشکلات مربوط به سامانه «طرح اقدام ملی» (مرتبط با وزارت راه و شهرسازی) و نحوه اتصال کاربران بانک‌های عامل به آن سامانه و همچنین نحوه معرفی متقاضیان به شعب بانک‌ها بوده است که پس از پیگیری موضوع توسط این بانک در حال حاضرپرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن سرعت گرفته و تمام شعب بانک‌های عامل در سامانه طرح اقدام ملی برای انتخاب، در دسترس متقاضیان قرار گرفته است. همچنین، در راستای حمایت از متقاضیان دریافت تسهیلات یاد شده، تأکیدات لازم مبنی بر اعطای تسهیلات با اخذ وثایق مندرج در دستورالعمل بانکی ابلاغی به تمام بانک‌های عامل انجام شده است. در پایان خاطرنشان می‌شود، وثایق مربوط به تسهیلات ودیعه مسکن متناسب با مبلغ تسهیلات و به تشخیص بانک عامل، هرکدام از موارد زیر یا ترکیبی از آنهاست: 

الف‌-گواهی کسر از حقوق

ب‌- گواهی کسر از مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی.

ج‌- سهام عدالت.

د‌- در تسهیلات 150 میلیون ریالی اخذ سفته یا چک فرد متقاضی به تشخیص بانک عامل.

ه ‌- در تسهیلات بیش از 150 میلیون ریالی اخذ سفته یا چک فرد متقاضی به تشخیص بانک عامل به همراه یک ضامن.»