اخبار

۱۳۹۹/۰۷/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۳۵۰

انتقال 50 میلیارد دلاری و خرید بیت‌کوین در صندوق نروژ

صندوق نفتی نروژ از یک سو، انتقال 50 میلیارد دلار سرمایه از اروپا به امریکا و کانادا را در دستور کار قرار داده و از سوی دیگر، خرید بیت‌کوین را مورد توجه قرار داده است. دولت نروژ اعلام کرد که صندوق ثروت ملی این کشور که در حال حاضر ۱.۱۵ تریلیون دلار بودجه در اختیار دارد، باید دارایی‌های خود را در اروپا کاهش داده و به بازار امریکا و کانادا منتقل کند. محاسبات رویترز براساس داده‌های رسمی نشان می‌دهد که پیشنهاد اخیر به پارلمان نروژ به دنبال توصیه قبلی بانک مرکزی این کشور که مدیریت این صندوق را برعهده دارد، صورت گرفته است و می‌تواند 50 میلیارد دلار در سهام ایالات متحده سرمایه‌گذاری کند. بر اساس داده‌های وزارت دارایی نروژ، در صورت بی‌طرفی کامل این کشور نسبت به بازارهای اروپا و امریکا، می‌توانست بیش از 100 میلیارد دلار از اروپا خارج شود.این صندوق در حال حاضر حدود 1.5 درصد از کل سهام جهان را در اختیار دارد و سهام آن در اروپا به 2.6 درصد از کل سهام و دارایی آن در قاره امریکا کمی بیش از 1 درصد است.دارایی ارز مجازی صندوق ثروت ملی نروژ به واسطه ۱.۵۱ درصد سهام آن در شرکت میکرواستراتژی به ۶۰۰ بیت‌کوین می‌رسد که حدود ۶.۳ میلیون دلار با قیمت فعلی ارزش دارد.  به گزارش اویل پرایس، دارایی ارز مجازی صندوق ثروت ملی نروژ به واسطه 1.51 درصد سهام آن در شرکت میکرواستراتژی به 600 بیت‌کوین می‌رسد. این شرکت اطلاعات تجاری اخیراً با خرید مقادیر بالایی بیت‌کوین خبرساز شده است. ارزش بیت‌کوینی که این صندوق با توجه به سهمش در شرکت میکرواستراتژی دارد حدود 6.3 میلیون دلار با قیمت فعلی است.  صندوق ثروت ملی نروژ سال گذشته اعلام کرد برخی از ذخایر نفتی خود را واگذار می‌کند. این صندوق ابتدا قصد داشت تمام دارایی‌های نفتی خود را که تا آن زمان به 40 میلیارد دلار می‌رسید رها کند ولی بعد تنها شش میلیارد دلار از سرمایه‌های نفتی خود را که تماما شرکت‌های نفتی بودند واگذار کرد.  این واگذاری نتوانست این صندوق را از تاثیرات همه‌گیری ویروس کرونا که تمام صنایع در سراسر دنیا را مختل کرده حفظ کند. صندوق ثروت ملی نروژ در نیمه اول سال جاری میلادی 21 میلیارد دلار ضرر و زیان اعلام کرد و سوددهی آن هم تا محدوده منفی پایین آمد.  دولت نروژ در شش ماه اول سال جاری از 41 میلیارد دلار سرمایه‌های این صندوق برای تقویت اقتصاد کشور استفاده کرد. این رقم برابر با 4.2 درصد از دارایی صندوق بود. این مقدار برداشت از صندوق ثروت ملی بی‌سابقه بود و نشان می‌داد همه‌گیری ویروس کرونا چه تاثیرات مخربی بر اقتصاد قدرتمند نروژ گذاشته است.

دولت چین ۲۱۰ میلیارد یوان نقدینگی به بازار تزریق کرد

بانک مرکزی چین طی هفته گذشته مبلغ خالص ۲۱۰ میلیارد یوان (حدود ۳۱.۱ میلیارد دلار امریکا) را از طریق عملیات بازار آزاد وارد سیستم بانکی این کشور کرد تا نقدینگی را در سطح معقولی حفظ کند. به گزارش شینهوا، بانک مرکزی چین طی هفته گذشته مبلغ خالص 210 میلیارد یوان (حدود 31.1 میلیارد دلار امریکا) را از طریق عملیات بازار آزاد وارد سیستم بانکی این کشور کرد تا نقدینگی را در سطح معقولی حفظ کند. بانک مرکزی جمهوری خلق چین از 14 تا 18 سپتامبر 480 میلیارد یوان از طریق توافقنامه‌های بازخرید معکوس به بازارها تزریق کرده و 620 میلیارد یوان را نیز از این بازارها جمع‌آوری کرده است چرا که به همین میزان مدت توافقنامه‌های بازخرید معکوس پایان یافته و موعد بازپرداخت آن فرارسیده بود. توافقنامه بازخرید معکوس فرآیندی است که طی آن، بانک مرکزی اوراق بهادار را از بانک‌های تجاری از طریق مناقصه خریداری می‌کند و توافق می‌کند که مجدداً آنها را در آینده به فروش برساند. در همین دوره، در مجموع 600 میلیارد یوان از طریق تسهیلات وام میان مدت به بازار تزریق شد در حالی که موعد پرداخت 200 میلیارد یوان تسهیلات وام میان مدت نیز فرا رسید.

جهش جهانی دلار

تنش‌ها بین امریکا و چین بار دیگر جریان معاملات ارز را تحت تاثیر قرار داد. در حال حاضر  شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۶۹۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوییس نیز معادل ۱.۰۹۲ دلار اعلام شد. در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۹۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۷۹ دلار مبادله شد. یورو ۰.۷۶ درصد پایین رفت و با عقب رفتن از کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۷۵ دلار رسید.  در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۲۳ درصد افزایش به ۱۰۴.۸۰۸ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار امریکا به ازای ۱.۳۸۶ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۸۰۳ یوان چین اعلام شد.به گزارش رویترز، تنش‌ها بین امریکا و چین بار دیگر جریان معاملات ارز را تحت تاثیر قرار داد. دولت امریکا پس از اختلافات فراوان با چین اعلام کرد دانلود اپلیکیشن چینی محبوب تیک تاک از این پس در امریکا ممنوع خواهد بود. امریکا این اپلیکیشن را به جاسوسی از اطلاعات کاربران این کشور برای حزب کمونیست چین متهم کرده است و این تصمیم پس از آن اجرایی می‌شود که مذاکرات برای فروش مقر این اپلیکیشن در امریکا به مایکروسافت و اوراکل با شکست مواجه شد. همچنین سفر یکی از معاونان وزیر خارجه امریکا به تایوان با اعتراض شدید چین مواجه شده است.